Rambergscupen 2013 – En sammanfattning

Så har ännu en traditionsenlig ishockeycup avverkats, Rambergscupen 2013 kom att bli en riktigt mysig tillställning med bra hockey, mysiga ishockeyspelare och go stämning.Med hopp om att få med oss fler lag på lördagens bankett la vi cupen i år en vecka INNAN mello-finalen men inte fa.. Nejdå, Rambergscupen 2013 lirades 2-3 mars, en vecka tidigare än vanligt då vårt kära lilla förbund bestämde att halvera antalet seriematcher för oss i år och avsluta säsongen tidigare än vanligt. Lyckat för oss och de andra Div3-lagen, mindre lyckat för andra som fortfarande hade seriematcher kvar. Därför blev det ovanligt svårt när Duells tackade nej till cupen att hitta en ersättare. Till slut hittade vi ett tredje Jönköpingslag i Black Wings, ett stort tack till dem som med kort varsel stack ner till Götet för att lira vår goa cup!

Jag har under de senaste två åren skrutit med hur mycket högre kvalité vi fått på ishockeyn som spelas i cupen, jag tänker göra det i år igen. Jag minns de första gångerna jag spelade cupen, när brunkarlag A mötte brunkarlag B och antalet korrekta passningar (A + B) höll sig betydligt lägre än antalet slagsmål och fula tilltyg. Det är iaf jag glad att slippa.

Matcherna

Resultatmässigt fick vi se en hel del skrällar, KB Knights började t ex med att slå Lösull HC i första matchen för att sedan åka på en riktigt omgång (3-7) av Dallas, ett Dallas som både såg jäkligt vassa ut och som själva påstod sig ha ett ovanligt bra lag med sig
. Men Dallas gick all in på lördagskvällen och fick betala genom en monsterförlust mot Vikings på söndagsmorgonen (0-12).

Lösull HC inledde med två knappa förluster men kunde avsluta genom att knäppa Dallas på näsan i sista matchen, det måste känts riktigt gott för Thuling All Stars
.

cup_2013_1_IG

I den andra gruppen var resultaten mer väntade. Ramberget vann sina två inledande matcher övertygande, både Raid och Black Wings besegrades med totalt 19-1 i målskillnad. KBA Pirates inledde cupen mot IK Raid och tänkte nog åka in och plocka hem två enkla poäng men fick slita järnet för att få dem. Med åtta minuter kvar av matchen stod det 5-3 till Raid, sedan lossnade det helt och Pirates vände till en 5-7 vinst.

cup_2013_2_IG

Ramberget och Pirates möttes sedan i en avgörande gruppfinal på söndagen, en match som gick till straffar där domarna visade sig från sin lite sämre sida . Hur som helst lyckades Pirates vinna efter straff nummer trettioåtta (typ). Raid avslutade cupen på ett snyggt sätt och besegrade Black Wings med 7-0.

Black Wings som inte riktigt hängde med men som spelade schysst och hade en fantastisk inställning till det hela. Skulle inte bli förvånad om Black Wings hälsar på något mer år, lite mer förberedda och bättre rustade.

cup_2013_3_IG

Finalen kom att stå mellan ett piggt Vikings från Jönköping och ett ganska trött och manfattigt Pirates. Det var egentligen aldrig något snack om saken, Vikings var det bästa laget i finalen och vann rättvist.

Banketten

I år höll vi banketten på Whoopsi Daisy efter flera önskemål om detta. Jag tror alla var väldigt nöjda med hela inramningen på Whoopsi, vi var ca 60 grabbar som åt gott, drack för mycket och höll diverse tal. Många fortsatte kalasandet nere på stan medan vi andra, lite mer seriösa, åkte hemåt för att ladda inför söndagens matcher (och kolla på reprisen av mello-andra chansen).

cap_IG

Mys till er alla

Det är många rambergare som verkligen ställer upp inför- och under helgen. Ett stort tack till er

e.g. by walking onmedical and psychosocial history, physical examination and cialis online.

. Jag drar inte några namn för då missar jag säkert någon som blir sur och som kommer ge mig onda blickar under korpsäsongen eller nåt.

Lagen

I sann IG-anda kommer här alla lagen som deltog i Rambergscupen 2013. Ett par tusen bilder till finns snart att skåda i vårt lilla bildgalleri här på hemsidan.

Jönköping Vikings

vikings-helga

Kungsbacka Pirates

pirates-helga

Ramberget HC

rhc-helga

Dallas Stars

stars-helga

Jönköping Black Wings

black-wings-helga

IK Raid

raid-helga

Lösull HC

losull-helga

KB Knights

kb-knights-helga

Mys till er alla!

6 svar

13-03-09 | 21:23

Fint skrivet som vanligt Pontan!
Vackra bildet!!

13-03-09 | 21:23

Bilder skulle de va..

13-03-10 | 9:27

Instämmer i Dans ord!
Pontan är bäst, ingen protääst!

Pussmys

13-03-10 | 13:34

Gryyym cup som vanligt! Bra arrangerat och mysigt. Saknade bara Kalmar!

13-04-04 | 14:55

När blir det fooootbooll med fälleben och skrapsår?

13-04-04 | 15:07

Isen på grusplanen får väl hinna gå bort först och främst, men sen är jag sugen på att dra igång omgående!

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2