Ramberget HC – Lerum BK 1-5

Lerum kom på besök i Rambergsrinken denna söndag och såg inte riktigt ut som det Lerum vi mötte borta. Möjligen har jag dåligt minne men färre galler-lirare och fler ”äldre” herrar tyckte jag mig se på andra sidan.

Sett till fredagens match ställde vi upp med gott om folk då 16 utespelare tog på sig den svarta dressen. Med en vinst i ryggen och gott självförtroende trodde jag att vi skulle kunna överraska Lerum och ge dem en riktigt bra match.

Period 1

Vi startar okej och matchen har ett högt tempo. Vi trasslar till det stundtals i egen zon men löser det med hjälp av en duktig Bulle i mål och bra retur-rensande. När vi går till anfall är vi inte ofarliga. Lerum utnyttjar en markeringsmiss i försvarsspelet och en helt friställd Lerumspelare får göra 0-1 mitt i slottet på en chanslös Bulle. Vi drar sedan på oss några onödiga utvisningar men lyckas reda ut alla BP:s på ett mycket fint sätt.

Period 2

Andra perioden spelar vi inte bra i. Vi går bort oss gång på gång och när vi väl börjar hitta in i spelet drar vi på oss onödiga utvisningar och tappar momentum helt. Målen börjar ramla in bakåt och om jag minns rätt så står det 0-5 innan perioden är slut. Vi är inte ofarliga framåt men har tyvärr inte förmågan att sätta pucken.

Period 3

Vi kommer överens om att avsluta matchen snyggt och försöka avsluta med att vinna sista perioden och det lyckas vi med. Wictor trycker in ett direktskott och putsar till siffrorna till 1-5 i en period där Lerum slappnar av och vi därmed har lite mer av spelet.

Sammanfattning

Lerum mönstrade ett intressant lag. Det var som om dom hade tagit lagets sex bästa spelare och satt samtliga som backar. Detta gjorde att våra anfallsförsök blev kortlivade och bemöttes allt som oftast av snabba vändningar men snabba avgörande passningar. Deras anfallsspelare gjorde inte mycket väsen av sig, inte ens i anfallszon, men det räckte. Ett kvitto på hur viktigt det är med duktiga backar alltså.

Ingen stack väl riktigt ut i Ramberget en dag som denna men Wictor gör en bra match tycker jag.

Vi blickar framåt och ser bara roliga matcher kvar i serien nu. Det är de ”lätta” lagen som vi skall möta och det är dags att visa vad vi går för.

Mysigt är det iaf att spela hockey i vårt lag.

Ramberget HC – Lerum BK 1-5

Målgörare i RHC:

1-5: W. Norrbom | P.Berglund

Utvisningar: RHC: 6x2min | LBK: 5x2min
Skott på mål: RHC: 40 | LBK: 46

Matchens plussare:
5+ Wictor
4+ Pontan
3+ Kalmar
2+ Bengan
1+ Johan P


LIVE-länk: http://stats.swehockey.se/Game/Events/127364


Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt