Glöm inte att ni är fantastiska! (RHC-Veddige 3-6)

Fan gubbs, det var inte så illa ändå. Veddige vinner genom fina individuella prestationer, bra avslut och att de gör de gör mål i de avgörande lägena. Och de ligger tvåa i serien av en anledning. I övrigt ett stort fall framåt jmfr med bortamatchen mot Mölndal. Vi ska ta med det positiva från gårdagen till på söndag. Dags att göra en riktigt bra bortamatch!Jag är för ringrostig på matchref så det får bli lite blandat med ref/funderingar om matchen igår.

Vi förlorar mot ett Veddige som ligger tvåa i serien, och de vinner väl sett över hela matchen rätt välförtjänt. Vi skjuter mycket och skapar rätt bra tryck på dem stundtals, medans de kanske skapar fler riktigt farliga chanser, och har vid ett par tillfällen riktigt kliniska avslut, och ibland lite tur, med studsar och målvaktstavlor. Och de gör målen i de där avgörande lägena, 3-2, 6-3 är exempel på väldigt matchavgörande mål.

Men spelar de ut oss? Nej.
Ska vi vara speciellt missnöjda? Nej
.

Hade denna match kommit efter låt säga 2 vinster i bagaget så hade vi inte reflekterat så mycket över förlusten.
Problemet är dock att vi kommer från att inte vunnit på ganska länge nu, och vi glömmer att i 2/3 senaste matcherna har vi fått med oss oavgjort.

Veddige var det lag som stod som motståndare i min första div3-poäng, då vi spelade 4-4 hemma, första året i 3an. Sedan dess har det varit ganska klara Veddige-vinster, så ser man det så måste matchen igår varit en bra prestation, för den kunde lika gärna slutat just 4-4.

För att ta poäng mot topplagen gäller det att ha gott självförtroende, minimera misstag, sätta sina chanser m.m.
De två första där är saker vi just nu inte är på topp i. Jag vet inte alls hur den mentala biten är generellt i laget, utan kan bara säga hur det känns personligen, och hur det ser ut över isen.
Att gå till sig själv först tycker jag är viktigt, och jag kan säga att jag kämpar med självförtroendet och att få till en riktigt bra match, vilket jag inte tycker jag fått på ett tag, och jag faller för lätt i huvudet vid mål bakåt, och det måste jag jobba med.
Att då ge Veddige ledningen igår via en klockren målvaktstavla, är såklart inte lätt, och rent utav uselt.
Att sedan stå och se er trycka tillbaka Veddige under långa perioder i andra och se hur ni sliter och kämpar, men inte får in pucken, för att sedan se pucken återigen ramla in bakom mig, det är grymt jobbigt.
Vid ställningen 3-2 tänkte jag verkligen högt för mig själv att ”fan erik, stäng igen nu. hjälp utespelarna nu”.
Då får de ett 5-3 läge, och backskottet går typ benskydd-stolpe-benskydd in och man känner sig kass igen (även fast det inte var någon direkt tavla). Det mentala hos mig håller lite låg klass just nu, helt enkelt.
Det är små saker som gör att de gör 3 mål mer än oss, och vi får inte glömma det.

Med lite perspektiv tycker jag vi gör en rätt bra match igår, och vi kämpar in i slutet. Jag hade dålig koll på klockan på slutet, så när någon, minns inte vem, kommer fram vid ett tek och säger ”var beredd på att de försöker skjuta direkt” så handlade det om att det bara vara några sekunder kvar av matchen.
Att vi ändå tänker så, just att vi ändå är med på ett tek, fastän matchen är över, bara för att inte ge dem något billigt mål i slutsekunderna, tycker jag visar på vilket underbart lag vi är.
0-1 Ren och skär målvaktstavla och jag ber om ursäkt.
0-2 Kliniskt avslut på friläge. Han drar iväg en hård isare i steget,precis när min förflyttning startar och jag tror den går in mellan benen, där klubben ska vara.
1-2 Vet ej vem som gjorde det, men det är tryck framför mål, och tillslut kanske det är Gräsmyr som levererar en av sina patenterade backhandskott?
2-2 Skott, målvaktsräddning, nonchalant back framför mål- Gräsmyr- mål.
2-3 Friläge

page 23EVALUATION AND ASSESSMENTMicrovascular arterial bypass and venous ligation surgery buy viagra online.

. Miss i ett byte som leder till ett friläge och Veddigespelare kör ett klassiskt dragskott, rätt upp i krysset .
2-4 3mo5-spel där de spelar pucken bakom mål tills vår 3a krympt betydligt – pass upp till framåtforcerande back, som trycker dit ett direktslagga, något turligt.
2-5 Vi tappar två gubbar framför mål, skott från back, styrning, målvaktretur, och kampen mellan vår back och deras 3e man framför mål vinns av V-spelaren som tråcklar in pucken.
3-5 Minns ej hur det såg ut eller vem som gjorde det.
3-6 2mot1-läge där jag i mål för snabbt hamnar nere på knä då droppet bak till andregubben kommer, och han vispar in dödsstöten.

Skärgården på söndag.
En otroligt svår bortamatch. Jag åker självklart dit med förhoppning att få till den där matchen jag längtar efter, och att skrälla till med 1 eller 2 p, men jag är samtidigt realist.
För att vi ska ta poäng därute krävs otroligt mycket, både att vi är med hela jävla matchen, minimerar misstag, och att vi har lite medflyt.
Skulle vi göra en match som igår, ute på öarna på söndag, men kanske förlora med 6-3, då skulle nog jag, en stund efter matchen, vara ganska nöjd.

Vi måste få upp huvudena och kämpa för varandra i de 2 nästkommande matcherna, sen vad det leder till i poängväg tycker jag vi försöker glömma
.

Nu kommer jag inte på speciellt mycket mer just nu, utan skall försöka städa lite här i min mediokra ungkarlslya.

Till Veddige säger vi tack för denna säsong, och önskar dem lycka till framöver med play-off och dylikt.

Avslutningen som rubriken- vill bara säga att jag tycker precis alla i laget är fantastiska, och att spela i Ramberget är bland det roligaste jag gjort i hockeyväg. Även om vi gör misstag, som ibland blir ödesdigra vet jag att det allt som oftast inte handlar om att misstagen sker pga dålig inställning, och det tycker jag är viktigt att de inte gör.
Vi kämpade till slutsignalen ljöd igår. Glöm inte det, mina mysisar.

3 svar

10-02-05 | 2:00

Jag håller med dig. Måste bara tillägga såhär i efterhand att alla slag i sargen, svordomar och sura miner efter matchen (dock inte gnäll, det hör absolut inte dit) på något sätt är gott att se. Det bevisar att vi är frustrerade för att vi vet att vi kan bättre.

Jag tror på 4p de sista två matcherna! (helt ärligt alltså, inte bara peptalk)

10-02-05 | 20:14

Så sant ERIK! jag var fruktansvärt besviken direkt efteråt och skulle ha väntat med att skriva som jag brukar! Hårda ord överlag från mig d finns hjärta o vilja och är fruktansvärt stolt över vår säsong så glöm mitt match ref d va skrivet i ren bitterhet! En mycket klok spelare sa till mig att jag tar alla förluster personligt( du vet vem du är ) och d e sant! Jag hoppas ni kommer taggade till på sön alla som va me mot veddige för d är som erik skrev mål skyttet som saknas men men! sorry/ Tich

10-02-05 | 20:29

Kan bara instämma, man måste tänka på vilka man möter och kanske sätta det i lite perspektiv. Vi har ju en liten annan approach än vissa av lagen i toppen.

Men det som är så jävla gött tycker jag är att vi i år blir förbannade när vi förlorar mot serietvåan, det är ett bevis på att vi inte har någon onödig respekt för topplagen. Det är härligt tycker jag och något som vi ska fortsätta med. Men jag tycker det är viktigt att kunna släppa en sådan här förlust, då det ändå var ganske hyfsat överlag.

trevlig helg

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2