Nattliga små mediokra hockeyreflektioner.

Jaha, då befinner mig sig ute på Hisingen under nattetid igen. Det inträffar ju mer eller mindre bara vid tävespelaktiviteter hemma hos Dany eller som oftast- jobb. Hockeyn är inne i slutspels- och kvaltider vilket innebär hockey var och varannan dag på täve. Tyvärr inte riktigt lika underhållande som under OS, men hockey är alltid trevligt att kika på. Ännu ett tyvärr är ju att man icke har specialkanalerna, så man får ju nöja sig med de matcher som sänds i fattigmanskanalerna. Har sett en del matcher, både hela och delar av matcher och skapat mig en del funderingar om diverse saker, som jag på ett bra eller dåligt sätt plitat ner, såhär i mars-natten.Vad har jag sett då?
Ja, vi kan väl börja med lite av det jag sett av slutspelet:

Djurgården – Brynäs
.
Såg 2 perioder av 3e matchen, och imponerad stundtals av Djurgården . De sa själva att de gjorde en dålig match, och så var nog fallet i 2a och 3e men i period 1 imponerades jag av deras fart, energi och hur man betedde sig på isen

complaints. Objective testing (or partner reports) may behelpful in preventing the cascade into serious erectile How does cialis work?.

.
Man spelar med mycket långa pass med hög kvalitet, vilket måste vara svårt för motståndarna, speciellt med de svenska rinkarna, som då gör att man lätt kan få långt mellan lagdelarna.
Likaså imponerades jag över hur samspelta de verkar vara. Såg någon Dif:are som satte hög press och när Brynäs ändå spelar sig loss, tvärbromsar killen och sätter full fart hem, samtidigt som en ny gubbe sätter press dit pucken kommit.
DIF blev ju ikväll klart för semi, och jag tror det kan bära ganska långt (vilket jag faktiskt trott stora delar av säsongen. Faktiskt.)
Frågetecknet har varit målvaktssidan men än så länge visar ju Weslau att han håller, med råge.

HV – Timrå.
Såg nog bara mindre delar av den matchen när den sändes på 5/9an, men HV har ju avverkat Timrå på ett fullgott sätt och har ju en lagsammansättning som helt klart kan leda långt.
Bra målvakt i min lilla ungdomsidol Stefan Liv, bra backar och bra forwardssammansättning med min favorit Voutalainen som en ruskigt bra spets (med flera).

Skellefteå – FBK
Har inte sett något av denna matchserie, men den sägs ju vara riktigt tajt.
Hoppas verkligen Skellefteå kan få dra det längsta strået denna gång och vinna. Vore skoj för Norrland och alltid gött om det lag jag väl tycker sämst om åker ut.

Frölunda – LHC
Har sett en del här och är som jag varit under stora delar av säsongen som ett frågetecken när det kommer till Frölunda.
Är ofta dessutom en fegis när det kommer till mina favoritlag och har lätt att bli skeptisk, kanske för att slippa bli alltför förbannad när man har rätt i tipset om att det kommer bli förlust.
Vet egentligen inte om jag har så mycket vettiga åsikter om Frölunda heller
. De känns ojämna, helt enkelt.
Det ska bli intressant och se om de kan vända tillbaka skeppet nu efter förlusten ikväll och ta någon av återstående matcher.
Norrena kommer tillbaka- hur het är han efter frånvaron? Kommer Honken hålla sig undan billiga mål?
Kommer Frölundas försvar undvika att begå juniormisstag, som de gjort vid mål i ett par av matcherna?
Har man äntligen förstått att man inte ska ge Magnus Johansson tid att sikta in sig och prickskjuta in pucken likt ingen annan, när det är folk framför mål?
Har Hlavac och grabbarna vaknat nu?
Vi får se, helt enkelt.

Det jag egentligen tänkt mest på den senaste veckan är lite enskilda händelser.

* När Domare Sjöberg (?) åker tillbaka och ringer videodomaren en gång till efter att Jämtins mål blev bortdömt i match..3(?).
Kommentatorna sa något i stil med att det var bra att han var extra noggrann.
Jag tycker han som domare i det läget sänder otroligt dåliga signaler, och visar ju på otroligt lätt påverkan, då det verkade som att det räckte med att någon i LHC åkte fram, sa något, och vips, så stod han med hörlurarna på sig igen. Sjöberg (om jag nu minns rätt och att det var just han) bör inte döma mer, om han inte kan visa på bättre bestämdhet framöver.
Dessutom var det ett mål som borde kunna gett en wash-out efter 1 repris.
Domare måste visa pondus och stå för det dem dömer. Makt ska man gilla att ha, utan att för den delen missbruka den.

Totalt uselt, tycker jag.

* Norrenas överfall.
Har fått höra av diverse mer kunniga inom vad en hård avstängning är, att 3 matcher är ett hårt straff, och då tycker jag det är okej, för ett hårt straff ska det vara på det han gör.
Att påstå att det är en reflex är löjligt. Att påstå att ”Karlsson ska inte vara där” är löjligt.
Forwards ska gå på mål, speciellt i slutspelstider, och en normal målvakt höjer på sin höjd klubbhandsken som ett slags skydd (vilket jag faktiskt tror är ett mildare regelbrott sedan några år tillbaka, men är icke säker), men Norrena höjer inte handsken- han slår med den.
Han slår mot en spelare som inte överhuvudtaget är beredd på detta och att han dessutom slår med klubbhandsken gör det bara värre.
Fulaste tilltaget jag sett på länge.
Totalt uselt, tycker jag.

* Jämtin.
Det är inte många kanoter som ligger tryggt i hamn hos den grabben, kort och gott.
Att han blev tokig när hans mål blev bortdömt och att han tyckte N. Andersson skulle få en lång avstängning efter sin tackling är exempel som talar sitt tydliga språk.
Jag undrar vad hans lagkamrater tycker om honom. Jag hade nog krävt att bli tradad om jag spelat i LHC när den värvningen blev klar.
Totalt uselt, tycker jag.

* Att skylla fansens idioti på spelarna.
AIK:s sk fans attackerar Rögles bås och en tar sig t.o.m in i båset och viftar med nävarna efter ledarna (träffar tydligen någon i ryggen).
Dagen efter skriver Mr Wennerholm i Aftonblaskan, något hårddraget, att spelarna är de ansvariga, och att de inte bör göra provocerande målgester.
Hur många ggr har man inte sett en spelare scchya publiken efter ett mål? Ganska många ggr?
Kan tänka mig att känslorna är rätt starka när man sätter 3-2 med 55 sek kvar av matchen i en otroligt viktig kvalseriematch. Ska man då börja fundera på hur man ska få visa sin glädje, för annars är man ansvarig för att sk ”fans” eventuellt börjar slåss?
Jag minns Fowler (tror jag?) som sniffade sidlinje i Premier Leugue för ett antal år sedan. Den målgesten ansågs, kanske med all rätt, vara alldeles för opassande och han bötfälldes, vilket är en konsekvens jag kan köpa, och det kan man väl även föra in i Sverige, men skyll fan inte fanses idioti på vad spelaren gör. Det är lika mycket idioti i det som i fansens agerande.
Mats W-om du läser detta säger jag till dig som en lärare skrev till mig på en underkänd tenta – ”Nej, detta håller inte. Gör om. Gör rätt.”
Och såklart- totalt uselt, tycker jag.

Något mer?
Nje.
Jo, en annan sak, som inte hör till idrotten.
Beatrice Ask. Lämna ditt jobb.
Total idioti hör inte hemma i vad som skall vara politikens topp.
Totalt uselt, tycker jag.

Dags att lira lite boll snart, inte sant?
Slutligen. Skriftens ledord- idioti och uselt.

Kom nu på en sak till, som inte skall gå under totalt uselt, men jag vill åtminstone säga något om det.
Måndagen efter cupen var intresset relativt svalt för träningen, men vi lyckades skrapa ihop 12 man eller något, och efteråt sade i princip alla dessa att de självklart ville träna nästa måndag också, dvs i måndags.
Då jag trodde ingen skulle vilja hade jag tänkt styra upp hockey med folk från skolan, som jag gjort förr, och som iaf gav nån enkel tusenlapp till klubbkassan- men ingen blev gladare än jag när det skulle bli en ”riktig” hockeyträning/lattj istället.
Det kom 5 stycken, och det slutade med att 3 tappra hockeylirare äntrade Rambergsrinken för sista gången denna säsong.
Både tråkigt och dåligt att inte kunna höra av sig om att det där intresset tydligen försvunnit helt.
Slutligen tack till Gräset och Martin som vara med och dessutom missade ganska mycket, och på så sätt gjorde att jag kände mig lite duktig igen. Mysiga är ni!

/bella.

26 svar

10-03-27 | 23:36

Bra jobbat Erik!
Gott att se att skrivkrampen är för evigt bortblåst.
Ledsen att jag inte kom å tränade med er i måndags men jag hade visst glömt att jag skulle till Funäsdalen denna veckan.
Kunde självklart ha hört av mig men man blir helt dagvild när man har semester några dagar. Riktigt kasst av mig!!

10-04-01 | 11:43

Mycket trevlig läsning. Man skulle kunna skriva en hel del om supporterproblemet men jag blir bara så arg när jag tänker på det så jag försöker släppa det istället.

Tyvärr har slutspelsintresset helt försvunnit nu när både VF och LIF är borta, e ju fan mer intressant med CL numera..

10-04-01 | 11:49

Leksand är aldrig borta Pontan…. aldrig!

10-04-01 | 12:21

Man kan inte bli trött på hockey bara för att två mediokra lag som tror för mycket om sig själva försvunnit:)

Hoppas Leksand tar några vinster nu, så alla LIF-supporters får hoppet tillbaka, och hoppas sen de ändå faller på målsnöret, likt mången gång förut.
Det är humor, det.

Ang. supportrars så instämmer jag, men denna gång blev jag mest förbaskad över att man försöker skylla på spelarna.

När ska vi börja lira fotboll?!

10-04-01 | 20:50

@Houkko: Jag äter upp mina strumpor om dom klarar detta..

Jag snackade lite med Bengan igår och jag tror att ett möte följt av start på försäsongsträningen inte är alltför avlägsen. Vi får väl jaga på honom lite 🙂

10-04-03 | 14:22

@Pontan: Lite närmare ett par svettiga strumpor för varje match… NU KOMMER DOM!

10-04-04 | 12:46

Tyvärr men dom fixar det inte. Kvällens match blir helt avgörande om dom har minsta chans. Tyvärr tror jag inte dom fixar AIK borta..

10-04-04 | 18:22

Fan va skönt 🙂

10-04-04 | 18:29

var sockarna sköna eller goda?

hur går det med silen? får du käka knäckemackor än?

10-04-05 | 0:24

sockarna äts inte upp förrän dom når ES, kanske var lite otydlig där..

knäckemackor ligger långt bort i tiden men finhackad vanlig mat får jag i mig nu iaf, rena himmelriket jämfört med soppa 🙂

10-04-05 | 10:10

Riktigt skönt att slå kaxiga AIK på borta is!!! Nu väntar en kanske svårare uppgift, Södertälje hemma… go LIF!

10-04-06 | 22:23

@Pontan: Tvätta inte sockarna ännu Pontan…

10-04-07 | 9:31

helt sjukt 🙂

men dom hade behövt 3p, står fast vid att jag inte tror det kommer gå.

10-04-07 | 9:45

Underbart att Pontan är en lika renrasig pessimist som jag själv, men ni har inte funderat på att ge varandra era msn-adresser eller dylikt så kan ni föra en konversation om LIF än bättre?

10-04-07 | 10:03

Nej detta är mycket kuligare

10-04-07 | 10:09

det är nästan gudomligt?

10-04-07 | 15:21

Absolut. Det är ju kul att du svarar när man skickar sms förresten..

10-04-09 | 6:30

Du kan nog tvätta sockarna nu Pontan…

10-04-09 | 13:26

Sa ju det!

10-04-09 | 13:29

Eftersom jag lever på och finner mycket energi i just skadeglädje kan jag inte låta bli att älska LIF.
Det är ju, för att citera en god vän till mig, gudomligt att se LIF åka ner till avsågade Växjö, som helt saknar vinst efter ordinarie tid, och få kanonstryk.
Det är oslagbart. Och gudomligt.

10-04-09 | 19:15

Och Djurgår´n gör det Frölunda inte klarade av… Hängde av Linköping vid 4-1 i matcher med en vinst med 5-1 i totall överlägsenhet. Nu väntar HV71… Kommer bli grymt tufft!

Hej och hå, hej va de går.
Upp och nicka sockerdricka!

10-04-09 | 19:22

Jag är imponerad av DIF faktiskt, man får tycka vad man vill om laget i sig men dom har gjort det jävligt bra och har en grym tränare.

Hade det bara varit något annat lag än självaste hatlaget nummer ett som motståndare hade jag suttit naglad vid varje match, nu blir det mer strötittande för min del.

@bella: Ja det är faktiskt ganska oslagbart. Det är ju så väntat men varje jävla år tror man ju att ett sånt här lag inte kan göra sånt här. Dom är värda all skadeglädje dom kan få..

10-04-10 | 13:44

Dif imponerar absolut, och utan att ljuga kan jag säga att jag redan tidigt på säsongen snackade om att Dif var ett lag som kunde gå långt.
Det är ju som vi brukar säga när vi möter juniorer, att i medgång är de riktigt bra med i motgång riktigt dåliga. Hade Dif hamnat i någon rejälare formsvacka tror jag det kunnat se annorlunda ut, men nu spelar de ju med att självförtroende och ork som kan räcka riktigt långt.
Ska bli grymt skoj att följa finalserien.

10-04-12 | 7:23

@Pontan: Tvätta sockorna Pontan! Återtåget 6…..

10-04-12 | 9:04

Är inte ”återtåget” det som händer när de på nåt sätt lyckas trilla upp i eliten igen- då har det ju senaste gångerna varit ett snabbt ”återtåg” till allsvenskan igen.
De var ju nära denna gång iaf…Om de värvar lite fler föredettingar till nästa säsong går nog allt som smort.

10-04-12 | 9:54

För övrigt- kan vi inte se till att styra upp något, träning/möte inom de där 2 veckorna som vi har på oss att redovisa/lämna tillbaka enjoy-häftena? lite segt att åka ut på hisingen island och leta efter davva. han cruisar ju runt rätt mkt, som vi vet (självklart med kepsen bakofram)

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2