RHC-Borås Lynx

Serien tog fart ”på riktigt” när Borås Lynx kom på besök höstbesök i Rinken i fredags. Borås som vann stort mot Kba Pirates i första omgången och som jag tror kom bra till förra säsongen. Det gällde att vara med från början, kort och gott. Det var vi.


Tycker vi spelar en väldigt bra hockey redan från start och äger hela första perioden.
Borås spelar långsamt och håglöst, medan vi vill mycket och även låter pucken gå mellan oss på ett föredömligt sätt. Borås matchref var lite komiskt, bland annat för jag inte vet hur jag skall ställa mig till att de skriver bland annat skriver att vi var ”vilt kämpande” och ”jobbar desperat”.
Den inställningen vi hade i fredags tycker jag inte är så anmärkningsvärd, för jag tycker man skall ha den i de flesta matchen, och att vilja ge 100% ska inte vara något konstigt, åtminstone inte för oss själva- det ska vara något vi kan kräva av varandra.
Nåväl- Borås hade nog helt enkelt inte tänkt sig att vi skulle vara såpass bra
.

Efter första har vi ledningen med 1-0 efter att en av alla de tusen Niklas vi har gjort mål. Denna gång var det Old-Niklas, som dock inte känns ett dugg gammal på isen, som sprättade upp en retur på snyggt sätt i nättaket.
Borås spelade som sagt ganska håglöst, det var knäpptyst i deras bås, och när man väl fick ex PP så slarvade man väldigt när man dessutom försökte sig på ”svåra” pass, och chanserna uteblev.
Deras farligaste chans i första är ett 2mot1 i slutet av perioden, som mycket väl kunnat sluta med mål, men Niklas i målet gör en mycket följsam räddning.

I andra förväntar vi oss att Boråsarna fått rejält med skäll och ska komma ut som ett nytt lag, vilket de dock inte gör. De skapar dock ännu ett bra 2mot1-läge i början av 1a som återigen Niklas räddar på ett mycket fördömligt sätt.
Spelet ägs till stora delar fortfarande av oss, även om Borås så sakteligen tar sig in i matchen och spelet böljar lite från och till, men 2-0 kommer när Krikk slänger iväg en puck mot mål från halvdan vinkel som letar sig in på något sätt. Vi har även bud på mer, men en blandning mellan oförmåga att få dit pucken och en ganska bra bortamålvakt gör att det förblir 2-0 långt in i andra.
Nu var det ju dock det där med att en period är 20 minuter lång.

Under de sista 5 minuterna får vi 2 utvisningar, och i den första kommer den, för Borås, så viktiga reduceringen. Ett ganska dåligt PP gör väl att vi kanske slappnar av lite, och då plötsligt låter vi en B-spelare åka hela vägen från egen zon, förbi 4 stillastånde Rambergetspelare, och avslutet sitter i det sk ”gubbhörnet”. Oerhört passivt av oss.
De får även ett jätteläge i nästa PP men Niklas gör en kanonräddning, och med 12 sekunder kvar på tavlan kändes det ändå helt okej- vinna teket och få ut pucken ur zon bara.
Nu förlorades teket, och 19.51 var 2-2 ett faktum efter att chanspuck från en back styrts på vägen och letat sig in bakom Niklas

originadverse events from oral drugs might consider these. viagra.

.
Oerhört tungt, framförallt för att jag tror Borås fick oerhört mycket energi av det målet.

I 3e är det jämnt och hårt, men det är Borås som vänder klart på steken och fixar 2-3 efter att vi förlorar ett tek och Borås-spelare smäller dit ett direktskott i kreuset. Tungt, men som tur är, så är vi inte direkt kända för att hänga så mycket med huvudet när det går emot oss.
I ett PP i mitten av andra visar vi upp ett oerhört bra spel, där vi har ett antal farliga avslut, och Borås får inte ut pucken, varvid det hela tillslut avslutas med att Pontan smäller in ett ruskigt fint slagskott.
Vid målet händer även någon förseelse framför mål, vilket renderar ytterligare en utvisning för Borås, och vi har således 2 min till i PP direkt efter målet.
Då händer det som inte ska hända, såklart. Vi spelar alldeles för övermodigt i PP, och Borås får ett 2mot1-läge som man tar vara på och 3-4 kommer som en kalldusch.

Vi får fortsätta streta på, tar ut målvakten i slutskedet, och Pontan får ett kanonläge, som dock inte blir till ett sådant när målvakten gör en mycket bra förflyttning, och Pontan får noll lucka att skjuta mot.
3-5 kommer i öppen kasse, och så blir slutresultatet.

Sammanfattningsvis gör vi en väldigt bra match- den klart bästa i år, och det är härligt att se att vi stundtals vårdar och flyttar pucken så bra, blandat med att vi har en oerhört bra inställning. Vill inte säga att vi kämpar desperat, utan bara att vi kämpar som man ska
.

Borås vinner ju faktiskt lite på ett spel som vi brukar få hålla oss till- kontringsspel. De gör det dock uppenbarligen bra, eftersom de vinner matchen, och hockey är inte alltid ”rättvist”.

Domarinsats 4/5
Mycket bra domarinsats av en till utstrålningen något butter huvuddomare, och två duktiga och tydliga linjemän.
Ville direkt efter matchen dra ner betyget lite, pga att det blev några konstiga bedömningar i framförallt 3e perioden, som tråkigt nog blev lite kostsamma för oss, men det kanske mest då var ett sätt att hitta lite andra syndabockar än oss själva.
Trion höll dock en jämn nivå under hela matchen och jag tycker ex det var ytterst få utvisningar som var ”tveksamma”. Vet iaf att de vi fick emot oss var ganska klockrena, nästintill hela högen.

Såg nu att jag måste rusa, så hinner inte korrekturläsa något, så det får bli senare, eller så får det vara som det är, helt enkelt .
/RHC

3 svar

11-10-17 | 11:21

Kungligt skrivet som vanligt…

11-10-17 | 12:53

Bra skrivet. Synd som fan att vi inte kunde vinna bara, vi borde verkligen gjort det

11-10-18 | 13:58

Bra match som skulle ha gett minst 1 pinne
5+ Elias
4+ Krekk
3+ Mike
2+ Kalmar (trots d sista på röda)
1+ Niklas (målis)

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2