Första segern mot SH84 borta kom passande

Just nu vet jag inte hur det gick i matchen Järnbrott-Härryda men oavsett det så blir det en spännande sista match i serien i år. Detta tack vare en fin skalp på öarna ikväll.Vi har varit nära, riktigt nära, men vi har aldrig vunnit mot SH84 ute i den ganska trevliga ishallen på Öckerö. Inte förrän ikväll det vill säga. Visst visst, de må vara ett sämre lag än tidigare år och det må vara så att deras näst äldsta spelare är lika gammal som vår yngsta. Likt förbaskat är det oerhört bra gjort och det känns oerhört skönt att få vinna efter fredagens match mot Hisingen som var tråkig på många sätt
.

Matchen

Vi inleder i ett bra tempo, tempo innehar dock ynglingarna i SH84 också. Med fler man i truppen än på fredagens match kändes det dock inte lika nervöst att vi skulle gå på knäna. Vi spelar bra, framför allt framåt, och efter sju minuter får Anders ”Tanken” Olofsson på en sån där direktslagga som ger Houkko rysningar av välbehag. 0-1 står sig perioden ut trots en hel del chanser åt båda hållen.

Vi går ut med lite sämre inställning i andra perioden. SH84 spelar väldigt mycket på att dra ut en spelare och spela med fyra man i egen zon, detta hanterar vi ganska bra matchen igenom. Däremot, när väl SH84 etablerar spel i vår zon så blir det katastrof stundtals. Precis en sådan situation gör att SH84 kvitterar sex minuter in i perioden. Tungt på många sätt. Som tur var kliver gräsmys fram direkt och bara 25 sekunder senare tar vi ledningen med 2-1 efter kanske inte världens hårdaste skott, men som oftast när gräsmys lossar bössan så glider pucken in. Trots dåligt spel av oss håller vi undan perioden ut.

Ledning med ett mål kändes inte precis säkert inför tredje perioden. Speciellt med tanke på hur vi spelade i andra. Dess bättre gör vi nog vår bästa period i tredje och lyckas hålla SH utanför oss i stort sett hela tiden
. Några genomåkningar för mycket och några förlorade kamper mitt i vårt slott släpper vi dock, det ypperligt fina försvarsspel som vi hittade under ett par matcher sitter inte riktigt där längre. En bidragande faktor till att vi håller undan så bra är att vi sätter 1-3 redan efter tre minuter genom Niklas och det är klart att det tog udden ur många i SH84.

Erik Karlsson

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.


Kör igång låten ovan innan ni börjar läsa detta stycke, det behövs för att få till stämningen.

En detalj jag inte nämnt tidigare i rapporten och som jag tyckte krävde sitt eget kapitel är hur storartat vår målvakt, Erik Karlsson, spelade. Han var som en vägg rätt igenom matchen och spelade helt fantastiskt bra. På målet vi släppte in hade han inte en chans, ändå var han nära att ta den. Bara en sån målvakt som Erik skulle kunna vara nära på den.

Man skulle nog kunna säga att Erik Karlsson med nummer 35 på ryggen vann matchen åt oss. Hade det inte vart för honom hade vi ju spelat med tom bur och då hade vi nästan garanterat förlorat. Dessutom skulle domare Strömberg ha det alldeles för lugnt och då kanske han skulle börja blåsa för utvisningar. Jag vet att jag pratar för alla i laget när jag skriver detta: Tack Erik Karlsson för att du var så himla bra!

Sammanfattning

En klart godkänd match av alla. I försvaret finns det fortfarande lite mer att önska men det var ändå ett stort steg framåt från matchen mot Hisingen. Kul att Dany, Tanken, Niklas och B-brodern anslöt till matchen från senast. Hade vi varit två femmor denna match också hade vi inte orkat.

Det är alltid lika skönt att få göra raketen efteråt (även om det är lite mindre kul när Linkan inte är med) och det har vi ju fått göra en hel del i år.

Kommande vecka

Imorgon väntar en viktig träning
. Vi har säsongen sista och viktigaste seriematch på onsdag och det är viktigt att vi får gå på is en gång till innan dess. Det blir ingen tuff träning och minimalt med baklängesåkning så ni behöver inte vara rädda för att komma ner (Kalmar).

På onsdag sedan väntar Järnbrott alltså. Vi spelar i Askims ishall och matchen börjar 20.15. Förhoppningsvis kan vi få med oss vår trogna publik till denna viktiga match, kanske rentav några extra då denna match betyder mycket? Fördelen med askims ishall är ju att, förutom att Jim har nära, det finns bra läktare .

Avslutningsvis vill jag säga grattis till våra blivande pappor i laget. Det har varit värsta babyboomen på senaste, frågan är vem som släpper nästa bomb? Omröstningen kan börja!

Info

Matchinfo: SH84 – Ramberget HC 1-3

0-1 A. Olofsson | D. Pettersson
1-2 L

enhancer) and (6) availability, may critically influence the generic viagra online with your.

. Jakobsson | J. Eliasson
1-3 N. Lundqvist | S. Carlsson, A
. Olofsson

Utvisningar: SH84: 2x2min | RHC: 2x2min
Skott på mål: SH84: 30 | RHC: 32

4 svar

11-02-14 | 1:56

Haha ggr flera.

Jag kan ju läsa den fantastiska humorn i texten om mig själv och det är ju underbart extrakryddat, men det gör inget- jag njuter ändå.
Nu är ju sanningen dock, vilken bör förtäljas, att ni utespelare gör en mycket bra insats, och det är framförallt den som gör att de bara gör 1 mål.

Bilden på Big Mac är fantastisk den med, och den visar hur viktig han är för vårt lag. Ser redan fram emot att se honom i nya grillor till hösten.

Ang. barn så kläckte ju Jim dagens iaf bästa ”after-game-komment” då Bros förklarade att han gärna vill ha barn som är födda på första halvan av året, eftersom det statiskt finns fler idrottsstjärnor som tydligen är födda då. Jim säger då:
Liam är ju född på första halvåret…25 december..

Det hela blir än bättre när han på riktigt försöker påstå att man räknar halvåren från ”före och efter tomten”.

Ja, jag säger då det. Min kärlek till Ramberget och dess tappra mysisar är väldigt stor just nu.
Ses imorgon. Jag längtar. Vem hämtar mig vid 21? Hoppas på Hebbe. Han är rolig att åka med. Speciellt när han är arg och när han säger konstiga göteborgsord.

kärlek/erik

11-02-14 | 9:58

Fan vilket upplägg där som. Sitter med rysningar och halvbånge på jobbet efter den där recensionen av väggen i buren som. Inte bara grym i målet utan dessutom är det ju uppenbart att Erik höll Strömberg fullt sysselsatt om man tittar på utvisningsstatistiken som. Inte ens en missconduct för hotfullt åkande dömdes ut igår som.

Ser fram emot att piska Järnbrott på fredag som!

11-02-14 | 10:26

ehh den största bomben sen hiroshima har väl i all veta fall davvas tjo.. ja ni vet släppt;) bra allihop det känns skönt att sista gången man är i hallen på öarn är som en vinnare!!

mina+ denna kväll

4+ Anders

3+ Erik

2+ Niklas

1+ Danne
ses ikväll tjejer;)

11-02-14 | 10:36

Jag har la aldrig vart arg.

Sen ska vi la bara slänga i ett par droppar innan träning
😉

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2