Ramberscupen Dag 2: Resultat, tabeller och kommentarer

Även dag två i Rambergscupen flöt på bra och bjöd på några riktigt trevliga matcher där givetvis finalen stod som dagens höjdpunkt. Klicka in och läs mer!Andra dagen i Rambergscupen var en öppen historia till att börja med
. De flesta lagen hade fortfarande chans till final och därmed något att spela för. Söndagsmatcher brukar bli lite mer hetsiga och detta år var inget undantag. Inte så konstigt när det vankas final!

Match 7: IK Raid – Jönköping Vikings

Dagen började med en match i Grupp 2, nämligen den mellan Raid och Jönköping. Ett Raid som fått en chockstart i och med storförlust mot Tönsberg och ett Jönköping som fått blodad tand efter en seger mot Ramberget HC.

Redan efter 1.27 gjorde Jönköping sitt första mål genom den duktige Martin Axelsson och fyra minuter senare stod det 0-3. Ett tufft läge för Raid som inte har haft marginalerna riktigt på sin sida i årets cup. Siffrorna i både denna och föregående match mot Tönsberg hade sett helt annorlunda ut om man hade satt fler av alla de lägen man skapade! Jönköping som har tagit upp jakten på Tönsberg och är i behov av bra målstatistik drar ifrån och vinner med klara 2-8
.

Under matchen åker Christoffer Palfi olyckligt in i målburen med huvudet före och börjar klaga på nacksmärtor

the time) Almost sildenafil dosage decreasing venous outflow. Certain young patients with.

. En stor oro sprids direkt och ambulans tillkallas. Jag kan nu glädjande meddela att skadorna endast var muskelärla och Christoffer har redan lämnat sjukhuset.

c1

Match 8: Duells – Borås Hockey

Borås hade inlett cupen med en vinst och en förlust innan cupsöndagens andra match. Duells hade bara spelat en match och vunnit den. Läge för båda att gå upp i ledning i sin grupp! Borås, som såg något slitna ut efter gårdagskvällens händelser chockstartade trots tunga skallar och satte 0-1 och 0-2 på 6 minuter. Kanske inte fullkomligt rättvist men Borås tog vara på sina chanser och det gjorde verkligen inte Duells som nu började jaga en kvittering. Sakta men säkert började man mala ner ett tröttkört Borås och Duells vände och vann matchen med 5-2, starkt av Duells som nu tog över gruppledningen med 2 vinster av 2 möjliga! Börjar det lukta final?

c2

Match 9: Dynamo 414 – Dallas Stars

Dynamo är nog det lag som spelmässigt imponerat mest på mig under cupen. Dom spelar en trevlig hockey och verkar ha fått ihop ett riktigt sammansvetsat gäng. Trots detta inledde Dynamo gårdagen med två förluster och finalplatsen var därmed bortblåst. Nu gällde det att visa sig själva att man faktiskt är bättre än så! Dallas som såg riktigt vassa ut i 10-2 vinsten mot Borås skulle bli den tuffaste motståndaren av alla lagen i gruppen dock.

Dallas startar matchen i ett rasande tempo och 0-3 är ett faktum efter bara 7 minuter. Dynamo, som vaknar till liv och reducerar får aldrig chansen att riktigt komma in i matchen. Jag tycker dock ändå att man hela tiden ser att det där är ett gäng som kan spela hockey, det är bara småsakerna som inte stämmer riktigt! 2-7 slutar matchen och Dallas går upp i dela gruppledning med Duells.

c3

Match 10: Ramberget HC – Tönsberg

Med Raid avhängda stod kampen om finalplatsen från Grupp 2 mellan Tönsberg, Ramberget och Jönköping. Tönsberg med helt klart bästa utgångsläge men långt ifrån klara. För Rambergets del gällde vinst mot Tönsberg och sedan storvinst mot Raid för att gå till final
. En stenhård utekväll och ett par tappade gubbar talade inte till Rambergets fördel som dessutom visade usel form mot Jönköping. Men tydligen så hade festandet och manfallet en positiv inverkan på gänget som såg ut som ett helt annat lag denna match. Tönsberg skulle inte få en lätt match idag!

c4

Tönsberg börjar matchen starkt och sätter 0-1 efter sex minuter genom poängmaskinen Andreas Toft. Ramberget svarar snabbt med att kvittera två minuter senare genom Dan Dany Adolfsson på pass från Niklas Hebbe Hedberg. Spelet är riktigt bra och tempot är högt. Med en minut kvar till pausvila gör Tönsberg 1-2 vilket naturligtvis tar hårt på grabbarna i RHC. Period två blir hård och tajt rätt igenom. Det dröjer till 16:e minuten innan Tönsberg ökar på sin ledning till 1-3 och nu var väl hoppet ute för Ramberget? Men som vi alla vet ger vi aldrig upp och med 3 minuter kvar av matchen reducerar Niklas Lundqvist för Ramberget, 2-3! De sista tre minuterna blir riktigt spännande och Ramberget trycker på hårt för att nå en kvittering. Man lyckas dock inte få in pucken och Tönsberg är klara för final!

c5

Match 11: Duells – Dallas Stars

Dagens hittills mest betydelsefulla match stod mellan Duells och Dallas. Reglerna var enkla: Vinn och gå till final eller förlora och åk hem (det lät bryskt men ni fattar vad jag menar)
. På förhand får man väl ändå säga att Dallas stod för favoritskapet men Duells hade även dem visat stortartad form och spelat bra hockey i sina cupmatcher. Matchen är riktigt välspelad och tuff, det är jämnt från första stund med ett något övertag för Dallas. Efter 11 minuter gör också Dallas 0-1 genom Jonas Pettersson på pass från P-A Mårtensson. Som åskådare väntade man sig att Dallas skulle börja dra ifrån nu men inte alls, Duells taggade till lite extra och satte 1-1 efter 18 minuter genom Daniel Vigren. 1-1 i pausvilan, nu kunde det inte bli mer spännande!

c6

Duells startar den andra perioden bäst och tar ledningen efter tre minuter genom Andreas Blomberg. Dallas, som inte alls är med i starten, vaknar till liv och både kvitterar och tar ledningen på fem minuter. Denna svängiga match var inte klar där för Duells lyckas kort därefter kvitter till 3-3 genom Simon Rydeståhl. Tio minuter kvar av matchen och 3-3, var det dags för cupen första straffläggning? Nej, det ville inte Dallas ha och gjorde 3-4 tretton minuter in i andra perioden genom Peter Boman. Duells kämpade och slet för en kvittering men fick se sig besegrade, en stor eloge till Duells som gjorde en riktigt bra cup!

c7

Match 12: IK Raid – Ramberget HC

Cupen kanske minst spännande match blev den sista innan finalen och spelades mellan Ramberget och Raid. Båda lagen hade förlorat chansen till final och var säkert ganska besvikna med det de presterat hittills i cupen. Med andra ord fanns det nu läge att avsluta på ett snyggt sätt iaf! Ramberget som började hitta formen mot Tönsberg fortsätter på samma inslagna väg och dominerar matchen från start till slut. Linus ”Gräset” ”Gräsmyr” Jakobsson blir tremålsskytt i matchen som slutar 11-3 till Ramberget. IK Raid, som inte hittade rätt i år men förlorat med mer än vad de borde, får träna avslutningar till nästa säsong, då blir dom farliga!

c8

FINAL

Kommer i ett separat inlägg!

Kommentarer

Vilken härlig cupdag även idag! Det bjöds på härlig hockey från samtliga lag och stämningen var på topp! Vinnarinstinkten som troligtvis inte är ett dugg mindre än hos elitidrottare gör sig påmind hela tiden vilket leder till både nervositet innan matcher men också en väldig glädje vid vinst.

Tack!

Jag vill rikta ett stort tack till alla deltagande lag först och främst, många av er är gamla rävar i sammanhanget och har spelat många Rambergscuper. Vi hoppas ni vill fortsätta göra det i många år framöver! Likaså de mer nya tillskotten som ändå gör att Cupen hela tiden förnyas, ni är alla välkomna tillbaka nästa år!

Ett monstermegastort tack till alla som hjälpts i organisationen av cupen. Ni som dragit ett stort lass vet vilka ni är och några som kanske skall nämnas extra mycket är Davva, Gräs & Björk för allt fixande, Tobbe & Erik för speakerbåsinsatsen, Fröknarna Berglund, Jakobsson, Hedberg och Eklund som hjälpte till i fikat och ställde upp där det behövdes. Givetvis också Bengan som dök upp som nummer 4 på söndagsmorgonen, inte illa pinkat!

Domarna gjorde också ett storartat arbete. Det är en tuff dag med många matcher men jag tycker samtliga domare höll en godkänd nivå rakt igenom cupen.

8 svar

10-03-15 | 14:29

Bra jobbat trots 2 snöpliga udda måls förluster men i stort sett bra !! Tack till Pontan o Bengan som jobbat stenhårt för att cupen skulle bli av!! Sen STORT TACK till alla spelar tjejer som hjälpte till under cupen o sist men inte minst stort tack till alla underbara spelare som ni är i RAMBERGET!! O glöm inte ringa mycket till mig nu!! jag hör o ni hör va som sägs TACK! Nej dax för en fin whiskey nu

10-03-15 | 15:40

Lika kul att vara på plats och uppleva cupen som vanligt. Många nya spelare i år, men man känner sig alltid lika välkommen och alltid lätt att lära känna alla. Ramberget är fan Sveriges mysigaste lag. 🙂

10-03-15 | 15:52

Väldigt trevlig och mysig Cup. Bra organisation, trevliga människor, bra speaker, bra café m.m m.m. Risk/chans att fler norrmän vill köra säsongsavslut i gbg om ryktet sprider sig om den här trevliga Cupen.

10-03-15 | 17:24

Kan bara hålla med.
Riktigt grym helg.

10-03-15 | 18:47

Å Pontan!
Vad vore vi utan dig! Stor applåd till en mästare i organisering och fotografering och…ja… allt!
Grymt jobbat!
Helgen va skit bra!

10-03-15 | 19:07

Bra jobbat med sidan Pontus!!

Grymt rolig helg.
Stort tack till Pontan,Bengan,Lill-Tobbe,Erik Larsson, Tisch & de fantastiska spelarfruarna för de viktiga jobbet ni gjort, trots att ni inte själva varit med och spelat.

Väldigt bra uppstyrt fik i år också får man inte glömma. Antar att det är björk,davva och hebbe som ska ha cred för det.

För övrigt jävligt roligt att hallen fylls med fikasugna fans när Psychos spelar trots dåliga resultat.

Det är ju trots allt fansen som betalar våra löner och det är ju såklart er vi spelar för. Jens, Ida, Jocke, Steph, Carro, hockey-Mackan & praktikant Mackan. Jag har fixat säsongskort till er för kommande säsong med. Ni är grymma!

10-03-16 | 20:16

Jasså du delar ut säsongskort hej vilt sådär, dom är våran största inkomst förutom det lukrativa avtal vi har med Stadium numera

10-03-18 | 23:10

Ja, jag får väl ta det ur egen ficka om det ställer till det så illa… 🙂
apropå stadiumavtalet så är det korrekta kortnumret 9752 2387 0001 0778
du kan väl lägga upp det på nåt snyggt sätt vid tillfälle.

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2