bella är tillbaka?

Vad händer? Ett inlägg från bella? Har han vaknat till liv igen? Svårt att säga. Tveksamheten är stor angående huruvida denna text faktiskt är intressant, eller om det mest blev dravel. Ett inlägg är det iaf- alltid en start!Kort och gott lite åsikter, tankar och dylikt om lagen i vår serie.

Kings

Laget som gick från att 07/08 vara i nedre mittenträsket till att 08/09 vara ett stadigt topplag, som slutade i serieseger, men sortin blev dock dyster då de åkte ut redan i play-off mot Tibro.

Efter en kik på deras hemsida finns ingen information hur läget ser ut inför kommande säsong, förutom att de gjort klart i en ny tränare, och att det verkar som de kör fys efter varje ispass
.
Detta kommer vi införa på måndagar- kommer således bli träning 21.30 – 23.00 på is, och sen 23.15 – ca 23-59. Det är väl alla med på?

Det enda som går att läsa är att Kings kommer med ett ”ganska ungt” lag till årets serie. Då det verkar som de saknar ett j-20lag kommer således A-laget fyllas på ifrån j-18, och dessa ”småkillar” brukar ofta kunna vara ruskigt jobbiga att möta i medgång, men ”lättare” i motgång

Gardening (digging) 3-5 What is sildenafil citrate? Definiton of Erectile Dysfunction (ED).

.

Känslan säger väl ändå att Kings, med den hockeykultur de ändå har i staden och med fjolårets fina placering, kommer med ett bra lag som kommer kämpa på den övre halvan av tabellen.
Hoppas de har ett lika trevligt lag att möta som ifjol, var de var det klart ödmjukaste topplagen, åtminstone av vad vi fick erfara.

Veddige

Det alltid så ”hatade” topplaget.
Till skillnad från Kings är detta ett lag som klagat en hel del på saker om och omkring oss i Ramberget. Vi spelar inte hockey, vi lägger för mycket icings, vi spelar fult m.m.

Jag vill slå alla lag i serien, men detta är väl ett av de lagen man skulle njuta av mest av att slå.

Nu är ju det dock lättare sagt än gjort, för det är väldigt bra hockeylag, och de lär säkert ha siktet inställt högt i år också. Något annat än play-off och kvalserie tror jag är en besvikelse för detta lag.
Det jag minns mest av Veddiges spel, från förra säsongen, var väl framförallt deras pucktransport
. De har väl inarbetade uppspel, med hög kvalitet i passningar och tajming i skridskoåkning, vilket tar dem lätt in i anfallszon.

De har fått 3 nyförvärv, från Kings och Hanhals, men förluster står inget speciellt om, och det spelar ju egentligen inte någon roll vad de fått för spelare, eller tappat för spelare.
Tror Veddige kommer komma med ett minst lika starkt lag detta år, men förhoppningsvis kommer de ha samma attityd, vilket är ett minus för dem.

De vill inte åka till Ramberget och spela, för att vi är ett ”skitlag” och vi ska fortsätta vår sk ”skithockey” mot dem, få dem att gnälla, få dem att tycka vi är totalt urusla, och sen stänka ett par stycken och hålla tätt bakåt.
I hockey kan allt hända.

IF Mölndal

Mölndal tog sig hela vägen till kvalserien förra året, och gjorde väl en godkänd insats där, sett till resultaten, men hela vägen räckte det inte.

I år höll de på att chocka hockey(väst)sverige med en kanonvärvning i Jari Tolsa.
Detta var ju dock inte direkt sant, och de fick snabbt dementera uppgiften. Jari tränar/har tränat med dem i väntan på svar från de elitlag han är i kontakt med. Har dessutom hört att han blev något förargad över att höra att han var klar för Mölndal, och enligt rykten tränar han nu i Bäcken.
Så kan det gå.

Anmärkningsvärt om Mölndals A-lags första ispass är att de var ca 15 man på denna träning.
Tunn trupp? Eller kommer de förlita sig på att orken på grabbarna i det oftast så mycket bra j20-laget?

Kommer det bli ett mellanår för Mölndal eller fortsätter de sikta mot att ta sig ”tillbaks” till tvåan?
Känslan är väl att, även om de bara är 15 man nu, så vaskar man fram lite gamla klasslirare som inte känner speciellt mycket för att träna försäsong.

Men helt klart anmärkningsvärt att de är så få.

Mölndal är ett av lagen vi inte lyckats ta poäng mot, även om vi var rätt nära på hemmaplan förra sässen.
3-3 inför sista, om jag inte missminner mig, men som många andra ggr faller vi när det står och väger lite, och matchen slutade 3-5.
Vi vet iaf att även detta är ett lag med många spelare som inte direkt gillar att åka till Ramberget och lira, och de känslan är att det också har rätt många ”stjärnor” som man kan få ur balans.

SH 84

Som ni märker drar jag dem uppifrån och ner i tabellen, så här kommer återigen ett topplag från säsongen som var.
SH 84 är grymt jobbiga att möta på bortais. Seg resa, båttur, passkontroll, ingen tax-free osv osv.
Och när pucken släpps är det full fart från början.
Tycker de hade en god mix i sitt lag året som var, och de gör mycket av de resurser de har, och toppar med några riktigt bra lirare.

Förra året hade vi dem i premiären, och när vi mötte dem hemma var det mitt i sjukdomstiden som tog styggt på vårt lag, vilket innebar en heroisk insats av 10 man i Rambergrinken, med en 0-4 förlust som resultat.
Premiären gav en 6-0 förlust och ca 69-19 i skott eller något sådant. I 3e var vissa av våra spelare så trötta att de bokstavligen stod stilla på isen.
Vad säger då detta? Jag säger faktiskt inte detta för att påpeka att jag tog massor med skott där i premiären, vilket jag ofta gör.
Ne, det jag tänker på är att vi inte mött dem, med fullt lag, och en bit in i säsongen (när även de som helt skippat försäsongen fått lite tempo i kroppen), och frågan är hur det då skulle se ut?

En sak är jag dock säker på- bortamatchen kommer vara en av säsongens jobbigaste.

Hovås.

Jag såg Härryda – Hovås förra säsongen. En kille med långt svalligt hår i Hovås åker i var och vartannat spelavbrott in på isen, drar några skär ner mot plexig, gör en sväng, försöker titta på sig själv i plexit, kollar ner på grillorna och åker och sätter sig i båset igen.
Det är Hovås för mig.

I övrigt tycker jag de påminner lite om SH 84. De spelar ett ganska rakt spel, med mycket fart, tacklingar och skott. Bortamatchen mot dem förra säsongen var grymt jobbig. De slutade aldrig åka skridskor.
Även här känns det som att det är ett blandat lag med både ”vanliga” spelare och några lirare på toppen.

De har en totalt intetsägande hemsida, även om jag nu såg att den likt vår fått en ansiktslyftning, men något om trupp eller dylikt går inte att finna.

Misstänker övre mitten för de fina pojkarna.

Nu räcker det, för nu.

Slutligen. Fyfan så ful hon är, Blondinbella.

4 svar

09-09-10 | 10:28

gott o se att du e tillbaka fortsätt me resten oxå

09-09-10 | 15:34

Jag är lätt på fys 23.15-23.59!

09-09-10 | 19:25

Härligt Bella! Dina inlägg är tom ett strå vassare än Jåkkes, och det är faktiskt inte illa pinkat. Mkt trevlig läsning och jag gottar mej redan efter att få höra våran halva av tabellen… =)

09-09-11 | 18:07

Fortsättning hoppas jag kommer i helgen.

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2