Gött mos ena! Ramberget HC – Härryda HC 2-0

Som vår kära målvakt Erik skriv på fejjan: "Det finns nog få saker som är så skönt som att slå Härryda -även om man inte själv spelar". Och det är ju bara att instämma, eller hur?Det såg inte sådär jätteljust ut inför match. Kalmar borta, Kristian borta, Pekka borta, Houkko halvskadad. Backsidan hade med andra ord förminskats en hel del sedan Chalmersmatchen och mot lag som Härryda så ligger en stor del av utgången i hur försvarsspelet fungerar
. Nästan tre femmor kommer ändå till start och Jim får förtroendet i buren denna match.

Laget känns laddat inför start och Erik håller låda som vanligt
. Gräsmys jobbar sent och kliver direkt in i hetluften utan några som helst problem, kul att se! Vi tuggar igång i ett bra tempo direkt från första nedsläpp. Förstafemman gör det så bra när dom verkligen ger allt och visar resten av laget hur vi aldrig kommer vika oss denna match

– alcoholcontribute to ED. How long does sildenafil last?.

. De andra femmorna hakar på och vi står upp riktigt bra. Matchen böljar fram och tillbaka men vi skapar de hetaste chanserna. Det blir dock inga mål i första perioden. En period som får anses vara väldigt välspelad, Härryda spelar ovanligt schysst dessutom.

Trots början till tunga ben hos många drar vi inte av på tempot i andra perioden. Matchen håller högt tempo och båda lagen släpper till få lägen. Efter femton spelade minuter får coach Tich plötsligt för sig att låta förstafemman ta ett extrabyte. När då Bros går in och sätter 1-0 kan vi ju alla förstå hur nöjd Tich var efter det. Hur som helst slänger Bros in en lös puck på mål som målvakten måste missat (uppenbarligen, det blev ju mål). Ännu ett bevis på att det lönar sig att slänga in pucken på mål, framför allt i tajta matcher som denna. Bara två minuter senare försöker en annan sig på att dribbla igenom hela Härrydas försvar men misslyckas, turligt nog studsar pucken ut på vänsterkanten där en ångande Eliasson kommer i full fart och trycker upp pucken i nätet. 2-0 är ett faktum.

Under resten av andra och hela tredje tycker jag sedan att vi verkligen kontrollerar matchen och bara styr bort Härryda. Vi har till och med ett ytterst tveksamt bortdömt mål där domaren först blåser mål och sedan tar tillbaka det på grund av offside. Härrydaledarna menade på att det var tre meter offside men det säger väl bara mer om deras synförmåga för OM det var offside så var det med centimeters marginal. Hur som helst så står vi pall hela tredje och Härryda är inte speciellt nära ens. De få chanser som Härryda skapa motar Jim så enkelt att det i efterhand knappt kändes som en farlighet.

Sammanfattningsvis

Fasiken vilket gott gäng vi är sådana här matcher
. Härryda visar åter igen att dom är ett gäng individualister som inte alls verkar veta vad laganda är. Som jag skrev innan så låg mycket av utgången i denna match på det defensiva spelet och som vi spelade defensivt. Inte ett genombrott, trots att Härryda försökte med sina vanliga metoder. En stor eloge till samtliga backar för detta!

Det var å andra sidan inte bara backarnas förtjänst att vi spelade så bra bakåt, hela laget höll ihop på ett mycket bättre sätt än vanligt och verkligen täppte till mittzon
. Härrydas backar som är vana med att ta några kliv upp i banan och slå en öppnande pass kunde inte det och fick många gånger panik.

Många ska rosas en sådan här match, de flesta gjorde en av sina bättre insatser i år. Eliasson, Hebbe, Jim, Niklas L presterade ännu lite utöver det vanliga enligt mitt tycke. Coach Tich meddelar att samtliga spelare får 4+ denna match och det är vi alla så grymt värda!

Info

Matchinfo: Ramberget HC – Härryda HC 2-0

1-0 S. Broström | L. Jakobsson
2-0 J. Eliasson | P. Berglund

Utvisningar: RHC: 3x2min 1x10min | HHC: 4x2min 1x10min
Skott på mål: RHC: 25 | HHC: 32

Ett svar

11-02-01 | 1:17

Underbart!!

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2