Första segern mot SH84 efter fantastiskt inledning

Det var något bra på gång, det kändes verkligen innan matchstart. Stämningen i truppen har varit grymt bra på sistone och vi knäcktes inte av förlusten mot Hisingen. Istället reser vi på oss och vinner mot SH84 för första gången i RHC:s historia.Och så kom den äntligen, första poängen mot Skärgården i Rambergets historia är ett faktum. ”Tackatackarrr” som en viss vis person hade sagt. Man kan inte bli annat än stolt över sina lagkamrater efter den fantastiska första perioden vi gör och dessutom den kämpainsats alla står för de sista två. Grymt skönt!

Matchen

Vi inleder matchen i ett fantastiskt tempo och SH84 verkar inte alls vara med på noterna. Passningarna sitter, forecheckingen sitter, uppspelen går snabbare än någonsin, avsluten sitter, ja mycket bättre kunde vi inte gjort det faktiskt. 4-0 vinner vi första perioden med, fullt rättvist
.

Inför andra perioden poängterar coach Tich att vi har tappat större ledningar än så och att det är extremt viktigt att spela smart i början av period två. Det lyckas vi inte riktigt med. SH84 har säkert fått sig en utskällning och verkar betydligt piggare, än mer piggare blir dom när vi börjar göra enkla misstag och gå bort oss i egen zon. Erik, som nästan blivit lite kall efter första periodens skottstatistik (23-8), räddar oss flertalet gånger då SH84 radar upp bra chanser. Åtta minuter in i perioden får ändå SH84 4-1. Oroväckande helt klart, SH84 har spelat upp sig och vi börjar tvivla på varandra. Då kliver Bengan fram med sina fräscha tonårsben och trippar ikapp och förbi en SH84-spelare, bryter in och fixar en retur som Steff enkelt kan sätta. 5-1, mycket viktigt mål! Perioden avslutas dock olyckligt då SH84 får in 5-2 med 45 sekunder kvar till vila. Tre måls ledning inför sista perioden.

I början av tredje kommer åter igen ett sånt där psykiskt viktigt mål för oss
. Efter två minuter lyckas Björte valla in 6-2 via SH84-målisens vad, nu gällde det att spela på resultat. Skärgårdarna gör ett tappert försök och lyckas både träffa ramen och få ett tveksamt mål bortdömt. Ändå gör dom både 6-3 och 6-4 på oss. Men längre än så kommer dom inte, vi vinner med 6-4 och är värda segern.

Slutord

Nu är vi verkligen på gång. Vi vinner matchen på grund av en gudomlig första period och en härlig inställning i resten av matchen. Däremot är det ganska tydligt att vi inte orkar fullfölja en hel match så som vi vill. Efter det ös alla gav i första så orkade vi inte hålla uppe spelet i andra, vi orkar helt enkelt inte. Så fort vi börjar tumma på detaljerna så faller vi ihop i egen zon och får stora problem. Därför har Bengan bestämt att han framöver håller i ett extrainsatt fyspass på fredagar 21.30 med utgångspunkt utanför bysjan. Det blir löpning och träning på pausfinter.

Många i laget utmärker sig under matchen, för att nämna några gör Erik åter en bra match, Eliasson är som vanligt kung (får dock dra ner på träningarna nu, börjar bli för många), Björte gör mål jämt, alla backarna gör en riktigt bra match och coach Tich tar många bra beslut.

Match mot Järnbrott på torsdag klockan 20.15 av alla tider. En sexpoängsmatch så att säga då vi båda ligger på tio poäng i tabellen.

Syns ikväll!

Info

Matchinfo: Ramberget HC – SH84 6-4

1-0 L. Jakobsson
2-0 C. Ahlbjelke
3-0 B. Sundström
4-0 P. Heikkinen | K . Wikner, P. Berglund
5-1 S. Carlsson | M. Hedeberg
6-2 B

the rest of viagra online significant benefit in select patients but this should be.

. Sundström | P. Larsson

Utvisningar: RHC: 5x2min | SH84: 7x2min
Skott på mål: RHC: 51 | SH84: 38

5 svar

11-01-17 | 18:02

Alltid lika roligt att läsa matchrapporterna.
Fantastiskt skrivet.
Det enda som saknas är lite bilder från matchen. Men det är väl säkert något rättighetsstrul där….

11-01-17 | 21:03

Grymt bra från samtliga fantastisk 1a period!!

4+ Davva
3+ Erik
2+ Johan
1+ Gräset
Samtliga gör en STOR insats nu tar vi järnbrott ! ses tjejer/TICH

11-01-18 | 15:09

Sexpoängsmatch är det väl inte om vi båda ligger på samma poäng. Sexpoängsmatch är det om man möter ett lag som ligger 3p ifrån. Och vid vinst kan bli 6p. Skulle bara säga det 🙂

11-01-18 | 15:23

Hahah såklart att du måste nämna det va. Men är det verkligen så definitionen är? Jag tvivlar. Tror faktiskt snarare man kan använda det närhelst det är jävligt tajt poängmässigt i tabellen, vid vinst får man inte bara tre poäng utan det andra laget förlorar tre poäng, alltså en sexpoängsmatch 🙂

Vart är Linkan när man behöver honom?

11-01-19 | 2:38

Men då är ju alla matcher sexpoängsmatcher. För vinner man tre poäng tappar ju alltid de andra tre poäng.

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2