RHC – Falkenberg Hockey 7 – 4

I försäsongens sista träningsmatch stod Falkenberg för motståndet, en division 3-klubb som vi inte kommer möta i höstserien. En stundtals välspelad match slutar med vinst för RHC med 7-4. Klicka in för att läsa en kort sammanfattning.I våran sista träningsmatch innan serien drar igång kom Falkenberg på besök till Rambergsrinken. Det blev en stressig start för båda lagen då Falkenberg inte körde in på parkeringen förrän 20min innan vi skulle på is
. Vi andra som ändå var i hyfsad tid kunde dock ändå inte komma in i omklädningsrummet förrän 30min innan start då vaktmästaren låg och sov nånstans..

Matchen

Vi startar matchen med fyra kedjor och tre backpar. Falkenberg har ett ganska ungt lag och många ser skridskostarka ut. Många i vårt lag är nog aningens övertända och vi drar på oss utvisning efter utvisning, efter nio minuters spel har vi redan hunnit dra på oss fem utvisningar varav ett matchstraff. Till slut straffar det sig också och Falkenberg gör 0-1. Vi lyckas tygla humöret och koncenterar oss mer på matchen, ganska omgående gör vi också 1-1 genom ett kämpamål av herr Ahlbjelke och 2-1 genom Kriikk.

Andra perioden börjar svängigt och det bjuds på många chanser åt båda hållen . Ett antal klara frilägen ges åt båda hållen men målvakterna är duktiga och avvärjer. I mitten av andra perioden sätter Anders viktiga 3-1 och här kändes det lite som att vi avgjorde matchen. Men Falkenberg kom tillbaka och kunde efter ännu ett klockrent friläge sätta 3-2 precis innan periodslutet.

Tredje perioden börjar vi riktigt bra. Efter flera byten med konstant press snor Bengan åt sig pucken efter tekning och sprätter upp 4-2. Falkenberg vaknar till liv och utnyttjar ytterligare ett misstag av oss och 4-3 är ett faktum. Matchen står åter och väger igen när Dan och Kriikk fixar ett apläckert klapp-klapp-mål till 5-3 vilket blir spiken i kistan
. Björte trycker dessutom dit 6-3 ganska omgående (även om Anders fick målet) innan Falkenberg gör 6-4 med fem minuter kvar av matchen. Gräset Gräsmyr avslutar målkalaset med 7-4 18.41.

Sammanfattning

Det är inget snack om att vi har mycket hockeykunskap i laget i år. Vi har en bredare trupp och kan utan problem spela med fyra kedjor. Däremot märks det att vi inte riktigt är vana vid såhär mycket folk, två stycken lagstraff pga för många spelare på isen är inte godkänt. Desstom rådde ofta stor förvirring i båset. Detta är självklart sånt vi kommer komma in i.

Matchbilden såg ganska trevlig ut sett från ett RHC-öga. Vi kontrollerade matchen men hade stundtals problem med ganska enkla genomskärare där inte våra backar var på tårna. Vi har många ex-forwards på backposition och det syns, framåt är det riktigt bra men bakåt finns det lite mer att önska. Båda målvakter för kvällen spelade mycket stabilt också.

Nästa vecka drar serien igång och det ska bli jäkligt intresant att se hur mycket vi kan pressa alla de duktiga lag vi har i vår serie. Jag tror det kan bli en väldigt trevlig höst faktiskt 🙂

Over and out

Info

Matchinfo: Ramberget HC – Falkenberg 7-4

1-1 C

resuming sexual activity little blue pill intracellular second messenger of nitric oxide i.e. cyclic.

. Ahlbjelke
2-1 M. Kriikkula | D. Adolfsson
3-1 A. Olofsson
4-2 M. Hedeberg | P. Berglund
5-3 D. Adolfsson | M. Kriikkula
6-3 A. Olofsson
7-4 L. Jakobsson | M. Kriikkula

Utvisningar: RHC: 7x2min 1×10+20min | FHC: 8x2min 1×10+20min
Skott på mål: RHC: 34 | Falkenberg HC: 33

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2