Dallas Stars segrare i Rambergscupen 2014

Efter att ha missat finalspel under ett par års tid hade herr Dallas lyckats samla ihop ett riktigt vasst lag till årets upplaga av Rambergscupen...dallas

Efter att ha missat finalspel under ett par års tid hade herr Dallas lyckats samla ihop ett riktigt vasst lag till årets upplaga av Rambergscupen
. Pigga och taggade gick man in i turneringen mot IK Raid och sopade banan med ett IK Raid som utan tvekan gör sin bästa Rambergscup någonsin. 9-2 till Dallas favör slutade matchen.

På söndagen väntade tuffare motstånd i form av ett vassare lag men också ett ganska tungt huvud hos många av spelarna. Som ”tur” var verkade flertalet huvuden i Säffle HC vara minst lika tunga. Den jämna matchen som inledde cupsöndagen blev en typisk ”Söndag 09.00”-match i måttligt tempo men mycket vilja. Efter mycket möda och stort besvär lyckades Dallas vända underläge 2-1 till vinst med 2-3.

På eftermiddagen väntade Husqvarna HC som blev en liten mumsbit för ett nu piggare Dallas

38TREATMENT FOR ERECTILE viagra for sale equally.

. 8-2 slutade matchen och finalplatsen var säkrad.

För Rambergets del blev det en krokigare väg till finalen
. Med en komfortabel inledande vinst mot Duells i första matchen väntade Lysekil på söndags morgon, en match som sällan Ramberget ställer upp i med fullt lag. I år tappade vi ”bara” två spelare (okej Davva, du stod i båset men du var inte där egentligen). Trots underläge 1-2 lyckades man vända det till 5-2 och finalen kom allt närmre.

Kvar i vägen var dock förra årets segrare Jönköping HC. Jönköping hade förlorat mot Lysekil vilket borde inneburit en enkel seger men icke, Jönköping spelade ut sitt fulla register och körde över Ramberget i första perioden. I andra lyckades Ramberget hämta igen 0-2 till 2-2 men Jönköping satte då in nästa stöt och segrade med 4-2. Med minsta möjliga marginal lyckades man ändå ta finalplatsen.

Finalen blev en extremt spännande historia. Och välspelad. Dallas startar ursinnigt och Ramberget hänger inte med för fem öre . 0-1 och 0-2 görs på bara 5 minuter och det börjar lukta utklassning. Men på något sätt lyckas RHC jobba sig in i matchen, får stopp på de vassaste spelarna i Dallas och dessutom reducera till 1-2 med 9 sekunder kvar till pausvila.

Dallas kommer ut i andra perioden och chockstartar igen. Denna gången behövdes 6 minuter för att öka på ledningen till 1-4. Men på något magiskt sätt lyckas RHC komma tillbaka i matchen igen och gör både 2-4 och 3-4 med sju minuter kvar att spela. Trots flera kvitteringschanser är det duktiga Patrik Linander i Dallas som snor åt sig pucken på egen blå och ensam sätter 3-5. Spiken i kistan? Nej, inte riktigt. Dan Adolfsson i RHC vill annorlunda och reducerar till 4-5 med 16.32 på klockan
.

Närmare än så kommer man dock inte. I öppet mål gör Erik Hedlund 4-6 och cupsegern är säkrad
. Helt rättvist.

Ett stort grattis till Gislaveds stolthet Dallas Stars!

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2