2010 inleddes med förlust. -uppdaterad-

Förlust i 2010:s första match. Slutet av första och mitten av andra blir avgörande då de i vardera av dessa moment gör 2 snabba. Bara att bryta ihop tokladda inför tisdagens batalj i S-rinken.Ett Varberg som inte underskattade oss denna gång satte full fart från början, och kontrollerade väl händelserna någorlunda matchen igenom.
Märktes att det var första matchen efter jul- och nyår, då skärpan i avsluten var sådär.
Jag lyckades släppa in 5, så där var ju allt som vanligt iaf.

Det låg ingen cool sådan matchbild som vi brukar ha, så Bendy kan ju byta sen när han vill.

/bella.
___________________________________________________________________________________________

Att Varberg var ute efter revansch behövde man inte heta Per William Valros för att förstå inför matchen i söndags.
Vi minns alla bortamatchen, och besvikelsen de måste känt efter den matchen, torde ha varit än större än den vi hade efter matchen igår
.

Period1.

Varberg satte full fart från början, och trycker tillbaks oss direkt, skapar lite chanser, men jag kommer inte ihåg någon specifik nu, så de hade väl kanske inget direkt jättefarlig.
När vi rett ut första minuterna hugger vi tillbaka, och kunde med lite skärpa både fått in 1 och 2 mål, bland annat har vi ett trippel-läge framför mål, men Varbergs nya målvakt visar sig vara ett par snäpp bättre än käre Cleyton
.
Matchen står istället och väger i första. Varberg håller i taktpinnen, och har väl de bästa målchanserna, men vi löser det hela och 0-0 ser ut att stå sig perioden ut.
Tyvärr blir två utvisningar i slutet förödande för perioden, för när signalen ljuder för periodpausen, ja, då står det 0-2 på tavlan.

0-1 BP. Ett bra PP mål av Varberg. Klockrent pass diagonalt till en kille som står vid borte stolpen och trycker in pucken.
0-2. BP. Varbergs-spelaren får alldeles för mycket tid på sig, och får på en riktig pärla upp i krysset, bakom en möjligt något felplacerad Bella i målet, och om någon skall ta på sig målet, så är det just jag själv.

Period 2
.

Varberg fortsätter hålla i taktpinnen, och det är ett duktigt lag, med en bra bredd i truppen, och sen har de en riktigt bra förstalina som är väldigt bra, framförallt offensivt. Puckkontrollen gör att att de många ggr kan få ganska ihållande tryck på oss i vår zon, vilket vi dock till mångt och mycket löser ganska bra, då de får hålla på och snurra, men inte kommer till bra avslut allt för ofta.
Naturligtvis är det dock betydligt jobbigare att spela försvar än anfall, och de nöter sakta men säkert ner oss. Och tyvärr har man inte råd att slappna av någon gång, för det utnyttjar de ganska snabbt.
I mitten av perioden kommer en sådan sekvens, och pang pang, så är det lång uppförsbacke då det står 0-4 på tavlan.
Vi avslutar dock perioden bra, och skapar ett antal chanser. I år är vi såpass bra att vi kan få tryck på alla lag under sekvenser av matcher, och då gäller det att puckarna sitter. Tyvärr hamnar många skott i magen på V-målvakten, men vi lyckas iaf få in ett innan perioden tar slut.

0-3 Målvaktstavla. Något passivt försvarsarbete, men skottet kommer långt ifrån, men tyvärr står väl jag och sover lite/dylikt, för pucken letar sig. Var vet jag inte riktigt. Det ska inte hända i vilket fall som helst, och jag kan bara be om ursäkt.
0-4 I mitt tycke en rejäl domarmiss. Pucken hamnar på utsidan av målet, mot ramen, och ordning är ram-puck-målvaktsbenskydd, vilket borde resulterat i avblåsning, men de flyttar helt enkelt undan mig i målet, och tråcklar in fyran.
1-4. Davva får till att bra avslut. Lågt och hårt slagga som sitter fint värre.

Period3.

Att få nästa mål var oerhört viktigt, och vi börjar perioden bra, och genom bra arbete av Gräsmyr får vi kontakt igen.
Tyvärr får vi lite senare spela 4 minuter i BB och Varberg skapar ett konstant tryck
. Ni utespelare gör det dock väldigt bra, och diagonalpassen som Varberg hela tiden försöker få till stoppas gång på gång av oss.
Vi klarar nästan hela BB:t men sen kommer ett till synes enkelt skott, som Bella bara väntar på att få i magen, men så styrs den avsiktigt/oavsiktligt på en klubba och hamnar fint i bortre nättaket.
Tror inte vi skrapar ihop så många chanser att reducera igen, utan matchen slutar 2-5.
2-4 Gräsmyr bjuder på en välplacerad backhand som hittar nätmaskorna.
2-5. BB

– consider increased risk of haematoma How to use sildenafil citrate tablets Lifting and carrying objects.

. Styrning framför mål. Inte mycket att säga om det.

Sammanfattning.
Varberg är ett topplag, och går denna match in utan underskattning, och för matchen mestadels, och just nu får vi inte till det i avgörande lägen.
De har ett bra tempo och ett hög kvalitet i pass, samt att de är mycket bra offensivt. Vi hanterar det stundtals mycket bra, och låter dem hålla på att snurra, men tyvärr räcker inte detta ikväll. Varberg vinner matchen rättvist, kort och gott.
Avgörande lägen innebar i denna match:
* 5 mål är för mycket, och åtminstone 2 av dem får jag nog ta på mig i målet. Både 0-2 och 0-3 är otroligt tunga mål att få i de lägenena av matchen de kommer, och där måste räddningar komma istället om vi ska ha chans.
* BB. Vi släpper in 3/5 mål i BB, vilket talar ett tydligt språk.
* Sätta chanserna. I början av första skulle vi gjort åtminstone 1 mål. Just nu får vi inte in puckarna riktigt, men det är bara att kämpa på än hårdare.

Avslutningsvis var domarinsatsen minst sagt medioker, från alla 3, med ojämn nivå (åt båda håll skall sägas) och dålig pondus.
Sen vill jag även be om ursäkt för att jag inte detta inlägg har skrivit både i presens och imperfekt, men det får ni ta.

Tjena/RHC

3 svar

10-01-11 | 16:33

Tyckte bilden du använde blev så fin så. Lovar att bättra mig till imorgon.

Tungt med förlust men Varberg är bra, imorgon är en betydligt viktigare match som vi bara måste vinna. Senast jag var i S-rinken hade jag på mig tröjan bak-och-fram och gick ut på isen med skridskoskydden på, får se till att skärpa till mig imorgon..

10-01-11 | 19:08

Klä er varmt. Inte nog med att man måste gå i isande kyla till ishallen. Temparaturen låg nog på ca -23 inne i hallen. Inte konstigt du blev sjuk Pontus. Eller var det i väntan på parkeringen på din bag?

10-01-12 | 0:44

Helt klart pga väntan, allt är alltså Crilles fel. 🙂

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2