Islossning hemma mot Chalmers

Kanske var det för att Rambergsrinken utrustats med nya lampor. Kanske var det för att Jim köpt ny stereo. Eller kanske för att Kobra är tjenis med Justin Bieber. Hur som helst tvålade vi dit Chalmers med 17-1 och det var jäkligt gott.Chalmers har inte haft någon enkel säsong
. Storförlusterna har avlöst varandra under hela hösten och nu verkar dom ha svårt att få ihop lag också, även i ”gbg-matcherna”. Förhoppningsvis var det pga den pågående tentaveckan som Chalmers enbart bestod av två tappra femmor.

Hur som helst hade vi 19 mysiga ishockeyspelare som var riktigt sugna på att spela hockey. Mot sämre lag har vi traditionsenligt svårt att hålla uppe tempot, KB-matchen var tydligen det senaste exemplet på det, men idag bröt vi den trenden. Vi spelade både noggrant, effektivt och tålmodigt. Något som gav resultat på tavlan.

Matchen

Vi börjar matchen i ett bra tempo. Framför allt ser man direkt hur vi vänder spelet snabbt och lyckas etablera spel i Chalmers zon långa stunder. Efter fyra minuter kommer första målet genom en glödhet Kobra som sedan gjorde mål i stort sett varje gång han rörde pucken. Vi fortsätter att spela riktigt bra och Porse, Mike och Bengan ökar på till 4-0 innan Kobra sätter hans andra till 5-0. Minuten senare kliver en av Chalmers bättre spelare fram och drar iväg en slagga framför två liite för passiva backar och lyckas sätta 5-1 bakom en kall Erik. Björte replikerar direkt och gör 6-1 minuten senare, ett resultat som står sig perioden ut.

Hade vi nu följt Rambergs-standard hade vi dragit ned på tempot och kanske släppt in ett eller två mål i andra perioden men inte denna kvällen alltså. Redan 54 sekunder in i andra akten startar Crille målkalaset och gör 7-1 . Kobra, 3 x Lundqvist, Crille och prickskytten Ferry ser till att vi leder med 13-1 efter andra perioden. Gott!

Tredje perioden blir möjligen lite lugnare, Kriikk passar till och med på att spela de sista bytena med felvinklad klubba, men vi lyckas ändå sätta fyra strutar till genom Hebbe, Crille, Vailto och undertecknad
. Matchen slutar 17-1.

Avslutningsvis

Riktigt skönt att få göra en såpass bra match. Vi visste att det inte skulle bli någon rysare direkt men att vi kunde hålla uppe vårt spel så bra var riktigt trevligt att se. En eloge till Chalmers också som faktiskt försöker spela hockey och undviker de riktigt fula tilltagen som vi blivit vana vid att se. Domarna måste ha haft en av sina lättaste matcher.

Nu väntar betydligt tuffare motstånd på tisdag borta i Strömstad. Tyvärr verkar våra två mest långväga motståndare i serien vara dom mest osympatiska och vägrar inse våra problem med vardagsmatcher, desto skönare skulle det vara att åka upp och klå dem i höstseriens sista match.

/Pontan

Info

Matchinfo: Ramberget HC – Chalmers BMR 17-1

1-0 K. Hansson| M. Kriikkula, C. Gustafsson
2-0 M. Porseman
3-0 M. Karlsson | B. Sundström
4-0 M. Hedeberg | M. Vailto
5-0 K

31Cardiac Status Evaluation (11)Intermediate buy viagra online.

. Hansson | J. Andersson
6-1 B. Sundström | N
. Hedberg
7-1 C. Gustafsson | K. Hansson
8-1 K. Hansson | J. Andersson, C. Gustafsson
9-1 N. Lundqvist | P. Larsson
10-1 K
. Wikner | L. Jakobsson
11-1 C. Gustafsson
12-1 N. Lundqvist | M. Vailto, M. Porseman
13-1 N. Lundqvist | M. Porseman, J. Eliasson
14-1 N. Hedberg | M. Hedeberg, B. Sundström
15-1 C. Gustafsson | M. Kriikkula, K. Hansson
16-1 M. Vailto | P. Larsson
17-1 P. Berglund | C. Gustafsson

Utvisningar: RHC : 1x2min | CHBMR: 4x2min
Skott på mål: RHC: 83 | CHBMR: 14

9 svar

11-12-18 | 17:58

Va fa-AN! Här blir man minsann rånad på säsongens hårdaste skott och mål av Mikey.

11-12-18 | 19:55

Du får skriva till domaren och klaga!

11-12-18 | 22:23

Sagt och gjort! FY fan.

11-12-19 | 10:16

Trevlig skrift! Ett exempel på att Chalmers skall ha en del beröm är ju när de verkligen står upp framför sin målvakt även vid tillfällen då det var mången mången mål på tavlan.
Likaså måste jag också påpeka, likt Pontan, att det var väldigt roligt att se hur bra vi spelade, även om som sagt motståndet inte var mycket till motstånd.

Det man ju kan ta med sig är ju att det fina och bra spelet verkligen finns där, och kan vi även spela så noggrant mot bättre lag (dvs när det är betydligt tajtare på isen och de vi möter har minst samma tempo som vi) så är det klart vi kommer spela jämnt mot dessa. Man stod ju och fullkomligt njöt mest hela tiden, som ex när Chalmers äntligen fick ut pucken ut zon, men då hade backarna djup, vände direkt i mittzon, ett sidledspass till andra backen gjorde att kedjan kunde byta, och sen fick nästa kedjespelare pucken och kunde gå in i zon och skapa tryck igen. Trevligt som fan!

11-12-20 | 0:40

Oj oj oj 17 – 1 hemma mot ett lag som i genomsnitt förlorar med 14 -1 och har dessutom bara TVÅ femmor med till Rambergsrinken. Självklart ser det ut som ni håller tempo i denna match. Varför jag skriver och lägger näsan i blöt ? Jo att KB är ett sämre lag enligt denna hemsida igen, för Vi förlorar med hela 5 – 2 i genomsnitt. Senast 4 – 2 borta mot SH 84 i söndags. Hur som helst, vill jag önska RAMBERGET HC en riktig GOD JUL och GOTT NYTT ÅR.
Till sist, GRATTIS till väldigt fin hemsida (Nog den bästa för DIV.III. och ännu bättre lag i DIV.II.-DIV.I. osv.) MEN Ni får gärna sluta kalla KB sämre lag.
Svårt bli bättre lag med träningstid enbart 22.00.-22.50. måndagar och torsdagar samma tid. Ha de gött

11-12-20 | 9:49

Ytterst konstig kommentar.
Att ha en kommentar om tempot i en match jag misstänker att man inte sett är konstigt? Sett till våra tidigare resultat mot just Chalmers så var detta något helt annat, vilket i sig då kan leda till man kan hitta positiva inslag, istället för att bara inse att andra lag vunnit med stora siffror mot dem.
Vidare- om man sitter och ser till sitt förlorar-snitt kanske man först och främst skall börja vinna och börja jobba på självförtroendet? 🙂 Och ni tränar åtminstone 2ggr i veckan..vi tränar bara 1..:)
För att lugna dina ilska nerver så kan jag slutligen åter påpeka, som jag redan skrivit, att vi allt som oftast spelar väldigt jämnt mot KB, dvs- vi är ganska jämbördiga, åtminstone när vi möts. Tror jag redan på försäsongen skrev att KB kändes bättre i år än senast vi möttes i serien, exempelvis. Sen bör det väl stå ett lag ganska fritt att kunna anse att man är bättre/sämre än ett motståndarlag? 🙂

Roligt att hemsidan gillas. Pontan har gjort ett kanonjobb, kan jag bara instämma i!

God Jul och gott nytt till er också:)

11-12-20 | 14:32

Tror Ove gått på lite för hårt på glöggen i år 😉

11-12-21 | 0:27

Hemsidan….
Jag håller med Kalmar.
Det var bättre när det bara var en gästbok och man bara kan bläddra framåt eller bakåt.. Men men…

11-12-21 | 3:11

Bra med fart matchen igenom =)

5+ Krille

4+ Kobra

3+ Niklas L

2+ Hebbe

1+ Vailto

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2