Rambergscupen, del1 typ

Sista hockeyhelgen för säsongen innehöll som vanligt den omtyckta Rambergscupen. Kl 8 samlades ett gäng glada Psychos. Vet inte hur exakt alla var på plats då jag själv kom sent, pga att en hund åt upp min läxa.Ramberget – Raid: 9 – 2
Ja, det var ju som synes inte så mycket snack.
Minns inte exakt hur periodsifforna var osv, men matchens snackis under och efter var väl att Raid tyckte vi spelade fult
.

Niklas satte en tackling, som jag själv inte såg, men enligt åtminstone en som såg den i båset var händerna uppe för högt. Fine, då får man utvisning.
Tyvärr träffar smällen över näsan på Raid-killen, som börjar blöda, och Capi får ett matchstraff.
Domarens förklaring till matchstraffet var först att ”jag dömer högre än div4, bara så du vet”, men ni som känner mig vet att en sådan kommentar bara gör mig mer förbannad, men jag får tillslut svaret ”ja, men det var ju en ojuste tackling”
.
Så hädanefter kommer alla ”ojusta” tacklingar leda till matchstraff. Bra att veta till nästa säsong.

Men nåväl. Det är såklart tråkigt att Raids spelare blir skadad, men i periodpausen verkade han vid gott mod, och man fick uppfattningen av att det inte var så illa

• ”How are your erections that you achieve withThe treatment selected by a patient will be influenced not How long does sildenafil last?.

.
Hörde senare att det hade blivit en bruten näsa, vilket gör det hela än mer beklagligt- sen spelade dock denna kille under söndagen, så jag vet inte hur domen från sjukan blev tillslut.
Alltid tråkigt när någon blir skadad, iaf.

Sen måste jag ändå säga att de som gnällde i Raid, skiter sig själv på foten, och det rätt rejält.
Ja, vi smäller på. Det får man ta.
Nu kanske det var någon som gnällde över nåt fult som hände. Ja, vi är inte små söta gåsar allihopa, så visst kan det delas ut tjyvnyp här och där som inte domarna ser.
Men med tanke på hur otroligt mycket hakande och slashande det kom från Raid-spelarna, tycker jag inte man ska gnälla överhuvudtaget.
Nog om det.
Raid ska ha mycket beröm också, tycker jag, för det är väl de tillsammans med Jkpg, som skapade mest chanser mot oss, så de stora sifforna säger absolut inte allt.

Andra matchen var just mot Jkpg, fjoårets vinnare. Det var så att säga nyckelmatchen för att ta sig till final.
Vinst- mer eller mindre klara för final, gällde för båda lagen.

Matchen blev en ganska så välspelad och tillknäppt historia, men två bra lag. I första perioden skapades inte speciellt många heta målchanser för något av laget, och de båda målvakterna, Johan i RHC och någon äldre man i Jkpg, spelade stabilt.
I andra perioden tar vi fram storspelet och pressar tillbaka Jkpg totalt. Det enda som står mellan oss och en ledning är Jkpgs målvakt som spelar mycket bra. Man hinner t.o.m börja tvivla på att vi ska få in en, och man tänker istället ”fan, snart kontrar de säkert in en”, men så gör Jkgp ett heltokigt byte och Tichens mycket duktiga brorson Wille, Valle, Vichy eller nåt sånt (Minns faktiskt inte vad han hette. Ja, jag får skämmas) kommer fri och sätter iskallt pucken med en patenterad Tichendragning.
Matchen slutar 1-0, och vi har öppnat för finalspel, efter lördagens spel.

Vad kan sägas om Jkpg? Det är ett bra lag, men jag fick känslan att de tappat lite sen förra året (?).
Matchen var ju som sagt väldigt jämn, och de hade likväl kunnat kontra in en seger, men detta år var vi lite starkare.

Sen tyvärr var det ju så att dessa smålänningar kom med två lag, och det är det andra laget man direkt för tankarna till.
Jag vet inte riktigt vad de gjorde här. Förstår inte riktigt grejen att åka hit och spela allan.
Nu var det absolut inte hela det blå laget som betedde sig illa, men de hade ett par killar som fick mig att ringa 020-72 20 20, dvs till Kones larmcentral.
För er som inte vet vilka Kone är (om lilla nr 50/47 i Jkpg skulle läsa detta, behöver jag säkerligen förklara), så är det iaf en av Sveriges ledande hissleverantörer.

Min personliga åsikt är väl att Jkpg som förening har ansvar för båda lagen, och således borde inte något av lagen vara välkomna tillbaka till cupen, men det är som sagt min egna åsikt .

Nåväl. På kvällen var det ”bankett”. Det tar vi i del 2 kanske.

Tjing/RHC

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2