Inspiration vs oinspiration. -uppdaterad-

Har just blivit hånad av Bendy, på alla möjliga sätt- både för att jag är stupid och för att jag inte är lika snabb på att skriva som han är. Känner mig väldigt ledsen över detta, och min framtid i Ramberget börjar bli osäker. Jag vet ju att det finns klubbar man annars kan gå till för att utvecklas, likt Järnbrott, Lödöse, Leksand och Hovås.Här skall det under dagen komma upp text.
Hade Bendy varit lite snabbare med att mata mig med matchinfo, hade den nog redan varit uppe, men nu ska jag troligtvis iväg, så skrivandets får tas upp senare.
Anledningen till att jag inte skrivit så mycket på sistone är att jag inte kunnat logga in, då Bendy verkar ha spärrat mig, allt för att själv kunna skriva lika glödande och snabbt som Haleys komet.
Lite tråkigt, kan tyckas.
___________________________________________________________________________________________

Sitter och läser Härrydas matchref, och herr HHC-tränare inleder fantastiskt-
”Vi vet från förut att Ramberget kör en klassisk raggarhockey, när dom väl får chansen att komma ur zon så lyfter dom hela laget.
Nästan allt spel brukar vara i deras zon, vår målvakt står på andra sidan och blir kall medans deras målvakt gör sin livs match.”

Raggarhockey är synonymt med hawaiihockey, vilket innebär att spelet är böljande och på chans, och utan struktur
.
Om Härrydas skribent läser detta och blir upprörd, och påstår att jag har fel, så bifogar jag ett klipp från Wikegårds ABC-
http://www.wikegard.se/?p=209#

Att påstå att vi spelar raggarhockey känns väldigt konstigt, då det väl är ett spel vi absolut inte vill spela, eftersom sådant inte passar oss. Pratade även med en HHC-spelare idag, som höll med om påståendet om raggarhockey med förklaringen ” ni stressade jättehögt hela tiden”
. Det är ju inte heller riktigt samma sak som raggarhockey, och jag håller dessutom inte med
.
Jag tycker väl vi stressar hårt, när vi får chansen (vilket i denna matchen var när deras backar var otroligt stillastående och de inte fann uppspelslösningar) , utan att gå bort oss, men i övrigt ser vi till att vara med bra hem hela tiden.
Nåväl . Ska vi se om jag minns något av matchen då? Med tanke på den mängd alkohol som åkte runt i mitt system i lördags har minnet av matchen suddats ut något.

Period1.

Inledningen minns jag som ganska trevande från båda lagen, där inte något av lagen skapar något vidare tryck, och inte heller några jättefarliga chanser.
Tror HHC har den enda farliga i början, då man skjuter en bit över från bra läge i slottet.
Tycker vi spelar förståndigt, och använder våra små fina hjärnor på isen, och detta resulterar i att vi, kanske något orättvist, tar ledningen.
Att man ofta är som mest sårbar efter mål framåt visar sig dock, och HHC kvitterar efter ett sådär gött förvirrat byte, som vi gör då och då.
Som tur är är vi numera såpass bra och har ett såpass gött go i laget, att det inte påverkar oss nämnvärt, och redan bytet efter är det återigen ordning på hyllorna.

Tycker vi visar på hetare vilja framåt än vad HHC har, och detta resulterar i ytterligare ett mål framåt för vår del. HHC skapar endel men det är många ggr skott utifrån, som Jim inte har några större problem med, och ev. returer är vi först på. Tror jag i periodpausen nämnde att de hade haft enbart två bra lägen i slotten, där de sköt över vid ett och gjorde mål vid det andra. Vi brukar släppa betydligt fler sådana chanser.
Man såg även en mängd spelare i HHC som redan i första perioden antingen hängde med huvudena, eller helt enkelt såg ut att skita totalt i allt.
2-1 på tavlan efter första 20.

1-0 Ett fint anfall där pucken går fint i den bruna femman, och för kvällen glödhete Chrille får ett sidledspass från StorBros och gör inga misstag.
1-1 En av få returer som HHC får vara först på, och avslutet är mycket bra, och Jim är kort och gott chanslös.
2-1 Ett favoritmål. Såsen får en 85-90 kilos ryggsäck på sig, han åker bara vidare, skjuter, och returen som han släpper är Steffo hetast på, och 2an trillar in.

Period2.

Vi startar väl med ännu ett citat från HHC-referatet.
” Dom tar emot oss med 5 man på egen blå och spelar en bra defensiv hockey med farliga kontringar som dom utnyttjar till max”

Detta antar jag inte är något negativt menat, för det är ju kort och gott bara ett kvitto på att vi spelar som vi tänkt.
HHC antyder visserligen senare att just att vi spelar med en stark defensiv är den enda hockey vi kan spela,
och jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Om man som lag, efter att ha förlorat på bortaplan med 8-3 varav drygt hälften insläppta skedde vid kontringar,då vore man ganska stupid om man inte ändrade om taktiken inför hemmamatchen. Nu tror jag mig veta att så inte är fallet, men då skulle man väl istället kunna säga att HHC tydligen inte klarar av att vinna när de inte får kontra in puckarna.
Därtill är det ju ganska motsägelsefullt jämfört med påståendet om ”raggarhockey” tidigare.

Att vi sedan enbart kontrar in målen, håller jag inte med om, även om jag håller med om att vi kontrar bra.
Vi gör en mycket bra andraperiod och vinner den med 2-0. Härryda får under vissa perioder/byten rejält tryck på oss, men att man har dippar i en hockeymatch är inget konstigt- det gäller bara att se till att klara ut dessa perioder, och denna kväll gör vi det
.
De får dessutom fortsätta skjuta ganska mycket utifrån och Jim löser allt galant.
HHC börjar också köra alltmer solaraider, vilket väl egentligen vara genomgående hela matchen, och ett bra tecken på den frustration som kanske infann sig när ”stjärnorna” i HHC insåg att det inte var lika enkelt som i första mötet med oss.

3-1 Otur/misstag från HHC-målvakten som själv viftar in pucken efter att Dan skjutit.
4-1 Anti-Houdini (dvs Chrille, som är inbrytarkung, och inte utbrytarkung) kommer på högerkanten, och trycker sig runt HHC-backen, gör en brutalt stark inbrytning och sprätter upp den i nättaket.

Period3.

HHC äger väl 3e ganska rejält, iaf sett till puckinnehav, då vi både blir något trötta, och inte vill gå bort oss när vi sitter med en ledning med 4-1.
Det är dock åter väldigt mycket soloräder, och de skott som tar sig fram fortsätter Jim ta hand om

able to maintain your erection after you hadand intervention may be appropriate. How does cialis work?.

.
HHC får häng efter en straff, då Kalmar hindrar ett friläge, genom att slänga sina lår framför HHC-spelaren.

Något mer får de dock inte in, och den sköna segern är ett faktum.

4-2 Straffmål, kort och gott.

Matchinfo: Ramberget HC – Härryda HC 4-2

1-0 C. Gustafsson | J. Broström, M. Kriikkula
2-1 S. Carlsson| J. Göthe
3-1 D. Adolfsson
4-1 C. Gustafsson | C. Ahlbjelke, M. Kriikkula

Utvisningar: RHC: 10x2min | Härryda HC: 6x2min
Skott på mål: RHC: 26 | Härryda HC: 36

12 svar

09-12-15 | 23:35

Thumbs up!

09-12-16 | 11:58

Härligt referat Bella, till skillnad från det lilla murmeldjurets analys av hhc’s ref mot oss hade du både styckesindelning och källhänvisning, dock lite färre kommatecken.
Jag gillar att vi har så många bra poeter, och som det ser ut nu är ni precis lika duktiga båda två, med en skillnad att bendys ref kommer i anslutning till avblåsningen av matchen, och Bellas kommer först efter att alla veckans träningspass är avklarade.

09-12-16 | 13:20

Alltid kul med lag som inte kan förstå hur de kan förlora mot ett lag som i deras ögon är helt värdelöst, och att de själva gör allt rätt. trevligt ref.

09-12-16 | 14:13

Bra match gubbar, det blir svårt för oss att bli av med ”gris hockey stämpeln” / ” skit hockey” / ” Div 4 lag” och allt vad dom kallar oss för:-)
Men jag tror snart att dom inser att måndags träningar mellan 21.30-23.00 är väldigt effektiva och bra:-).

Ladda gubbar för fredag

09-12-16 | 14:59

Med uppvärmningar såsom den Kalmar bjöd på senaste träningen är det inte konstigt att vi är jävligt heta 🙂

Bra skrivet Bella!

09-12-16 | 16:11

Underbart min lilla ankunge!!!

09-12-16 | 17:11

Sweet Bella du kan än!

09-12-17 | 0:44

Mys-läsning!

09-12-17 | 7:43

Helt ointressant vad som sägs igentligen från andra lag och tränare!! vi vet vad vi kan med våra förutsättningar! måndag natt tränar vi o har en inställning som säger det mesta punkt slut! Jag kan säga tränar hellre RAMBERGET än ett gäng primadonnor=) ses på fredag laddade till max/TICHEN

09-12-17 | 20:07

Varför står inte publiksiffran med i mathinfon?

09-12-17 | 21:38

Mycket bra fråga, det gör det från och med imorgon!

09-12-19 | 14:30

Fan vad man saknar myset i Ramberget… Tur att man träffar Kalmar i Kalmar på juldan så att man kan ta igen lite i alla fall.. Ni gör en grym säsong.

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2