Ramberget HC – Hisingens IK 0-11

Känns som jag skulle kunna skriva spaltmeter med saker som inte var bra igår, eller – skriva spaltmeter om saker som var dåligt igår, för att ens ha med ordet bra känns fel.

Läste detta på Hisingens hemsida under förmiddagen:

”Det är bara att konstatera att det är flera lag i serien som inte vill tävla utan nöjer sig med att spela av en match i veckan. Funderar i skrivande stund vad förbundet vill med Göteborgs Hockeyn eftersom man böjde sig för majoriteten av föreningarna att endast spela en match i veckan.Det är bara att konstatera att det är flera lag i serien som inte vill tävla utan nöjer sig med att spela av en match i veckan. Funderar i skrivande stund vad förbundet vill med Göteborgs Hockeyn eftersom man böjde sig för majoriteten av föreningarna att endast spela en match i veckan”

Vi är ju vana vid att få lite skit från och till, men ofta har man då känt att det varit lite orättvist – det känner jag inte denna gång. Sedan kan man väl kanske tycka det är lite synd att det låter som vi alltid spelat såhär, och det stämmer ju inte direkt. Vidare kan man ju påpeka att vi verkligen inte är för att bara spela en match i veckan. För oss är det oerhört negativt. Man skulle kunna förklara/bortförklara en del med att vi är en oerhört sargad trupp just nu med väldigt många nyckelspelare borta pga skador och dylikt, men det är fan inte ursäkt för det spel vi visade upp igår, och jag känner mest för att be Hisingen om ursäkt för att vi var så dåliga och inte kunde bjuda upp för fem öre.

Mot Hovås bjöd vi åtminstone från och till upp till lite lättare dans, och det hade inte varit ett dugg orättvist om vi satt 1-2 eller kanske t.om 3 puckar, men igår var vi inte ens nära att spräcka nollan, och då kändes Hisingen spontant som ett något ”sämre” lag än Hovås.

0-3, 0-3, 0-5, blev periodsiffrorna, och dvs hela 0-11 tillslut. Det var längesen vi förlorade så stort, och så självklart.
Vi har varit utspelade förr, och förlorat stort förr, det är inte problemet känner jag, utan sättet vi spelar och förlorar på.
Genom åren har vi kunde tugga oss in på ren jävla kämpaglöd och moral, och i en ”hopplös” slutperiod spela jämnt, när det andra laget slappnar av och vi gör tvärtom.

Igår var det, ja, jag vet inte vad. Jag har nog sällan skådat oss spela så individualistiskt tillsammans med en jävla massa individuella misstag. Ja, ni hör, en jäkligt dålig ekvation.
Man åker omkring i blindo på isen, man vill inte ha pucken, och får man den har man inte den blekast om vad man ska göra med den, vi är usla i markerings – och positionsspelet. Det är siljansvängar och tafatta försök till närkamper, som vi då heller aldrig vinner.

Jag känner på ett sätt att jag skall sluta skriva nu, för egentligen kanske Pontan borde skriva – en som faktiskt spelade. Kanske känns fel för vissa, att jag som inte spelade, är så jävla negativ såhär efteråt. Därtill gillar jag inte att vara negativ/elak/arg/osvosv

Dock- jag har sällan sett så slokna spelare och så mycket tomma blickar på RHC-spelare, sällan sett så många som underpresterar, och så många som man fick känslan av ”gav upp”. Det klär oss inte.
Den enda som jag tänkte på slet det där lilla extra, eller åtminstone försökte, var Donny, och det är ju han som ny som borde bli imponerad av oss Rambergsspelare för att vi alltid gör det.
Ett plus också till Jim som stod för ett gäng fina räddningar.

Nej, nu slutar vi. Det var en skitmatch. En. Vi är fortfarande tidigt på säsongen, men nu är det dags för alla titta sig själva i spegeln (speglen) och rannsaka sig själva. Ett steg i rätt riktning vore att folk försöker sitt yttersta för att kunna träna, och väl på träningarna måste vi börja tänka på vad vi gör.
Ex hade vi träning i måndags, efter en söndagsmatch där vi direkt visste en hel del saker vi behövde träna på. Visserligen var vi ganska få på träningen, och många var trötta, men det var tamefan inte många som verkade tänka på de saker vi konstaterat att vi behövde jobba hårt på.
Hur ska vi då bli bättre?

Nu måste vi glömma, knyta näven, och komma tillbaka. Förlora kan vi göra mot bra lag, men vi ska fan sälja oss dyrt varenda match. Gör vi det kommer vi bibehålla det glädje och moral som finns i Ramberget som gör att man aldrig vill byta klubb. Spelar vi som igår kommer riskerar vi att tappa det viktigaste, dvs glädjen.

Som avslutning – ni minns väl Lysekils tidning, som skrev att vi var ett lite äldre gäng, som mest spelade för att det var roligt, och så vann vi båda matcherna mot dem. Glädjen är viktig som fan, men som Farbror B säger- det finns inga genvägar till det perfekta ljudet, så nu får vi fan börja slita, kämpa och tänka på isen igen. Då kan målen, poängen och den stora glädjen åter infinna sig, tror jag.

Ursäkta om någon/några tycker jag varit för negativ, tråkig och för kritisk.

Ses ikväll. Ser fram emot en grym träning! /B

Ramberget HC – Hisingens IK 0-11

Målgörare i RHC:

-

Utvisningar: RHC: 5x2min | HIK: 3x2min
Skott på mål: RHC: 21 | HIK: 37

Matchens plussare:
5+ -
4+ -
3+ Gräset
2+ Denny
1+ Jim


LIVE-länk: http://stats.swehockey.se/Game/Events/127300