Fredagsmys?

Man sitter i en bil i någon timme eller två. Åker färja utan taxfree. Kliver ut i ett grått och minst sagt blåsigt Lysekil. Gör en bra uppvärmning och känner sig rätt het och spelsugen. Får inte spela utan ska stå i en kall ishall och öppna en båsdörr och sen inte vara hemma igen förrän en bit efter midnatt. Kan det vara fredagsmys? Kan det var roligt? Jävligt roligt och jävligt mycket fredagsmys är det, om du frågar mig.Jag trodde Lysekil skulle köra på friskt i början, bland annat kanske med tanke på att vi faktiskt är som de sagt till tidningen innan – ett äldre lag som tränar en gång i veckan och spelar för att det är roligt.
De sista orden är ju rätt komisk egentligen om man hårddrar det- finns det lag i 3an som inte spelar för att det är roligt? Vad spelar de då för? Och vad tråkigt att spela om man inte har roligt.
Usch, nu började en mening med och. Det får man inte!

Nåväl
. Matchen tycker jag startar helt tvärtom- det är vi som har övertaget första 10, då vi spelar aggressivt och rejält runt linjerna, och Lysekil tar sig inte riktigt in ordentligt i vår zon, medan trampar på bra framåt, även om vi kanske inte skapar dunderhetachanser så tycker jag vi för spelet till en början, och vi har bra variation när vi anfaller, vilket kändes nödvändigt då den tajta rinken gjorde det extra svårt i 1mot1-lägen.
Vi gör helt rättvist 0-1 i PP. Ett riktigt snyggt mål där pucken flyttas runt snabbt och Krikk avslutar med ett precis lågt skott. Att få fart på pucken och hitta relativt snabba avslut tycker jag personligen är hur ett PP ska se ut.
0-2 kommer ganska kort därefter, då Dan petar in en retur. Tror även Kobra får ett friläge vid denna ställning, men målvakten räddar både första skottet och returen.
Istället tar sig Lysekil mer och mer in i matchen, och vi blir tveksamma över hela isen. Vi vinner inte lika många 50/50-dueller, kanske för att vi slappnar av lite efter 0-2, och vi blir även stundtals riktigt virriga i egen zon, och reduceringen låter sig inte dröja. 1-2 efter att vi tappar en fri spelare framför mål som enkelt sätter pucken bakom en överspelad Jim i buren.
Dock kommer ingen kvittering, då Jim direkt i matchen visat att det var rätt att spela Mr Oneliner från start.

I andra böljar det på rätt bra tycker jag, och det står och väger sådär härligt jobbigt som det kan göra i denna fantastiska sport
. Jim fortsätter spela bra i kassen, och han får även bra hjälp med returer och dylikt. Det är i BP det blir som farligast, åtminstone när vi kör något slags tok-bp, där alla jagar puck likt kåta djur av något trevligt slag . Som tur är skärper vi till oss lite under periodens gång och då vi spelar med en blandning mellan lugn box och att hugga när chans ger så blir det inte så jättemycket farligheter.
Ett mål faller i andra, och detta var kvällens snyggaste. Capi får skottläge, vilket det ser ut som han skall ta också, men istället uppfattar han blixtsnabbt att Krikk smyger in från hörnet, levererar en pass till honom som i sin tur levererar ett direktpass upp i slottet där Kobra hugger likt en huggorm och trycker dit pucken distinkt i öppen kasse. Jävligt snyggt var det, kort och gott.

I 3e fortsätter det vara tajt och böljande. Ibland är det riktigt plåttrigt och ibland fina uppspel. Man märker ganska tydligt under hela matchen att den tajta rinken spelar in

VCD therapy include their cumbersome utilization anddisorder. cialis.

. Jag tänkte dock redan i första på att det åtminstone såg väldigt roligt ut att spela. De smällde mycket, det var en bra domare på isen, och det var som sagt jämnt och hårt matchen igenom, och personligen tycker jag att det verkade som justa tag, från båda lagen.
Vi blir dock småtrötta i 3e och när 2-3 faller känns det rätt tungt. Ska vi tappa ännu en gång, hann säkerligen någon eller några tänka.
Som tur är var många riktigt heta denna kväll, och bland dessa fanns ex Dan, som en kort stund efter reduceringen drar åt sig pucken efter ett tek, trampar runt cirkeln och levererar ett precis skottpass till Gräsmys som föredömligt styr in pucken mellan fransosens ben. Ett PP mål till, om jag inte missminner mig?
Lysekil svarar dock med 3-4 och trycker på hårt för att skapa en kvittering. De får ett gyllene läge med bara någon minut kvar när domaren olyckligt står i vägen och ”ger” en Lysekilsspelare ett oväntat guldläge. Denne gör dessutom det mycket bra då han gå in framför mål och går i sidled, får ner Jim, men nu är ju denna lilla stora målvakt jävligt följsam, och med en liten snärt i ljumsken får han ut benet någon centimeter till och gör en dunder-räddning.

Stor glädje utbryter när slutsignalen går, och det blir ju såklart så oerhört mycket lättare med långa bortamatchen när vi spelar och kämpar så bra, och det bästa i det är ju att vi denna gång vinner på ordinarie tid. Vi får ju då även köra raketen och spela euroumpabumpa från det kärleksfulla 90-talet (what is löv, egentligen?) i den fina stereon, vilket ju gör allt så extra mysigt.

Tycker nyckeln till segern var att alla var riktigt bra ikväll, på ett eller annat sätt, och därtill var ett antal lite smått glödheta, där jag bland annat tänker på Jim, Dany och Elias, men som sagt- alla var riktigt bra ikväll.

Nu tänker jag nämna domarna. Nej, säger den lilla söta kaninen på min högra axel som kan prata- du har ju slutat med sådant.
Ja, men nu ska jag göra som tanken var från början- bara berömma när det finns läge. Domartrion var mycket bra denna kväll. Lugn, trevlig, bestämd, och två linjedomare som samarbetade föredömligt och även dessa var snabba och tydliga när de ex slog av icings och dylikt.
Nu inser man ju i sitt funderande att man kanske varit lite annorlunda i orden, om nu det blivit mål då domaren stod i vägen i 3e, men förhoppningsvis leder mitt funderande fram till att jag fortsätter tänka på hur små marginalerna kan vara ibland, för alla inblandade på isen.

Jaha, det var väl det jag hade att säga om denna match, verkar det som.
SH84 på fredag. Ett lag som gått som tåget i nya serien, och det gäller att tagga igång rejält på alla plan, även hjärnan, för på sistone har det ibland kanske varit lite för stor del hjärta som spelar, vilket ju iof mest är härligt, men att få en match med lite mindre virr i egen zon kunde ju vara lite trevligt kanske.
Må väl, hejochhå.

Slutligen- Lysekils matchmusik var jättebra.

3 svar

12-01-17 | 11:11

”Det blev inte alls den matchen jag hade tänkt mig. Ramberget har många äldre killar som inte tränar så mycket, ändå blev den väldigt mycket fysiskt och bra spel. Det var kul att möta ett lag som verkligen vill spela hockey, säger Håkan Johansson.”

Läste detta precis nyss och det hade ju gärna fått vara med i reffet, både för att det är roligt att vår hockey kan ses som bra av några, och jag vill även instämma i ovan- båda lagen ville lira och trots rätt hårt spel blev det aldrig fult. Mysigt!

12-01-17 | 18:45

Bra skrivet!!!! otroligt kul är d att åka 7 tim o se att glöden finns en fredags kväll!!(o inte bara på krogen)

5+ Kobra

4+ Jim

3+ Krekk

2+ Benga

1+ Elias

12-01-18 | 0:12

Lycka till i fortsättningen och fortsätt ge Bohuslagen tuffa matcher. De ser ned en hel del på vissa Gbglag vilket lyser igenom i en del referat från dom. Kanske ni tom kan utmana om topplaceringar

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2