Gott Nytt Mys. (del1?)

Vi tar det igen. Som en medioker nyårskavalkad på tv4, där de visar det bästa ur Hey Baberiba, Stefan & Krister, Ekwalls krönikor och väder-tones sockersöta norsksvenska. Hittills är det kort och gott bara små korta (ibland lite längre än korta) sammanfattningar av matcherna, men man vet aldrig- jag är i Katrineholm nu, så det kanske pyntas dit fler ord innan slutstationen Hufvudstaden nås. Gott nytt Mys!Halva säsongen är redan avklarad, och det är ju som man säger- tiden går fort när man har roligt, och det har vi.
Just hur roligt man har det i detta fantastiska lag slår mig många ggr. Var med och gled lite på en träning med a-laget i Vadstena, och visst är de duktiga, och träningen var en lätt ”efter jul-träning” men jag fick ändå känslan att de är en bra bit ifrån oss vad det beträffar att ha roligt tillsammans.
Jag tror det är få klubbar i vår serie som kan slå oss vad det beträffar moral och sammanhållning, och för det säger jag som Vanheden- Man får tacka så ofta man kan.
Resultatet då?
Ja, det kan väl inte bli mycket annat än med beröm godkänt? Vi har, efter halva + 3 matcher tagit 17 poäng, vilket är 1 p mer än vad vi tog på hela förra säsongen.
Ska vi beta igenom matcherna lite snabbt? Okej. Vi försöker.

Härryda, Borta.
En ganska dålig inledningmatch, där vi mest tokkör mot ett lag som har bra högstanivå, vilket syntes denna match, då de lite komiskt kontrar hem matchen. 2mot1, 3mot1 var otaliga och matchen slutat 8-3.

Chalmers, Hemma.
Inte heller någon toppmatch från vår sida, men vi spelar sällan speciellt bra mot Chalmers, som inleder målskyttet i denna match, men vi spelar ändå rätt stabilt genom hela matchen, och tillslut kommer målen, och tillställningen slutar 4-1.

Hovås, Borta

Var inte med vid denna match, men matchen förstördes väl i första perioden redan, då Hovås sätter full fart.
Vi visar dock prov på sann Ramberget-anda när vi fixar till siffrorna i 3e till 6-4.

Varberg, Borta

En av de roligaste matcherna i höst, i mitt tycke. Allt börjar med en Linus som inte kan klockan, två små avenykids i en SmartCar och köttbullar på Mammas Kök mitt uti ingenstans (dvs en bit utanför Veddige/Varberg).
Att de flesta blir sena ner till Veddige är ju numera tradition, men denna kväll skulle det visa sig mest var till godo.
Fortsätter man sedan med att Mr Jejeys donna hört Varbergs ledarstab ifrågasätta vår existens i serien (för att vi kommer med halvt lag, är bakfulla och diverse) inser man att detta ju skulle bli en ganska lätt match för Varberg. Det blev nog en ganska lätt match för dem, rent fysiskt, för inte många verkade vilja blir svettiga.
Som grädden på inför-match-köttbullemackan får Axeln var själva på vår sida av isen under stora delar av uppvärmningen. En fantastisk syn.
Och just ja- som williamspäron på grädden säger först Pontan att han kanske inte kan spela hela matchen, ett snack som även Frosty hänger på i, och det hela avslutas med Jim, som förvarnar om att han ”råkat” förtära några öl kvällen innan.
Mycket bra förutsättningar för en bra match..
.
Ikväll var det dock det, och vi går in och skräller med en vinst, 5-3 efter en andraperiod som var lysande, framförallt sett till effektivitet och snygga mål.
Allt kunde i slutändan summeras till en tränarseger, då jag spred ett lugn båset som inte ens Trött-Mårts hade klarat av.

Järnbrott, Hemma.
En match som vi skulle avgjort i första perioden, då vi parkerar i Brottets zon. Vi mäktar dock ”bara” med 2 mål, och när vi sedan går in och gör en klassisk andraperiodstart och släpper in 2 mål direkt blir det jobbigt igen, men det gillar vi väl.
Vi tar dock tag i det hela i 3e och vinner med 6-5.

Lerum, Borta.
Var inte med här, men vi har ledningen med 5-3 inför sista, men får bara med oss 5-5.
Ibland är man det laget som vänder, ibland det som tappar. Så är hockey.

Hisingen, Hemma.
Vi förlorar matchen i början av andra då det smäller gång efter gång.

Kb, Hemma.
Dålig match, mot ett för kvällen väldigt dåligt Kb. Det hela slutar dock lyckligt när vi skrapar ihop en seger med 4-3, efter ett av säsongens snyggaste mål av Coast-to-Coast-Kriikk.

Mölndal, Hemma
Mölndal som vi aldrig vunnit mot, och inte ens tagit poäng mot oss gästade oss en mulen söndag i november.
Vi gör en väldigt bra match, och allt är imponerande bra i 2,5 period. Vi spelar förståndigt, enkelt, utan och med respekt för motståndet, och leder med 3-1 inför sista perioden. Man sitter där i periodpausen och smånervös, för det är ju i dessa lägen det är så vanligt att vi släpper det där ”nästa mål är viktigt-målet”, men inte denna kväll.
Vi spelar fortsatt bra, och när 4-1 kommer en bit in i 3e börjar man känna lite segersötma på baktassen av haren som springer förbi.
Allt förbytts på 2,5 minuter, då plötsligt det smäller 3 ggr bakom en ”lite flåsig” bella i målet.
4-1, blir således 4-4 och tanken i den trötta målvakten då är mer ”jaha, nu rasar det”.
Det gör det inte. På något imponerande sätt biter vi ifrån igen, och stänger till bakåt, och i sista anfallet händer det man väldigt sällan får vara med om.
Efter lite skott från diverse håll, släpper M-keepern en retur ut mot vänstersidan, och där står ju Dany Transatlanty, och han gillar skjuta direktslaggan, så han trycker till den fladdriga pucken, och en vinst blir ett faktum då klockan står på 19.59.
En fantastisk kväll, och en fantastisk helg avslutas.

Veddige, Borta.

Jag var inte med, men det var inte så mycket mys här inte.
Veddige sätter full kareta från start, och vissa kanske åkte och drömde om Varbergsmatchem, vad vet jag, men 5-0 eller dylikt gick de upp till.
Sedan fick, vad jag fått höra, Jim briljera och hålla nere siffrorna till 7-3.

SH84, Hemma.
Vi hängde med i en period. Sen avgör de. De avgörande momenten sker återigen i början av perioderna .
8 mål bakåt är såklart alldeles för mycket, kort och gott.

Kings, Hemma
Ett ungt Kings har egentligen inte så mycket chans i denna match, som vi kontrollerar från start till mål. Tror dock Kings kan börja plocka poäng, om de får ihop kidsen till ett lag, och får i dem lite självförtroende, för de två tingen saknade de mer eller mindre helt.

Härryda, Hemma.
Vi vinner rättvist mot ”topplaget” Härryda, efter en väl genomförd match. Vi vill otroligt mycket mer än vad HHC vill, och deras otaliga soloåkningar allt som oftast till skott utifrån som mr 85/92 klarar enkelt i sin sista hemmamatch för RHC.
Också med på topp-3 i mysigaste-skalan
.

Chalmers, Borta.
Var inte med, men Chalmers spelade tydligen vädigt fult, och Engström hade ingen störra blåsa denna match heller.
Vann gjorde vi iaf, klart rättvist enligt rapporterna.
Skönt att ha klarat av 4/4 poäng mot det för oss svåra motståndet i dessa studenter

• Lifestyle factors How to get viagra Recommendations.

.

Hovås, Hemma.
En godkänd insats, där Hovås vinner på att de trampar på med fart i 3 perioder.
Inte så mycket mer att säga.

Finns ju ett ganska färskt matchref, så vi avslutar nu.
Och kvällens visa ord blir – Merci means Kalmar.

9 svar

10-01-01 | 4:36

Fan va grym du e Erik, jag saknar er redan…..sen ett par veckor tillbaka, helt slutkörd redan, men det blir nya tag efter jul mr50:)

Go sammanfattning efter en riktigt go tid med goa gubbar:)

10-01-01 | 4:36

Och, GOTT NYTT ÅR!

10-01-01 | 14:54

Nu jävlar e han e farten den där bella. Grymt rolig läsning! Kan inte bli påmind tillräckligt många gånger om bortamatchen i Varberg 🙂

10-01-01 | 17:53

Fin läsning Bella!! supermysigt!

10-01-02 | 2:17

va jag har förstått så e bella den naturlige ”arvtagaren” när jag slutat !! Har pratat me många om just varberg o alla säger samma sak ! när erik va coach hitta han harmonin o lugnet i båset som få kan göra!! Han e en natur begåvning som coach som jag skulle vilja att han lär mig 2010, då d känns som d begåvades år!! ERIK lova mig att du lär mig coacha så vi bara kan bli bättre !!! GOTT NYTT ÅR TJEJER !! ses!! eran second hand coach tich

10-01-02 | 7:41

Gudomligt!!!

10-01-02 | 23:55

Trevlig läsning som alltid. Hade varit fan så mycket roligare att läsa om elitserien om Bella hade skrivit i den rosa tidningen.

10-01-03 | 13:49

Underbar nyårsläsning Bella! Imorgon drar vi igång igen och enligt göteborg.se så ska ingången till rambergshallen breddas efter påtryckningar från en julmätt Kalmar! Kolhydratladdning lär behövas till NHL-schemat som börjar efter jul!! Hoppas vi blir mkt folk imorrn å att de som inte kan lämnar återbud, ska bli kul å se alla!!

10-01-04 | 0:38

SJ är som vanligt svin och vill inte att jag ska ta mig hem imorgon. Det vill dock jag, och isf kanske det skrivs lite i tågstolens varma barm.
Hoppas ju verkligen att jag hittar en resa, så jag inte missar årets första träning.
Mys i låset/

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2