Hovås HC – Ramberget HC 6-0

Seriepremiär mot Hovås borta. Något svårare match än förra årets premiär, som var mot Chalmers. Resultatet blev väl inget vidare. Har försökt skriva lite, men referathjärnan är verkligen ringrostig, så det blev väl lite sisodär. Ni får väl påpeka för mig om det är något jag helt glömt eller om det är något ni inte alls tycker stämmer.

Bortamatch mot Hovås i premiäromgången var vad som väntade, och att åka ut till Askim är aldrig lätt, och så skulle det verkligen inte bli denna gång. Förra året lyckades vi få till en lika-match ute i Askim, men denna gång var det resultatet aldrig nära.

Hovås satte bra fart från start, och även om vi hängde med skapligt efter en stund så höll Hovås ett stadigt tag om taktpinnen. Hovås skapade ett antal chanser i början av matchen, men sen, efter 7-8 min hann jag med att tänka att vi faktiskt jämnat ut spelet lite- varvid det plötsligt började rassla som fan i nätet bakom undertecknad. Mellan 9,5 min och typ 15-16 min (kan varit mindre tid t.o.m) på tavlan gick Hovås upp till mycket tunga 4-0, och det såg ut att bli en mycket dyster afton. Själv var jag galet nära att ”ge upp” och ropade på byte.

Vi skapar små chanser framåt då och då, men har svårt att få tryck nere i anfallszon och anfallen blir således korta, medan Hovås anfall alldeles för ofta får bli väldigt långa, vilket såklart snabbt tärde på orken hos många. Någon bred trupp hade vi inte med oss heller, och backsidan fick slita hårt- och från hårt till hårdare när Karlsson fick kliva av redan i period1 med en skadad hand.

Vi reder dock ut period1 utan några mer baklängesmål, och går in i andra med relativt god mod. Hovås har inte riktigt samma tempo i andra som i första, och vi spelar, åtminstone stundtals bättre, vilket leder till att chanserna blandas lite på båda lagen, men det blir faktiskt inga mål alls i period2, vilket ju blev en lite komisk kontrast mot första. Mycket mer finns nog inte att säga om den perioden, kanske?

Period3. Ja, vad finns det att säga om den, måntro? Vi kämpade på bra, som vi alltid gör, och det är som alltid roligt att se att ingen ger upp. Man kämpar och sliter, täcker skott och slänger sig.
Fint, och så det ska vara. Vi försöker få in något tröstmål, men tyvärr spelade Hovås keeper riktigt stabilt och bra även om vi inte lyckas sätta honom på några stora prov. Tror det är Bengan som är närmast när han sånär får in en retur. Tyvärr sätter däremot Hovås till 2 pytts till, och matchen slutar 6-0.

Sammantaget

Hovås är ett bra lag, inget snack om saken. Pontan tyckte inte de var bättre än tidigare år, och han kanske känner det bättre än en själv, då jag inte spelat alla matcher mot dem på senaste säsongerna, vilket ju han gjort. Jag fick ändå känslan av att de var bättre i år, och det märks att de haft en bra försäsong och har riktigt bra självförtroende. De åker mycket skridskor och sätter hög press, vilket vi inte kunde hantera speciellt bra under många stunder av matchen. Sedan har de ju en förstaline som väl skulle kunna gå in och göra bra ifrån sig i ett div2-lag, och killen med det coola efternamnet Dextorp är riktigt riktigt bra. Han bjöd på ett antal högkvalitativa individuella prestationer som nog publiken njöt åt.

Deras målvakt var också väldigt bra, vilket gjorde att vi inte fick något gratis, och inte ens något tröstmål.

Vi då? Ja, det såg ju inte så bra ut, men det är ju inget nytt för oss i en premiärmatch. Vi kan väl ta det negativa först då, och försöka beta av det lite snabbt.

Försvarszon. Fanns säkert brister lite här och var över banan, men vi fokuserar på f-zon. Där är det virrigt, för att sammanfatta snabbt och enkelt. Vi går bort oss och tappar markering på ställen där man verkligen inte ska gå bort sig – hörnen och slottet tänker jag på framförallt. 1-0 är visserligen en puck som går via en av våra skridskor, men killen får stå ganska länge i slottet, och sedan var 2an och 3an mål där stod mer än en spelare ren framme vid mål, och det slutade i öppet mål på returerna.

Slottet måste vi freda bättre, kort och gott. Både vad det gäller passningar in i slottet, och vid returer från målvakt. Likaså är det viktigt att vinna slottet på andra sidan, dvs i anfallszon.
Att vi förlorar en hel del dueller nere i hörnen bidrar ju också till att vi sen går bort oss (ex i slottet), för de blir helt enkelt övertaliga in mot kassen, och har alldeles för många alternativ för bra målchanser.

Vi hade även problem med att komma ur Hovås press, då de var riktigt duktiga på att dumpa ner pucken djupt och sen komma flygande med 2-3 man och sätta hård press på backarna. I de lägena måste forwards och backar hjälpas åt – backarna måste var så snabba de bara kan ner till pucken, och väl där måste resterande del av femman ge snabba alternativ, och då måste passen sitta. Det räcker med ett dåligt pass, och så är det motståndare där och nitar upp spelaren i sargen och kan vinna puck igen.

Igår saknades det samarbetet många ggr, och vi hade då och då helt galet svårt att ta oss ur zon. Hovås hann ju nästan byta kedjan efter dumpet och ändå vinna puck djupt i vår zon. Ja, kanske lite överdrivet av mig där, men det är iaf något vi måste jobba med.

Vi tog ganska många utvisningar också, där Hovås gjorde en del av sina mål, och det måste vi också få ner, såklart. Nu minns jag dock iaf ett par utvisningar som var av sådan art att ex Petter Rönnqvist eller någon annan cool expert nog kunnat prata om dem som ”okej”, dvs sådana som förhindrade väldigt farliga målchanser.

Nåväl. Nog om det negativa.
En del trevliga saker tycker jag ändå vi kan ta med oss.

Kalmar – har sagt det tidigare denna säsong, men säger det igen- det är fantastiskt roligt att se Kalmar på isen just nu. Han spelar grymt och verkar tycka det är grymt roligt att spela. Gillart!

Donny – tycker Donny gör en bra insats, och visar att han kommer vara med att bidra positivt under säsongen. Bra driv, bra ryck i handlederna och han stod upp föredömligt framför mål vid ett tillfälle i andra.

Davva- vill framförallt framhäva Davvas spel i 3e, då han slet som fan, och även spelade riktigt bra överlag.

Likaså tycker jag slutligen alla skall ha beröm, för som vanligt så sliter vi hela matchen, gnäller inte, och gör så gott vi bara kan. Denna gång räckte det inte speciellt långt, men förhoppningsvis kommer det, om vi fortsätter kämpa, på träning och match.

Ses ikväll.
Mys out/B

Hovås HC – Ramberget HC 6-0

Målgörare i RHC:

-

Utvisningar: HHC: 6x2min | RHC: 5x2min
Skott på mål: HHC: 58 | RHC: 33

Matchens plussare:
5+ Erik
4+ Ting
3+ Denny
2+ Vicke
1+ Davva


LIVE-länk: http://stats.swehockey.se/Game/Events/127293