Oavgjort är faktiskt ingen förlust.

Järnbrott borta brukar sällan vara någon lätt match, och så visade sig det bli även denna gång, även om det kanske denna gång mest handlade om svårigheter att få in pucken. Dåligt med folk var vi också, och vars allt folk var vet jag inte.Period1.

En temposvag period, och det märks att vi inte är vana att vara ”bättre” laget.
Vi för iaf perioden klart, och skrapar ihop ett antal riktigt bra lägen

. Stefan missar öppet mål, då jag tror han blir lite förvånad över att pucken dyker upp där den gör, och den lilla tillrättaläggningen av pucken räcker för att Järnbrotts, för kvällen mkt duktiga, målvakt skall göra en härlig räddning.
Han gör en även en bra, om än något turlig räddning, när ett högt långskott studsar i plexit bakom mål och in framför och Dany skall bara sätta dit den, men den fastnar någonstans på vägen.
Vi kostar även på oss att missa en straff- Pekka försöker få in den mellan benen, som fungerar på mig alldeles för ofta, men inte på Brottets goalie denna kväll.
Det Järnbrott vaskar ihop ett ett antal skott från långt håll som Johan inte har några större bekymmer med.
Skotten slutar 20 – 15 till oss, men den siffran kändes väldigt konstig, och efter andra perioden förstärkes känslan av att skottprotokollföraren var påverkad av något/någon.

Period2.

Gräsmyr som skyndat från jobbet kommer in i andra, och tillför tempo och energi, likt alltid, och de första bytena genererar direkt farliga målchanser men pucken vill inte in.
Många skott är för lama och dåligt placerade, då vi antingen skjuter rakt i magen på målvakten eller över från mycket bra lägen. När vi väl får till skapliga skott räddar Järnbrotts målvakt.
En viss frustration infinner sig, vilket gör att vi ett par ggr går fram lite väl hårt, och Järnbrott får bland annat ett friläge där Johan gör en grym räddning med stöten.
Skotten blev i denna period 10-9 till Järnbrotts favör, men som sagt var det stora frågetecken kring detta. Eller så kändes det bara som vi hade mer skott, vad vet jag.

Period3.

Inledningen på 3e är kvällens sämsta. Plötsligt spelar vi fast oss i nästan varje byte, genom att vi tar konstiga beslut, inte åker skridskor och inte tänker .
Det räcker med en dribbling på egen blå för att Brottet skall få ett 2mot1 läge och plötsligt är 1-0 ett faktum.
Tung inledning på 3e och man märker direkt att Järnbrott får ny energi.
Vi vänder dock tillbaka steken igen, och bland annat skrapar vi fram 1-2 riktigt bra lägen när vi spelar boxplay men pucken vill fortfarande inte över den förbaskade mållinjen.
Det krävs en tilltrasslad situation framför mål, där tillslut Pekka tar revanch efter sin missade straff och petar in pucken.
Vi skapar sen ett par riktigt bra lägen till- bland annat ett friläge från kanten av Gräsmys, men han får inte riktigt upp pucken i skottläget och målvakten räddar fint.
Järnbrott har också ett par stycken riktigt bra chanser under sista perioden men Johan löser detta fint

of men aged 40 and above identified ED as the health issue viagra for sale are keen to try more invasive forms of treatments. The.

.
Tyvärr kommer ingen segerpuck och ställningen 1-1 står sig matchen ut.

1-0 Slarv på egen blå leder till 2mot1 och pucken letar sig efter ett sidospel på något sätt in bakom en chanslös Johan.
1-1 Pekka är sist på pucken i en tilltrasslad situation framför mål där vår vilja tillslut segrar.

Sammanfattning.

Både en bra och dålig match från vår sida, i mitt tycke.
Vi skrapar, enligt protokollet, ihop 47 skott eller något liknande, vilket ju är positivt, men 1 mål på dessa är självklart för lite.
Vi är i en period där vi inte riktigt får in de lätta puckarna, och botemedel mot det är väl bara att kämpa än hårdare. Vi får inte börja tvivla på vår förmåga utan bara kämpa vidare framöver, så kommer tillslut målen. Ibland har man perioder där pucken trillar in lättare, ibland perioder som är tvärtom. Sådan är hockeyn.
Vi dominerar ändå under stora delar av matchen, och det skall vi ta med oss. Likväl så håller vi som vanligt liv i det jag alltid nämner, kämpaglöden.

Vad beträffar Järnbrott tycker jag de var betydligt sämre än när vi mötte dem hemma. Kanske säger jag det för att mitt undermedvetna vill försvara mina 5 mål mot dem då :), men det var iaf känslan jag fick igår.
Tycker Järnbrott helt saknade profiler igår, men de gör en bra kämpainsats. Många var gångarna när vi är väldigt nära ett kanonavslut, men det bryts av någon uppoffrande Järnbrottspelare. De saknade tydligen ett antal spelare, och fick fylla på med juniorer, och med tanke på det spelade de väl okej.

Jag gillar:
* Johan gör en mycket bra match i målet, och jag skulle även vilja nämna Jonte (se jonte, vad bra det kan gå när du tar med dig hjärnan ut på isen:)) och Steff som jag tycker verkligen kliver fram när andra är borta.

* Domarinsatsen var en av de bästa på länge, både från huvuddomare och linjedomare.

* Att vi sliter och jobbar hårt, som vanligt. Vi ligger faktiskt under en bit in i 3e.

* Att besvikelsen är stor efter matchen. Det är skönt att se att vi vill så mycket mer, trots att vi ju faktiskt ”inte förlorar”.

* Att Niklas ”Killer in the Castle” Hedberg så smått närmar sig målet. Igår när han fick avslutet rätt i slottet ledde det hela till en klockren träff i stolpen.

* Att ingen ville ta straffen.

Nu tar vi med oss det bra från denna matchen och tar nya tag mot Lerum på söndag.
/bella.

8 svar

10-01-13 | 14:33

Tackar för detta Bella. Surt som fan med oavgjort men det är sånt här som händer då och då. På söndag tar vi igen allt och vinner med 8-1 mot Lerum så att vi får plus i målstatistiken 🙂

10-01-13 | 20:42

Mycket bra! Och snabbt… 😉
Bella is back!

Mvh
Jonathan

10-01-13 | 21:34

Din kommentar

Vem tog med mina klubbor efter matchen igår?

10-01-13 | 23:25

härligt långt saftigt inlägg…precis så som vi vill ha det… och snabbt va det också, inte ett enda bump han gåsligefuskaren hinna komma med… perfekt! hoppas matchen ute i landvetter va till belåtenhet

10-01-13 | 23:58

jag uppfattade matchen på i stort sätt exakt samma sätt. Sällan man tycker samma som målvakter, men det kanske är lättare att se när man inte står typ 60 meter från händelserna.

10-01-14 | 9:49

Bo enoz; tydligen behövde kocken ha dem i grytan, han ringde och mumlade något om några gammla gammelstickor.

10-01-14 | 14:42

Tackar ”Linus”, då kan vi spela på söndag oxå!
Vem är kocken?

10-01-14 | 22:42

Bra jobbat gubbar, synd att det inte blev 2 pinnar. Lycka till på söndag, ska försöka komma förbi och hjälpa till i båset. Ha de gött

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2