Ramberget HC – Hisingen IK 2-3

Fortsätter med höga berg och djupa dalar.

Vi börjar med söndagens match, då topplaget Hisingen kom på besök. Var det äntligen dags för oss att faktiskt se till att göra en bra match över hela banan, och i tre perioder?
Jo, så blev det nog faktiskt, dock med god hjälp av en riktigt het Jim i kassen.

Första perioden är kvällens klart bästa. Vi står upp bra över hela banan, håller ihop laget, chansar inte i onödan och håller Hisingsspelarna ”på utsidan” när vi är försvarszon, och därtill skrapar vi ihop skapligt med hel och halvchanser.
Redan efter 4 min får vi en så pass bra chans att Masken kan chocka bortalaget lite genom att trycka in 1-0. Perioden är sedan relativt jämn, och skotten likaså. Tyvärr får Hisingen in 1-1 i mitten av perioden efter en tekningsförlust i f-zon (om jag minns det rätt).

Vi börjar period 2 med PP, vilket tyvärr kändes som något som mest påverkade oss negativt. Vi gick ner i fart, slarvade och Hisingen, som säkert fått en liten avhysning i pausen, ökade tempot och vi hängde helt enkelt inte riktigt på.
Nu hade ju dock Jim fått en bra start i första, och han hängde verkligen med. Enormt stabil bakåt, och han var så stor och smidig han faktiskt är. Sägas skall också att hela laget gav Jim bra förutsättningar. Vi släpper ex inte till ett enda friläge på hela matchen (tror jag) och det var också tunnsått med klara 2mot1 3mot1 osv som vi annars bjudit vitt och brett på i matcherna.
Hisingen gör dock 2-1 efter halva andra, och det är tungt i hemmalägret. Jim stänger dock butiken igen, och vi sticker upp på små farligheter ibland.
Som farligast blir det när Vilde Bill som jag just fick för mig att kalla Gräset, kör iväg på en tokräd som bara han kan, trycker sig in mot mål från kanten, får iväg ett skott som målvakten släpper retur på, åt andra hållet, men Gräset mosar sig igenom spelarna framför mål, och snappar upp sin egna retur och trycker in 2-2. En fantastiskt individuell prestation, och ett fantastiskt kämpamål.
Vi håller ut perioden, och går med gott mod in i avgörande perioden.

Hisingen fortsätter dock ha taktpinnen i sin hand, och tyvärr gör de 2-3 i PP efter halva perioden. De kontrollerar sedan händelserna ganska bra, men vi får två bra lägen på slutet. Först är det Kobra som kommer igenom och blir upphakad, och vi skriker på straff, men mr Bollson väljer att nöja sig med en 2a då han ansåg att Kobra inte hade kontroll på pucken då han får hakningen/slashingen.
Jag kan tycka att Kobra inte har kontroll, just eftersom han blir hakad, men, det är faktiskt inte jag som är domare. Därtill har väl sällan Kobra så jättebra kontroll?
Minns ni den något äldre sargade snubben som dömde för några år sedan? Han som kändes lite full/bakfull jämt? Minns när Chrille gick omkull på en klockren tripping i en match, men utan åtgärd av herrn jag inte minns namnet på, och när jag ifrågasatte förtäljde han att vi i div3 inte alltid åker så bra skridskor, så ibland ramlar vi helt enkelt. Ett härligt hockeyminne.

Nåväl. Vi får iaf ett PP, och där får vi till en skapligt het chans, men styrningen från någon går utanför, och matchen slutar tyvärr 2-3 till Hisingen.

Lite sammantaget:

  • vi spelar oerhört mkt bättre sett till helhetsspelet, dvs anfall, mittzon, försvar, och är samlade hemåt på ett helt annat sätt än tidigare.
  • vi sätter oss i rörelse på ett helt annat sätt också, vilket leder till att vi inte går bort oss pga spelare som står på hälarna, som vi sett vid ett antal tillfällen i tidigare matcher.
  • Jim i kassen, tillsammans med försvarsarbetet. Jim var en gigant i målet, men som sagt, utespelarna hjälpte honom också fördelaktigt.
  • Kämpaglöden. Vi slet in i sista sekund, vilket jag alltid älskar att se. Tyvärr fick vi inte riktigt se samma geist i onsdagsmatchen, men den ska det väl skrivas ett eget ref om, jag antar.
  • Slutligen får vi slänga ut ett beröm till alla i laget igen, för jag tycker precis alla är med och bidrar till en bra match, på ett eller annat sätt.

Finns säkerligen mer att säga men nu får det vara bra.

Tjao

Ramberget HC – Hisingen IK 2-3

Målgörare i RHC:

1-0: R. Eriksson | C. Albjelke, M. Hedeberg
2-2: L. Jakobsson

Utvisningar: RHC: 6x2min | HIK: 4x2min, 1x10min
Skott på mål: RHC: 30 | HIK: 51

Matchens plussare:
5+ Jim
4+ Samtliga
3+
2+
1+


LIVE-länk: http://stats.swehockey.se/Game/Events/179715


Ett svar

13-11-14 | 10:31

skriv match ref lr lägg ner d här o börja köra recept på bull bak!
NÖTTER

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt