Inga ligers, bara helt vanliga lejon.

Hade de hetat Strömstad Ligers hade jag blivit nervös. Efter att Kobra, a.k.a Mr Youtube, visat mig filmer på en gigantisk Liger så var det såklart skönt att det bara var små söta Jellon som kom på besök i Rambergsrinken, och kampen mellan Knäppisarna och Lejonen blev jämn och ganska välspelad, enligt min hjärna.Man skulle kunna fokusera på det faktum att vi tappar en 3-1-ledning i sista, eller så kan man som jag, vara lite positiv och istället inse att vi nådde ännu en milstolpe i klubbens historia- det att vi avgör i sudden death för första gången.
Det är ju roligare att tänka så, inte sant?

Lions kom med ett tunt lag, sett till antalet spelare- endast 2 femmor + 1 målvakt mönstrade på Rambergsrinkens trevliga is denna söndagskväll

questionnaire (i.e. total score 20 or less, a subjective How to get viagra – Myocardial Infarction, MI.

.
2 femmor i ett bra och vältränat lag kan ju vara en fördel, då man får upp tempot (och om man orkar hålla det så), och det blev väl en blandning där kanske
. Tempot var stundtals ganska bra, åtminstone fick jag känslan av det, men det blev en ganska tillknäppt historia, till en början.
I första spelar vi inte direkt lysande, och jag tror vi känner så bland annat för att vi skapade ganska lite framåt. Nu skapade ju dock Lions inte speciellt mycket heller, och det tycker jag var bra.
De får 1 eller 2 rejäla chanser, och då är det (såklart) vi som ”ger” bort chanserna. Dock håller Bullen tätt, ändå fram till det ytterst slutet av första perioden.
Det är tek i egen zon med, ja, typ 8 sekunder kvar. Ett tek som jag tror Krikk vinner, men kanske vinner han det ”för bra”, om man nu kan göra det. Teket går nämligen rakt bak på Bullen, som släpper en liten retur, som en Lions-spelare för först på, och oerhört snöpligt gör Lions 0-1 med 5 sekunder kvar på klockan .

Tycker vi gör en ganska bra första, faktiskt, speciellt i jämförelse med föregående match och det faktum att vi saknar ett antal ordinarie spelare, vilket ju innebär att det inte är lika samspelt i vissa kedjor som det varit tidigare.

I andra perioden blir det lite mer böljande, och vi har stundtals svårt att hålla ihop laget. Det är som vi inte får med tillräckligt många spelare i anfallet, och när vi väl får det får vi inte med tillräckligt många i försvaret.
De både målvakterna håller länge tätt men tillslut får vi till en kvittering, och nu minns jag såklart inte vem som gjorde det, men plötsligt kommer vi in i ett riktigt momentum, och Emil visar kort efter kvitteringen att han faktiskt kan träffa mål då han sprätter upp ledningsmålet. Efter denna text skrivs gjorde jag efterforskningar, fick reda på att Björte även satte första, och kom då ihåg målet. Ett klassiskt målskyttsmål- skott, retur- och där stod Björte och rakade in den
.
Minns inte riktigt om det var vid detta läge av matchen som en Lions-spelare drar på ett redigt slagga utefter isen som ev går i mål/eventuellt i stolpen, men i vilket fall som helst döms den som stolpe ut, och kort därefter har vi ”stolpe in”. Kobra slänger sig uppoffrande efter en förlupen puck som är på väg mot icing, och hindrar den, eventuellt inte helt korrekt, varvid Krikk sedan tar med sig pucken och visar en än gång vilken bra hockeyspelare han är. Han har skottläge, men väntar iskallt in Björte som kommer störtande mot mål och serverar honom öppen kasse och 3-1 är ett faktum.

I tredje fortsätter spelet på ungefär samma sätt som i 2a. Vi har stundtals problem bakåt, och tillåter onödiga kontringar. Tycker dock matchen fortsätter med känslan av att det är jämnt och relativt välspelat. Tyvärr tar sig Lions in i matchen då vi slarvar i egen zon, och en Lions-spelare får stå själv i slottet och rak in reduceringen.
En stund därefter är det dags för 3-3, och om jag inte minns fel är det en miss i ett uppspel som leder till en snabb 2mot1-kontring, och ett direkt-slagga senare är det 3-3 på tavlan
.
Tungt, såklart, men i efterhand så var det inte helt orättvist att Lions tog sig tillbaka in i matchen.
Själv kände jag ändå hela tiden att det var lite vår match. Det kändes som vi fått tillbaka lite ork både i benen och i våra mysiga hjärtan.
Matchen går till sudden, men det kunde gått illa i den sista minuten, då vi på komiskt Ramberget-manér släpper till helt onödiga kontringar varav ett friläge, som dock inte blir speciellt lyckat då Bullen tokläser Lions-spelaren.
Matchen går till sudden och båda lagen har chanser, men tillslut är det Davva som med minsta möjliga marginal får in pucken efter ett hårt slagga som går på målvaktens plock och sedan fladdrar över mållinjen.

Oerhört skönt och roligt, och därtill, som redans nämnts, en ”milstolpe” i RHC klubbhistoria.

I och med att det var Davva som avgjorde kan man med lätthet påstå att det till slut blev en coachseger. Davva hade nämligen lite otur med tänket från och till under hela matchen, och ”låg bakom” ett eller om det t.o.m var två av Lions mål. Nu spelades han dock ändå flitigt och det gav ju ett fint resultat.

Som vanligt är det svårt att peka ut extra bra spelare, för jag tycker det är så många som gör ett så himla bra jobb, alltifrån spelarna till isen, till spelare som spenderar mycket tid på bänken och slutligen skall man inte glömma de som är nere i hallen och tar hand som sekket.
I skrivandets stund kommer i vilket fall som helst några namn upp, och då först och främst Eliasson. Hoppas verkligen han kommer kunna vara med mycket nu på slutet, för han skapar ett lugn i försvaret som vi behöver, och är en ledarfigur, framförallt just i backspelet.
Vidare fortsätter Kobra visa på stor vilja, och sedan tänker jag nämna Krikk, för han höjer sig märkbart i matcher mot lite bättre motstånd (får jag för mig iaf) och han visade i söndags återigen hur bra han är över hela banan, och assisten till Björtes andra mål är en ren delikatess, enligt mig.
Bullen i mål förtjänar också beröm, framförallt att han kliver fram i slutskedet av matchen, där han ju räddar oss från förlust på ordinarie tid.

Nu laddar vi om för att kriga som fan mot Uddevalla på fredag. Bortaplan som gäller, och mot ett lag som gått riktigt bra, och leder serien med ganska god marginal. Vi vet ju dock, sedan sist, att vi helt klart kan ha saker att säga till om i den matchen, men då gäller det att vi fortsätter på den väg vi tog mot Lions och blir ännu bättre, över hela banan.

Bra träning igår, förutom att jag känner en viss paranoia över att ett gäng utespelare snackat ihop sig om att ge sig på mig på isen, med puckar i scrotum, i skallen och lite överallt. Kan Jim ha något med saken att göra? Han har mycket cash, tänker jag, och är säkert spelsugen. Allt det där onda som drabbade mig igår kan ju inte varit en slump?
Må väl, älskade lagkamreter, så ses vi eventuellt på fredag, mysiga och glada.

9 svar

12-02-07 | 13:09

5+ Houkko(kom in i andra o var felfri)

4+ Krekk

3+ Hall

2+ Bullen

1+ Björte

12-02-07 | 13:45

För att citera en SMS-konversation med gräs efter andra perioden:

Pontan: ”Har vänt 0-1 till 3-1! En period kvar.”

Gräs: ”Faaan va bra jobbat!!! Messa när den är klar är du sjysst, jag gissar på att vi kommer lira på resultatet å då vankas det förlängning :-)”

Pontan: ”Helt rätt. Förlängning nu”

Gräs: ”Ja, den får man ju inte ens pengarna tillbaka på.. :-)”

12-02-07 | 16:21

Ganska illa av mig att inte nämna Björtes insatser under helgen. Med tanke på att han ytterst sällan kan vara med och träna så är det rätt imponerande att han går in och drar dit 3 pytts på 2 matcher.
Likaså måste jag snabbt även instämma i Tich ang. Houkko. Han gör det galet bra, och är, enligt mig, framförallt grym i 1mot1 och på att spela så som vi allt som oftast bör- enkelt.

12-02-07 | 17:37

Houkko gör dessutom sitt livs bästa byte utan klubba! Där har vi nog något som fler borde testa när man inte hänger med riktigt i egen zon.

12-02-07 | 21:03

Härligt med lite goa referat när man ligger i sjukstugan och man är inne på reprisen på hem till gården avsnittet. Riktigt starkt att vinna i sudden och jag är besviken att jag inte kunde få vara med om denna historiska händelse i Psychoz historia.

Tog en semla med några i laget idag och hör och häpna, nämner inga namn på källorna, men det ryktas att HBO har hört av sig kring nästa säsong för att göra en dokumentär likt den som nu t.om. har hittat till SVT. Spännande.. Road to winter classic – Psychoz – KB Knights?

Kör hårt nu på fredag och ge järnet de sista 4 matcherna!

12-02-07 | 22:06

Underbart att se att Bella har botats från skrivkrampen som hållit ett fast grepp om honom en tid.
Mycket bra skrivet!

Gillar att du skriver om hur du själv ser på ditt sätt att skriva.
Är det en mini-Erik bakom varje öra som pratar så det ekar i hjärnan på dig?
Troligvis är det en av dom små Erikarna som även skriver delar av matchreferaten när du tittar bort.
Eftersom det inte finns någon deleteknapp på Mac-datorer så är det bara att fortsätta att skriva.

Gräset, ditt elektroniska spelkvitto hamnade i min inkorg av nån anledning.
Du satsade 50:- på tredje periodens resultat Ramberget:0 Lions:2
Odds 0,02
På grund av öresavrundningar och diverse omkostnader hos spelbolaget så blir det 0:- tillbaka.
Bättre lycka nästa match

Krya på er så ses vi förhoppningsvis på fredag alla mysiga Psychos!

12-02-07 | 22:36

Bra skrivet mr 50, har väntat med spänning på att du ska komma igång med refen igen, nästa steg är i realtid va?

OM det nu skulle vara så att jag mutat någon/några så är det tyvärr som gräsets pengar noll utdelning…..
Fan va trist å va tredje målvakt… 🙁

Hoppas nu fan att ni/vi vinner på fredag så ses vi på måndag.

12-02-08 | 9:20

All cred till allas vår egen blondinbella som hela tiden bjuder på sköna blogginlägg och det är underbart hur du resonerar med dig själv i matchreferaten.

Tycker att det är lite synd om Gräset som för det första inte får någon utdelning på sitt tippande och för det andra att han får ta en semla med några av grabbarna. Det kan inte vara kul att sitta där och inte få hela semlan för sig själv?!

Men fatta va mäktigt att köra en Winter Classic nästa år, tror nog att Kunskapskanalen skulle kunna följa oss och få till en fantastisk dokumentär om vad det innebär att vara ishockeyspelare, att förmedla passionen för den sport vi utövar, ta del av segerns sötma och förlustens beska smak men framför allt skulle hela världen få en revival av eurodiscot som pumpar ur stereon!

12-02-08 | 11:26

Vadå att jag skriver om mitt sätt att skriva? jag skriver väl som alla andra häftiga skribenter, typ tomten Anrell? Jag förstååååår inte.
Lite jobbigt, för övrigt, att Houkko spelade så bra utan klubba. I och med det faller ju det här med att man alltid ska se till att backarna ska ha klubba. Ja, jag blir förvirrad, helt enkelt.

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2