Jag kommer fan inte på någon bra och fyndig rubrik för denna tråkiga förlust.

Många av oss skulle säkert säga att KB är och har aldrig varit någon favoritmotståndare, av olika anledningar. En sak man kan säga om mötena genom åren är ju att flertalet av dem varit väldigt jämna, och så blev det även denna gång, och kanske var det någon Jesus eller Gud eller annan salig människa som gjorde så att det jämnade ut sig sett till det lag som hade lite marginaler på sin sida (förra matchen kan man ju påstå att vi hade lite marginaler på vår sida, red.anm.) Känns skönt att ha fått skriva ”red.anm”. Det gör bara coola och väldigt braiga skribenter. Tyvärr heter det ju inte braiga, så där sket sig allt det coola igen.Matchen.

Vi trevar lite från början, och jag tycker det märks att det är lite tungt i spelet just nu. Vi kommer dock in i perioden ganska bra efter en stund och tycker inte KB har speciellt mycket alls, och vi har bara djup på backsidan, vilket gör att deras monotona söka-långpass-lir inte fungerar alls. Vi gör rättvist 1-0 i PP och det känns ganska bra
. Dock spelar KB:s målvakt riktigt bra, även om vi många ggr skjuter ganska rakt på så gör han därtill bra räddningar när vi väl orkar oss kämpa oss till en retur eller dylikt. Och det är ju bra i sig att även rädda, oavsett kvalitet på skotten, vilket man kunde se exempel på när KB gör 1-1.
Deras mål uppstår efter lite slarv/otur av oss i försvarsspelet men skottet som avlossas är varken speciellt välriktat eller från någon vidare vinkel, men likt förbannat letar sig pucken in. Tavla? Möjligen .

I andra är det ganska böljande och KB kommer in i matchen på ett helt annat sätt än i första och får stundtals rejält snurr på oss i försvaret. Båda lagen skapar ganska mycket bra chanser, men målvakterna håller tätt perioden ut.

Inför tredje sa någon ”Det är målvakterna som kommer avgöra detta”.
Ja, så blev det möjligen, och tråkigt för mig då är väl att jag är den som avgör åt fel håll, även om jag inte direkt kommer påstå att jag producerade tavlor av rang i tredje.
Däremot släpper jag 2 jämfört med KB:s goalie som släpper 1 i sista, och med ett till KB-mål i öppen bur kan de som har lite kunnande i huvudräkning räkna ihop slutresultatet 2-4.
Tredje perioden är väl en lite småtrött historia, från båda hållen, och nog för att vi skapar mer än KB så får vi inte det där jättetrycket på dem så ofta som vi kanske behövt. Framförallt minns jag det som att vi inte får så bra tryck nära kassen. Många skott är långt utifrån med fri sikt för målvakten, och då blir det lätt för bra målvakter att ta puckarna
.
KB får till en lyckad kontring tillslut och friläget sitter, enligt mig något turligt, för det kändes verkligen som jag hade kontroll på räddningen, men på något sätt letar den sig in, puckjäveln.
KB sätter 3-1 i PP, då vi inte får bort pucken framför mål, och den letar sig vidare till en framrusande back som dundrar på ett bra slagga, och jag hinner inte få upp kroppen ordentligt i mål, och får tyvärr bara känna pucken ta på min arm eller dylikt och fortsätta upp i nättaket.
Vi får dit 2-3 och har även pucken i en gröt framför mål i slutskedet då vi spelar utan målvakt, men tyvärr leder det hela till spiken i kistan, 2-4 med några sekunder kvar av matchen.

Sammanfattning.
Sett till de senaste matcherna så är det lite tröttkört, eller, det är så det känns iaf. Det är trögt över stora delar av banan, och det blandas krångel med slarv osv, men vi hade lika gärna kunnat få med oss en seger i denna match. Det var kanske så att KB ville lite mer än oss denna kväll. Skulle ju kunna skriva ”motivation slår klass”, men då skulle ju Mr

The cornerstone of clinical assessment of all men with ED is anunderstanding of the condition, the results of the How long does cialis last?.

. A gå i taket. Därtill tycker jag inte vi skall komma med den gamla dängan, för även om det gått riktigt bra i år så är vi aldrig bättre än senaste matchen, eller vad fan man nu än säger.
Tyvärr är vi just nu sjuk- och skadedrabbade likt vi sällan varit förut. Skador är alltid väldigt tråkigt, men det blir lite extra jobbigt, rent hockeymässigt när ledarfigurer går sönder. Gräsmys gick ju som vi vet sönder mot SH, och igår försvann Pontan och Niklas för resten av säsongen med ett nyckelbensbrott respektive ett trasigt korsband.
Vi blir av med ett par av våra absolut viktigaste spelare, men förhoppningsvis kan vi knyta näven och spela för våra sargade mysvänner och andra får kliva fram och ta större ansvar.
Om KB kan jag först välja att gratulera dem till segern, vilket jag gör
. Jag tycker inte man kan säga att den var direkt oförtjänt. De spelar ganska smart, och har ju en duktig keeper som ger dem möjlighet att vara med i matcherna länge, och jag tycker de växer ju längre de är med i matchen, och denna gång är de ju verkligen med i matchen hela vägen, och det räckte hela vägen till seger. I andra perioden skapade de ju ganska mycket oreda i vår zon, och i 3e är de effektiva framåt och tajta bakåt, framförallt runt sin egen kasse.
Sen har jag dock en personlig förundran över varför man spelar med en gubbe som fiskar hela tiden, och söker långpass. Känns som en något konstig taktik, men överlag känner jag även att KB har ett bättre spel nu än för några säsonger sen, och det kanske är det som avspeglats i att de faktiskt spelat ganska jämnt mot de flesta topplag
. Med lite mer flyt, eller vad det än nu varit som saknats, hade de säkert kunnat ta lite fler poäng.

Hoppas alla letar fram lite extra glädje och kämpaglöd nu till slutspurten av säsongen, så vi både får till bra matcher, och att vi framförallt har roligt tillsammans. Vi får inte glömma grundstenen i varför vi håller på, och varför exempelvis jag själv inte kan se mig själv spela någon annanstans. Vi har så jävla roligt ihop, i både med och motgång. Det är ju som en journey vi gör tillsammans, som Dartanjang sa i någon film kanske, säger ni.
Pontan hoppas jag dessutom på säsongen ut, för han förtäljde igår att det inte blir operation förrän om 8 veckor, och jag som har en gedigen fysiologisk utbildning vet ju att nyckelbensbrott inte blir förvärrade, så han kan nog bita ihop och spela fram till operation. 🙂

För att slänga iväg lite beröm för gårdagen vill jag framförallt framhäva Kobra. Kobra är en av mina nya personliga favoriter, om man nu får ha sådana. Han spelar riktigt bra över hela isen, sliter hela tiden, och är därtill både ödmjuk och visar på stort hjärta, som ex igår när skridskorna gick sönder, och han då valde att slänga på sig Porses skridskor, som jag tror var någon/några storlekar mindre, och slutföra matchen. Stort och härligt.

Ja, för att avsluta- nu bryter vi ihop och kommer igen. Chalmers på fredag. Den måste vi bara ha, men det gäller att slita hårt över hela isen och kämpa och ha roligt tillsammans.

I denna stund har vi ju redan både mött Chalmers och Lions, så får väl se om det kan dyka upp några slags rapporter om dessa matcher så snart som möjligt.

Mys out/RHC

Ett svar

12-02-06 | 12:16

5+ Kobra

4+ Krille

3+ Davva

2+ Hall

1+ Erik

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2