Hemsedal 2009 – Hade vi verkligen tid till det Bengan?

Det var ett glatt gäng hormonstinta stjärtgossar som satte sig i Softresors klart godkända buss på torsdagseftermiddagen för att färdas en herrans massa mil till Hemsedal. Det blev en helg fylld av skidåkning, vackra bergspromenader och en (1) kall öl i det fantastiska vårvädret.Nu blev det kanske någon extra öl för vissa men visst fan sken solen stora delar av helgen!

Eftersom fröken Bella inte var med upp till Hemsedal får jag ta på mig Bloggtiaran, om bara för en kväll, och försöka sammanfatta helgens bedrifter och händelser. Nu är det ju så att allt som händer i Hemsedal stannar i Hemsedal och detta är något som jag stenhårt håller på. Tyvärr är vissa saker för sjuka och för roliga för att hålla tyst om bara, så här kommer en kort återblick från det bästa.

Snart bär det av mot Hemsedal. Uppladdning hos Niklas.

Bussresan upp var väl ungefär som vilken bussresa som helst. Eliasson däckade innan Tingstadstunneln, Kalmar satt och näckade i sätet längst bak och Björk satt och skrek ”Hallå daaamer” till flickorna längst fram i bussen. Kalmar råkade få ett par kronor nedstoppade i myntinkastet vilket han, efter att helt korrekt uppskattat antalet, böjde sig fram och tömde mitt i bussen till ingens förtjusning. Cap och Kalmar turades sedan om att dra sönder varandras kalsonger i något utav de brutalaste kalsonggrepp jag någonsin skådat. Kalmar som dagen till ära hade valt modell boxer var överförtjust nu när Niklas lyckats förvandla dem till modell string istället.

Satan vad sexig han är..

Satan vad sexig han är..

Väl på plats i Hemsedal var det dags att ta sig till lägenheterna. Dessa var förvånansvärt fina med både balkong och egen bastu (bra jobbat Kalmar reseledaren, tackarrr). Efter en såpass lång bussresa var naturligtvis alla sugna på någonting kallt att släcka törsten med men till allas förvåning var det inte mycket i håll-i-gång i Hemsdals skidby en torsdagsnatt, det fick helt enkelt bli lägenhetsparty! Peter och Johan hade redan på bussresan lyckats flörta till sig ett gäng damer som med lite tur var över 18 år, dessa gjorde oss sällskap tillsammans med ett par andra som ingen visste vilka det var eller vad dom gjorde där. Det blev en riktigt trevlig tillställning som fortsatte en bra bit in på morgonen.

En liten lägenhetsfest blev det första kvällen.

En liten lägenhetsfest blev det första kvällen.

Cap hade en väldigt lyckad kväll, efter att ha gått in till våra mycket söta och trevliga granndamer och stoppat i sig allt deras nyinköpta godis blev samtliga portade från deras lägenhet, Cap fortsatte genom att häva i sig en flaska rödtjut efter de stora mängder öl som konsumerats sedan tidigt samma morgon. Detta ledde naturligtvis till en riktigt go vinspya som passande nog spridde ut sig över en av de stackars damerna som vågat sig in till oss. Cap smet snabbt iväg för att slippa städa och gick över till vår andra lägenhet för att somna in.

Nicklas passade på att sno granntjejernas godis

Nicklas passade på att sno granntjejernas godis

Kalmar visade upp sin bästa sida när han bjöd oss alla på den ökända gorilla-dansen där han liksom fäller överkroppen framåt 90 grader och låter hela överpartiet bara hänga rätt ner samtidigt som han bjuder på ett par härliga höftvickningar i otakt med musiken. Det var inte sista gången vi såg den kan jag lova!

Nåväl, fredag morgon och efter ett par Gorbys och några kannor vatten per skalle var det dags att göra det alla kom till Hemsedal för, åka skidor (jaja eller bräda Dan)! Hela truppen tog sig upp till toppen av Hemsedal runt 11 snåret och solen strålade över de backar som fortfarande var öppna. Kalmar passade på att i 8-liften upp mellan några klunkar öl beskriva hur mycket muskelmassa som trots allt finns inbakat under allt det där andra, att det är musklerna som gör att saker putar mer utåt än förut. Dåså, full fart ned för den första, så gott som tomma och oväntat välpistade backen. Kalmar hade riktigt otur och åkte på krampkänningar redan efter halva backen (som i längd kan jämföras med en barnbacke). Efter att ha skyllt på den krävande ankarliften och insisterat på att ge upp lyckades vi få med Gåsapågen till nästa backe trots allt.

Fanns inte mycket att klaga på uppe i backen

Fanns inte mycket att klaga på uppe i backen

Väl uppe på nästa topp var det helt klart dags för en välbehövlig dricka-öl-i-solen-och-glassa-paus. Medan ett par hurtiga killar (gräs, peter, johan, dan, andreas) tog ett par åk till slog sig resten av gänget ned och bara njöt de närmsta timmarna. När ingen var törstig längre var det helt klart dags för lunch. Ett gäng fortsatte åka (läs hurtiga killar tidigare) medan de andra tog sig upp till en nybyggd toppstuga med en fantastisk utsikt för att avsmaka en härligt svindyr lunch och ett par kalla. Stämningen på toppstugan var på topp (trumvirvel), med en DJ som stod ute och spelade go musik och vackra norskor som serverade kunde vi inte annat än att bara sitta kvar och beställa in mer och mer och mer och mer.

Frågan är vart Niklas hand är på väg?

Frågan är vart Niklas hand är på väg?

Efter att slutnotan på enbart drickat stannat vid ca 6000:- NOK var det dock dags att ta sig ner för att inte missa den ökända after ski:n. Nu skulle man kunna kalla detta för urballning men faktum är att trots att alla var så drängfulla (Ponta somnade i liften ned, Bengan råkade missade avstigningen och fick gå av där man går på istället, Kalmar fnissade som en tjej osv) så lyckades vi tar oss ned för backen utan att ramla in i någon annan.

På after ski:n spelades cover-låtar med mycket ös i live på scen och hela festivalområdet kokade. Cap som troligtvis druckit mest igen (förutom Bengan som alltid dricker mest, men han räknas inte) lyckades på något sätt krypa ned och lägga sig i Bengans knä för att lite diskret lägga en fredags-spya i snön samtidigt som halva Hemsedal-området stod och hoppade och skrek till den grymma musiken.

Riktigt mycket folk på festivalområdet

Riktigt mycket folk på festivalområdet

Efter after skin:n bar det raskt och vingligt hem till lägenheterna för att förbereda kvällens utgång. Jag kan tyvärr inte rapportera så mycket mer från resten av fredagskvällen då jag själv hade lite otur efter att ha försökt slå två flugor i en smäll och blandat Resorb ned direkt i ölen för att sedan helt sonika gått in och däckat på soffan. Efter upprepade upplivningsförsök av Danne drog gänget ned till byn utan mig (och Cap om jag minns rätt, vad hände där egentligen?). Jag hörde att det ryktades om nakenbad av Eliasson med 40-taggare i Nuten 1, bastuvarma uteställen med riktigt bra drag på och långa kalla promenader för att slippa taxiavgifter men det är inget jag kan styrka själv.

Johan tar tydligen ett varmt skönt bad med..ja?

Johan tar tydligen ett varmt skönt bad med..ja?

Lördag mor.. förmiddag och tro det eller ej men trots att vissa mådde sämre än andra gav sig samtliga ut till backen igen. Ungefär på samma ställe där Kalmar hade oturen med krampkänningar dagen innan fick idag Eliasson kasta in handduken med den enkla orsaken ”jag är för full för detta”. Eliasson åkte hemåt och återfanns långt senare sovandes på en bänk utanför helt fel byggnad
. Vädret var inte lika tilltalande som dagen innan vilket gav den perfekta bortförklaringen till att åter igen ge upp efter första åket och istället ta sig ned för att sätta sig på festivalområdet och dricka några kalla. Pontan, Danne, Gräs, Johan, Peter, Andreas (någon mer?) fortsatte dock i backen och hittade hopp-parken där ett par utsökta trick sattes. Gräs som under gårdagen stiftat det numera beryktade gräs-hoppet kunde verkligen tänja på gränserna och fullkomligt överglänsa samtliga med sitt grymma trick.

Dan glänser med en riktigt fin grab

Dan glänser med en riktigt fin grab

Framåt tretiden möttes alla upp på after skin:n igen, ja inte riktigt alla. Gräs, Peter och Johan tog bara sådär en långpromenad (!) i det nu aningens bättre vädret till ett vattenfall där de slet av sig kläderna och badade i det iskalla vattnet. Jag tror vi skippar fler reflektioner kring denna avstickare även om 3 näckande hockeykillar i ett vattenfall lockar fram många. På after ski:n rockade livebandet ännu mer än föregående dag. Ännu fler hade packat ihop sig framme vid scen och ölen flödade fritt, så fritt att Kalmar hade oturen att få ett par liter över sig. Inte bryter Kalmar ned av detta utan kontrar lite senare med att låtsas att Björk är en toalett och slår en sluring rätt över Björk
. Efter att bandet spelat klart fortsatte festen inne i ski stue där bandet tar vid där de slutade. Eftersom utrymmet är begränsat blir trycket enormt. Bengan fortsätter precis som föregående dag att bjuda alla på drinkar, anledningen är den så kallade mumieblicken som infaller på Bengan någon gång då och då vid enbart öldrickande. Efter en söt och sliskig drink tar det ca 2 sekunder innan Bengan går i gång igen och blir piggare än alla på stället.

Bengan före och efter en drink

Bengan före och efter en drink

Nu bar det av mot lägenheterna för att göra sig fin inför kvällens utgång . I ena lägenheten testades det som alla undrat sen vi kom till Hemsedal, hur många nakna hockeykillar får plats i den 3-manna bastun som finns i varje lägenhet. Svaret är 8.

Efter att ha besökt ett antal olika lägenheter i området splittras gänget upp och hamnar på olika ställen. Det ryktas om fest hos 18-åringarna från dag ett, besök hos 4 vackra norskor och galna upptåg hos damerna i lägenheten under våra. Vem vet..

Kvällen avslutas med ett besök på Hemsen för de som hade råd (250:- NOK) och lust. Hemsen, ett av det skönaste ställen jag personligen varit på faktiskt. Med riktigt fet musik, grymma barer och sanslöst mycket folk blev natten/morgonen riktigt lyckad. Cap och Björk hängde mest i baren med mottot ”det är bara de som inte har råd att stå i baren som dansar”. Under tiden svepte Pontan och Danne över dansgolvet och Danne, som nu går under smeknamnet Casanovan, dansade med fler damer än vad som vanligen räknas som en riktigt bra kväll.

En av många =)

En av många =)

På söndagsmorgonen var det ett slitet gäng som skulle börja packa ihop för att framåt eftermiddagen ta sig hemåt. Ett par hurtiga själar tog sig dock upp i backen och fick ett par riktigt fina sista åk medan resten njöt av ett par kalla i det mycket trevliga vädret.

Det är inte bara på isen vi äger!

Det är inte bara på isen vi äger!

Bussresan hem blev inte helt oväntat betydligt lugnare än resan dit. Med samtliga något slitna men ändå välbehållna och mycket nöjda måste man ändå säga att resan var en succé. Jag avslutar med mottot som stiftades av den numera kallade ”Slangen”: Den är inte lång men den är jävligt smal.

Tack för en grym resa boys!

6 svar

09-05-08 | 21:57

totalt underbar läsning, från början tillslut.
man blir ju minst sagt småknäckt över att man inte var med.
det var ju så trevligt och bra skrivet, att du helt klart har bloggtiaran i din ägo:)

för övrigt är ju även sidan grym.

09-05-11 | 21:11

Jäkligt bra jobbat Ponta! sidan ser skitbra ut och bloggen är ju absolut världsklass den med. Nu är det bestämt att du citerar de matcher som Bella inte närvarar vid.. 😀

09-05-11 | 21:24

Hehe tackar! Dan, skicka dina bilder+filmer från mobilen också, finns säkert något kul därifrån att lägga ut.

09-05-12 | 14:59

Det är gjort.. 😀

09-05-12 | 15:44

Usch dom filmerna lägger vi nog inte ut va, jag var med alldeles för mycket i dom 🙂

Bilderna kommer upp tillsammans med Björks snart iaf!

09-05-14 | 0:08

Haha.. det är bara att lägga upp.. jag glömde väl inte att skicka den när du vinglar på stolen va? när du fick en släng av solsting… 🙂

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2