Dubbelref: Toppen och botten

En kanonmatch och ytterligare ett bottennapp fick avsluta denna säsongen. Efter en så bra inledning som vi hade kan vi inte annat än att vara lite besvikna på att vi inte tog några till poäng under andra halvan men på det stora hela ska vi vara supernöjda!Det är inte bara vi som bjuder på underliga resultat såhär mot slutet av serien. Mölndal slår Hovås med 7-6 för att sedan åka på stryk av Järnbrott med 1-6. Kings förlorar mot KB Knights för att sedan slå oss. Lerum förlorar dessutom hemma mot Chalmers vilket gör att de inte kan gå förbi oss i tabellen.

SH 84 – Ramberget HC 5-2

Vi börjar med den roliga matchen. Visst vi förlorade matchen, det gjorde vi, men det borde vi faktiskt inte gjort (handen på hjärtat). Med två backpar, två centrar och 3 ytterpar kämpade vi och slet i 60 minuter och kunde lika gärna ha tagit färjan hem som segrare. Men som vanligt brukar topplagen ofta ha ”flytet” med sig även i sådana här matcher och detta var inget undantag.

Bra inledning

Vi startar matchen i bra tempo och kommer därmed snabbt in i den. Vi visar ingen respekt mot det välspelande SH 84 och lyckas också göra första målet efter 6 minuter. Ett kämpamål som Steffo Schwarz sätter. SH 84 är dock snabba på att replikera och sätter 1-1 i PP kort därefter. Vi gör en mycket bra period men släpper en och annan kontring mot oss men Johan gör ett par briljanta räddningar. 1-1 i pausvilan.

Taggade från den roliga förstaperioden sätter vi full fart även i den andra. Tyvärr är det väl här matchen avgörs då SH 84 lite halvsnöpligt får in två mål på oss mot slutet av perioden, minns inte exakt hur de gick till. Vi ger inte upp för det och får ändå in viktiga 2-3 genom en tokuppåkning av Eliasson som sätter den snyggt. 2-3 inför sista.

Snöpligt slut

Vi jagar en kvittering och SH:s tränare (eller materialare eller nåt sånt, hos oss är ju en och samma person allt de där) erkänner efter matchen att han trodde att vi skulle vända och vinna. För visst borde vi gjort det. Med två klockrena stolpträffar, ett ribbskott och en träff i kryssribban borde vi fått något mål med oss men icke, istället är det SH 84 som får in 2-4 efter 15 minuter och där är poängen borta.

All heder till alla som åkte med ut och kämpade, det var en av årets roligaste matcher och en ganska så välspelad sådan också. SH 84 är inte superbra men ett spelande duktigt lag som vi önskar all lycka i kvalet framöver.

Superdomare

Det skall även tilläggas att domarna som dom hade hittat till denna match var helt fantastiskt bra. Linjedomarna missade ingenting och huvuddomaren höll en perfekt nivå, det är inte varje dag i 3:an man råkar ut för det! Mats Hansson, Johan Ljung och Jonas Wennermark heter dom visst och vi hoppas se mer av dem nästa säsong!

Info

Matchinfo: SH 84 – Ramberget HC 5-2

0-1 S. Carlsson | S
. Broström, P. Berglund
3-2 J. Eliasson | L. Jakobsson

Utvisningar: SH 84: 5x2min | RHC: 6x2min
Skott på mål: SH 84: 48 | RHC: 27

Kungsbacka – Ramberget HC 6-5

Så till det tråkiga. Jag själv var verkligen sugen på att avsluta säsongen på ett riktigt bra sätt men jag kände direkt i första bytet att benen inte var med mig och det verkade kännas så för flera. Matchen mot SH 84 i söndags med lite manskap, internmatchen igår med lite manskap samt matchen idag med än mindre manskap blev väl helt enkelt lite för mycket.

Vi är egentligen aldrig riktigt intresserade av att vinna matchen (ser det ut som iaf) och, trots att vi på det stora hela har spelet större delen av matchen, låter flertalet individuella misstag Kings komma upp på kontringar som dom tar till vara på. Matchtempot är lågt och Kings spelare som består av många fjunisar åker visserligen ganska bra skridskor men är överlag ganska dåliga hockeyspelare. Tyvärr vill vi inte stå upp och visa vilka som är det bättre laget idag. Punkt slut.

Mindre bra domare..

Eftersom jag rosade domarna ifrån förra matchen anser jag mig ha rätt att bedöma domarna i denna matchen också och det var en ren katastrof från början till slut. Det var väl framför allt huvuddomaren som stod i centrum och verkade verkligen vilja göra det
. Han tog sanslöst många felaktiga utvisningar och gjorde i stort sett varje incident till en personlig sak och det är ju det domarna absolut INTE får göra.

Hebbe (ni vet han som är typ snällast i laget och aldrig gör något dumt på isen) berättade i bilen hem hur domaren hade kommit fram till honom och hotat med att stänga av honom för hela nästa säsong om han gjorde en but ending till på honom vid nästa tekning. Nu visade det sig att domaren mycket väl visste att Hebbe hade försökt få loss klubban som blev låst vid tekningen och då råkat komma åt domaren, helt utan vilje, eftersom han erkände det för honom efter matchen med motiveringen ”jag var så uppe i det att jag överreagerade lite”. Snälla rara. .

Andrén hette visst denna domaren och han ser vi helst inte mer av nästa säsong..

Info

Matchinfo: Kungsbacka Kings- Ramberget HC 6-2

3-1 N. Hedberg | S. Karlsson, L. Jakobsson
5-2 S. Broström | S

Modern therapies can restore a sexual relationship in generic viagra online Testes examination : size and consistency.

. Karlsson

Utvisningar: Kings: 6x2min | RHC: 6x2min 1x10min
Skott på mål: Kings: 36 | RHC: 36

5 svar

10-02-10 | 0:41

Tack ponta o alla denna säsong, bra kämpat i det stora hela.
Håller väl inte med riktigt med domar insatsen idag, tycker vi har börjat gnälla alldeles ofantligt mycke (ber själv om ursäkt) , men det är inte ramberget, vi ska bara köra!!
Skit i det nu, nu är de intern matcher o cupmys på gång! LOVE carl racki

10-02-10 | 7:29

Tack alla för en jävligt rolig säsong!!! E redan sugen på barmark… 🙂

10-02-10 | 12:09

Hade jag inte legat hemma i feber hade iaf kommit och tittat på senaste matchen.
Säger som ovan, tack för denna säsong! Nu vet vi vad vi ska bli bättre på tills nästa säsong. Avslut och andra halvan av sessen. 😀 Hehe…

Nu är det internmatcher och cupen som gäller. Och den ska vi fan ta hem gubbar!

10-02-11 | 15:50

Vill ge en eloge till alla gubbar i Ramberget i år som har kämpat även när förutsättningarna inte har varit de bästa.

Vill även plussa för Bella och Pontan som har skrivit många bra matchreferat uppskattas mycket.

Syns på internmatcherna.

10-02-13 | 1:19

Alltid trevligt å läsa långa matchrapporter även om dom inte stämmer riktigt överens i allas ögon 🙂 Får inte glömma den lilla detaljen att vi hade cirkus dubbelt så många skott + att vi fick 2 bortdömda mål felaktigt 🙂 Men måste faktiskt hålla me om att de va en välspelad match, bägge mötena med er iår har varit detta. På återseende nästa år! (om man inte lagt skridskorna på hyllan)

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2