3p, men inte mycket mer för julgranens utsmyckning.

Vi tar med oss vinsten, och väldigt lite i övrigt.Det kändes rätt skönt och lättsamt innan matchen, men ack så dåligt det sen var när vi äntrade isen i den lilla fina ishallen borta i Fotskäl. Ingen fart, ingen som ville ha pucken, ingen som kände för att slå en vettig passning eller markera
.
Spelar man så blir t.o.m ett lag som Fotskäl bättre än oss, för sägas skall att Fotskäl inte är något vidare hockeylag

this fall is only moderate, aging men show clinical signs ofaddressed. How long does cialis last?.

. Det är nog troligen ett ganska mycket sämre lag än Chalmers, till skillnad från att Fotskäl åtminstone försöker spela hockey.

Man trodde lite att vi skulle vakna till när Björte petar in 0-1, efter att Kalmar bjudit på en fint som blev relativt misslyckad, men den ställde målvakten till det yttersta, och måltjyven Björte petade enkelt in pucken.

Fotskäl får sina chanser, mycket pga vårt dåliga tempo och slarviga spel. Nu var de dock rätt usla i de flesta avsluten, så en stabil Niklas räddar allt i första perioden.

I andra perioden ska vi komma ut som ett nytt lag, men det är fortfarande krampaktigt och slarvigt. Pontan kommer in och är en av de bästa i period 2, och de som var med och såg vilket skick han var i vet att det kanske inte är så bra att han var en av de bästa.

Även om vi tar över mer i 2a så slutar perioden 1-0 till Fotskäl. Våra avslut är alldeles för tama, och hade det velat sig illa hade vi kunnat haft underläge – bland annat gör Niklas en kanonräddning då han revanscherar sig på en lite sådär retur genom att göra en underbar klassisk slajdning och räddar andra skottet.
Deras mål tillkommer när vi spelar PP, och Niklas och Cap ställer till det lite för sig på blå, Kalmar snubblar på något föremål(blålinjen, godis, kex, en liten gåsapåg?) och det blir fritt över hela banan för Fotskälsspelaren som inte gör något misstag.

I övrigt börjar vi nu dock ta över mer och mer
. Fotskäls chanser är färre och fortsatt lama avslut. Återigen skall sägas att det är väldigt viktigt att man som målvakt då inte släpper returer och dyl, och Niklas spelade bra och framförallt tryggt bakåt, och gav utespelarna skapligt med ro inför sista
.

I 3e är det inte så mycket snack. Vi gör äntligen en okej period, stundtals är det kort och gott bra spel, och det leder till att ovan nämnda Pontan gör 1-2 efter några minuter spel, genom en långsam rökare mellan benen på målvakten.
När 1-3 kommer genom Viktor (var det va?), som står placerad på blå och dundrar in ett slagga, så är matchen ganska klar.
Fotskäl tar ut målvakten tidigt, och gör det ganska bra, men skotten är ofta missriktade, och de som väl tar sig fram tar Niklas hand om.
Bros assisterar sedan Gräset till ett friläge, men tyvärr rök Bros assist, då backen slänger klubben och slår undan pucken, och målet som då tilldöms går till Gräset, utan assist. Tråkigt, sa kanske Bros
.

Sammanfattning- ja, vi tar väl med oss att vi vann, och att vi ändå lyckas ta tag i det någorlunda tillslut, vilket ändå visar på en bra moral i laget.
Stämningen är dessutom bra genom hela matchen, och givetvis måste man ”skälla/gnälla” lite på varandra när det är så dåligt, men det tar liksom aldrig över, så att det blir dålig stämning.
På fredag möter vi Järnbrott, som blir lite av en nyckel-match för om vi ska haka på toppen eller hamna i lite ingenmansland, så då gäller det att vi letar fram lite spel igen i kappsäckarna och visar att vi är ett lag som kan slå alla. Kan ju även flika in med en gammal klassiker- vi kan förlora mot vilket lag som helst också, vilket vi bör komma ihåg. Spela som igår fungerar inte, kort och gott.

Domarinsats -(2)3/5 Domaren igår hade en ganska enkel match att döma, men var ungefär lika lam som vi var på isen, och borde hamna på en 2a i betyg, max. Dock så var han ganska bra på att inte vara feg och ta ”en av varje” när det blev lite osämja framför mål, utan visade då ut dem som gjorde för mycket, kort och gott. Likaså hade huvuddomaren bra hjälp av framförallt den ena linjemannen, som nog borde haft den orangeprydda tröjan istället.

Tycker som vanligt alla som var med på ett eller annat sätt förtjänar beröm, och denna gång även kritik, med tanke på hur matchen tedde sig. Dock vill jag personligen trycka på några spelare som jag tycker gjorde något extra – Pontan går in i ett skick som visserligen var självförvållat, men han visar ändå vägen i andra och tredje med bra fart på rören och det skall han ha beröm för. Krikk kanske inte gjorde sin bästa match rent offensivt, men när man tittar lite på hur han spelar hockey överlag, så inser man ofta vilken bra spelare han är. Han vårdar pucken oerhört bra, och spelar ofta väldigt smart och kontrollerat. Dessutom en lugn röst i båset med kloka små inlägg.
Plus även för tredjeline i 3e perioden, då man verkligen tog sin roll och gjorde små skrotbyten och hjälpte storartat första- och andralinan att då vila upp sig.
Slutligen skall Tich och Mangan i båset ha beröm för hur de slet för att få igång utespelarna. Att säga att det var en coachseger skulle inte vara helt fel, men å andra sidan är väl alla segrar coachsegrar? 🙂

Hej och hå, Kalmars tå.

/RHC

Info

Matchinfo: Fotskäls HC – Ramberget HC 1-4

0-1 B. Sundström
1-2 P. Berglund | L. Jakobsson, V. Norrbom
1-3 D. Adolfsson | V . Norrbom
1-4 L. Jakobsson

Utvisningar: FHC : 10x2min | RHC: 6x2min
Skott på mål: FHC: 20 | RHC: 36

Ett svar

11-10-24 | 10:30

Bra skrivet erik! Det som glädjer mig är den inställning som finns när man gör om i laget!! inget gnäll utan man peppar sina kompisar gött!

5+ Vicke
4+ Niklas (mål)
3+ Krekk (som erik skrev + den inställning han har)
2+ Bros
1+ Benga (glöd het ;))

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2