Heroisk insats i Veddige gav knapp seger

Förutsättningarna var långt ifrån dom bästa. Ändå åker vi ner med två femmor och vinner mot Veddige med 3-1. Jag älskar sådana här vinster, klassiska Rambergsvinster!Vi har ju börjat bli vana vid situationen, vi kan åka till Falkenberg eller Skärgården men så fort det stundar match i Veddige så droppar manskapet av

generalised arteriopathy or localised as seen after pelvic How to get viagra regardless of the underlying aetiology of the ED, the.

. En tillfällighet skulle man kunna tro men ser man tillbaka på hur det sett ut de senaste åren så inser man att det inte kan vara en tillfällighet.

Därför ställde vid alltså upp med en målvakt, elva spelare och en allt-i-allo i Peter i matchen mot Veddige
. Inför start kom vi överens om en gameplan för att kunna orka hela matchen på två femmor, det gällde att disponera krafterna på ett smart sätt och fokusera på det defensiva spelet
. Chanserna skulle komma ändå, det gällde att visa tålamod. Att undvika utvisningar var också oerhört viktigt, speciellt de onödiga 10:orna som vissa i laget dragit på sig på sistone…

Matchen

Sagt och gjort så inleder vi i ett ”rimligt” tempo där vi snabbt märker att vi är ett mycket bättre hockeylag. Vi skapar chanser men håller framför allt tätt bakåt. Allt som oftast stoppar vi Veddige i mittzonen och låter dem börja om. Vi skapar några riktigt vassa chanser men både Björte och Vailto som har varsitt friläge (minst) har inte lyckan med sig mot en duktig Veddige-målvakt. 0-0 efter första perioden. Jim spelar också bra, kanske inte så konstigt eftersom han inför match fick ovanligt fritt spelrum i avsaknaden av både Kalmar och Erik. Han passade därför på att leverera några riktigt klassiska oneliners som vi sent kommer glömma.

Vi går ut i andra med samma härliga inställning som i första. Samtliga gör en storartad insats och spelar verkligen smart. De få gånger då det blir virrigt i egen zon finns Jim där som agerar oerhört tryggt och säkert. Vi behåller vårt tålamod men med fem minuter kvar av perioden börjar tröttheten i kombination med minskat tryck från oss sätta sina spår. En viss frustration sprider sig över att vi inte kan få in pucken. Då kliver allas våran duracellkanin, herr Gräsmys, fram och sätter 0-1, fantastiskt viktigt på många sätt. Hela laget skiner upp och vi börjar pressa Veddige mer igen. Bara tre minuter senare förvaltar ö-vik en puck mitt i slottet på bästa sätt, genom att sätta upp den i krysset. 0-2 håller vi perioden ut. Fortfarande har vi minimalt med utvisningar och spelar väldigt rutinerat.

Inför tredje fanns det bara en sak att göra, hålla tätt bakåt utan att på något sätt backa tillbaka för mycket. Vi kommer överens om att minska checkningen mot deras annars mycket svaga backar. Vi behöver dessutom skärpa positionerna i egen zon. Vi börjar väldigt bra men det syns att många är trötta nu, det här kommer att bli en kamp mot klockan. Jim gör några riktigt bra räddningar mot ett alltmer offensivt Veddige. Efter 7:45 gör också Veddige 1-2 genom en mycket snygg styrning som Jim inte har en chans på. Skulle vi tappa detta nu?

Hela laget verkar dock vakna till av baklängesmålet och det känns som att vi faller tillbaka på vår gameplan och spelar mycket bättre. Veddige trycker stundtals tillbaka oss men det är faktiskt vi som skapar de farligaste chanserna. Med två minuter kvar av matchen tar Veddige ut målvakten. Björte åker då på en ful tackling mot huvudet som gör att han singlar ner medvetslös på isen. Tack och lov återfår han medvetande en stund senare och körs till Varberg sjukhus med en hjärnskakning. Vi taggar om möjligt till ännu mer på grund av detta och på ren vilja forcerar vi in 1-3 och punkterar matchen genom Gräset som gör sin andra strut för kvällen.

Avslutningsvis

Fy satan vad starkt gjort av samtliga som åkte med ner till Veddige. Jag trodde inte vi skulle orka vinna mot ett ungt och fulltaligt Veddige men ingen vek ner sig en millimeter ikväll. Backarna har på sistone tagit ett stort steg framåt. Eliasson, Davva, ö-vik, Houkko och Bros gör det otroligt bra och lägger grunden för denna vinst. Framåt har vi två starka kedjor som disponerar sin kraft så att vi orkar köra hela matchen. En stor eloge till er alla!

Ett sista plus till Bros som gör en extraordinär insats redan innan matchen för att ta sig till Veddige. Sedan spelar han med nackspärr och gör det hur bra som helst. Vilket Rambergshjärta!

Gällande Björn så verkar allt ha gått förhållandevis bra. Hjärnskakning fick han såklart men var vid gott mod när jag lämnade honom på sjukan där han får stanna kvar över natten för observation. Räknar kallt med att han tränar imorgon 🙂

Vi tuggar på

För att fortsätta på den mycket trevliga inslagna vägen så är det viktigt att vi kommer ner och gör en bra träning imorgon. Nästa match är inte förrän nästa söndag så vi behöver ett pass till i benet innan dess. Så trots att man har lite värk i kroppen från Veddigematchen så kom ner, det blir lång vila sedan.

Info

Matchinfo: Veddige HC – Ramberget HC 1-3

0-1 L. Jakobsson | P. Berglund, D. Pettersson
0-2 S. Wikner | P. Berglund
1-3 L. Jakobsson (tom bur)

Utvisningar: VHC: 2x2min | RHC: 3x2min
Skott på mål: VHC: 29 | RHC: 30

7 svar

11-01-30 | 23:49

Man blir så himla glad. Satt på jobbet och såg handboll, men tänkte mer på om matchen var klar eller ej.
När jag ska ta fram mobilen för att skicka ett sms till Pontan och fråga hur det gick har jag precis fått ett från honom, och jag kan läsa att ni tagit 3 kämpapoäng nere i den hemska hallen i Veddige.
Nu när jag skriver detta kommer jag på att det ju lär vara våra första poäng någonsin i den hallen.
Ännu en ny ”framgång” denna säsongen, utöver att vi ju faktiskt vinner.
Jag beklagar och ber lite om ursäkt för att jag inte medverkade- jag tar på gott och ont alldeles för ofta ishockey före jobb, men denna gång gick det inte riktigt.
Skönt att höra att Jim klev fram i omkl.rummet också. Imorgon skall jag vara tyst och låta Jim prata.
Kanske.

Tänkte lite på veckan, med långt mellan träning-match. Kanske kolla om det finns någon skön tid någonstans på typ..torsdag?

Hockeykärlek från miiig.

11-01-30 | 23:51

En liten härlig sak till- om Veddigeresultatet kan rapporteras in snart kommer vi ligga 2a i serien en liten mysig stund (med fler matcher spelade dock).

11-01-31 | 4:32

skön seger och va fan ska jag va me i båset för ?? ni fixar detta själva!! ses i kväll/ tich

11-01-31 | 9:51

Snyggt mini bendy,

slog upp min ordlista från svenska akademin och läste följande

”gameplan” – Uttryck för hur man bör spela matchen, myntat av den stora legenden Torgny ”Bendy” Bendelin någon gång tidigt 90-tal.

Fanstastisk skönt med vinst igår och underbar referat som man sitter och gottar sig med en tidig morgon som denna. mums.

11-01-31 | 13:19

Skön vinst igår, men erik har fel vi slog ju Varberg där förra året i en liknande match. Men du kanske menar mot just Veddige och det låter jag vara osagt.

11-01-31 | 15:16

eliasson- det är jag som fick lite minneslucka.
nu var jag ju inte med igår, men just den vinsten du nämner var ju verkligen heroisk, och hur jag kunde glömma bort den vetefan.
skönt med vinst i vilket fall som helst:)

11-02-01 | 1:30

2 heroiska kämpainsatser har vi gjort i den äckliga ishallen.
Jäkligt bra jobbat!
Nu fortsätter vi att kriga på söndag och tar 3 nya pinnar mot Falkenberg

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2