Partille HK – Ramberget HC 5-4 (e.f)

Uppenbarligen behöver vi urusla förutsättningar för att göra bra matcher. Inte ens tre femmor, ingen Tich i båset och bara en målvakt. Då helt plötsligt vaknar RHC till liv!

De 4 femmorna som var ute och festade i fredags hittade många snorkråkor i näsan under helgen och vips så var vi inte ens tre femmor på söndagen. Surt sa räven men å andra sidan inget nytt för RHC denna säsongen. Det mesta var sig likt alltså: Lagfest i fredags, jag var lite halvskadad överallt, Kalmar var på gott humör, Bengan var så bakfull att han knappt kunde sitta upp och basen på stereon var för låg.

Som tur är kom mr Link och mr Crille till undsättning och kunde hjälpa oss i båset med både coachning, båsdörrar och vatten.

Första perioden

Vi inleder matchen på ett strålande sätt. Snacket innan handlade om att spela enkelt och kriga för varandra i vår egna zon och jösses som vi följde den planen. Gång på gång checkade vi fast ett ganska segt och trött Partille-försvar i deras zon och när väl spelet hamnade i vår zon kämpade vi tillbaka pucken och gick till anfall snabbt och effektivt. Gräset sätter välförtjänta 0-1 efter en tilltrasslad situation framför deras kasse och Vailto ökar på till 0-2 efter att ha legat och gjort 24 snöänglar i slottet och på 25:e försöket lyckats vispa innan pucken, starkt!

Vi äger perioden totalt och är klart värda ledningen, dom få farligheter som skapades mot oss plockade Bullen ner utan större problem.

Andra perioden

Tyvärr tappar vi den fina intensitet vi hade i första direkt i andra perioden och Partille radar upp chanser. Forwards orkar inte hjälpa till lika mycket hemåt och backarna är inte på tårna vilket gör att Partille får åka runt oss gång på gång. Nu har vi faktiskt en hel del tur. Partille missar det ena öppna läget efter det andra och vi bara står och ser på. Till slut räcker inte tur längre och Partille gör både 1-2 och 2-2 efter fullkomligt kaos i egen zon.

Linkan kallar på en behövlig time-out där var och en får ransaka sig själv och försöka ladda om. Det blir ett lyckat drag och vi kommer upp i skridskoåkningen direkt. Kort därefter lägger Ronny (Denny) en smörpass till Bengan som på något mirakulöst sätt, med två partillespelare hängandes på honom, lyckas sätta dit 2-3. Ett grymt viktigt mål för vårt självförtroende!

Tredje perioden

Om vi var trötta inför andra så var vi väl inte direkt piggare inför tredje. Spelet såg dock bättre ut i inledningen på tredje men tyvärr gör vi några individuella misstag vilka leder till sura bakåtmål. Redan efter 2 minuter kvitterar Partille vilket kändes riktigt tungt. Vi kämpar dock vidare på ett föredömligt sätt och bara två minuter senare kämpar sig Steff in i Partilles försvarszon och lyckas efter mycket om och men sätta dit ytterligare en ledningspuck efter pass från Conny (Denny), 3-4!

Nu var det ju ”bara” till att hålla detta och det ser ganska bra ut. Partille är uddlöst och vi kommer åter igen enkelt ut ur egen zon. Spelet i sig har försämrats kraftigt och båda lagen är ganska trötta. Med åtta minuter kvar släpper vi tyvärr igenom en sån där simpel genomskärare och låter Partille åter kvittera till 4-4. Ingen verkar sedan vara speciellt sugen på att släppa in fler mål och spelet stagnerar men vi lyckas tyvärr dra på oss två utvisningar precis innan periodens slut vilket innebär spel 3 mot 5 under nästan halva förlängningen.

Förlängningen

Med lite vila och nya krafter i kroppen inleder vi förlängningen riktigt bra och lyckas reda ut både 3 mot 5 och 4 mot 5 riktigt bra. Dom avslut som kommer tar Bullen förtjänstfullt hand om. Tyvärr är vi inte riktigt på tårna sedan och en kvick partillespelare lyckas runda sin back och sedan peta in segermålet för Partille. Riktigt jäkla surt.

Sammanfattning

Trots förlusten var det naturligtvis ytterligare ett fall framåt, den här gången får vi dessutom ett poäng med oss. Det sättet vi spelar på i första perioden kan vi ha som referens för hela säsongen, kan vi hålla uppe det spelet i tre perioder framöver kommer det kunna bli riktigt trevligt. Hall gjorde en välkommen comeback i laget och gjorde det med bravur, ett stort plus till honom liksom mången andra som gjorde en av sina bättre matcher för säsongen!

Syns ikväll!

Partille HK – Ramberget HC 5-4 (e.f)

Målgörare i RHC:

0-1: L. Jakobsson | D. Andreasson
0-2: M. Hedeberg | J. Andersson
2-3: M. Hedeberg | D. Andreasson
3-4: D. Andreasson | S. Karlsson

Utvisningar: PHK: 10x2min | RHC: 12x2min
Skott på mål: PHK: 32 | RHC: 19

Matchens plussare:
5+ Hall
4+ Denny
3+ Bullen
2+ Benga
1+ Vailto


LIVE-länk: http://stats.swehockey.se/Game/Events/127310