Skärgårdsförlust i sista seriematchen

Nej det blev inte vinst heller på bortaplan mot SH84, men denna gången bjöd vi iaf på lite motstånd till skillnad från hemmamatchen. En bitter uddamålsförlust med 5-4 fick avsluta serien.Med många på skadelistan och många på sjukdomslistan har det blivit en minst sagt tuff serieavslutning för de grabbarna i laget som fortfarande är hela
. All heder till dom först och främst, matchen i Trollhättan t ex var ren och skär njutning att se på
.

Frågan var om vi skulle kunna upprepa samma sak mot SH84 på bortaplan i säsongen sista seriematch? Njae, vi var faktiskt riktigt nära men nådde inte ända fram.

När jag klev in i Skärgårdens ganska mysiga ishall tänkte jag tillbaka på de matcher jag har gjort här tidigare. Av de tre gånger jag spelat här har jag fått åka till akuten i två av dem
. Sista gången var med ett riktigt slafsigt sår precis ovanför överläppen. Uppenbarligen är det något kusligt med denna ishall då det första som händer mig denna kvällen är att jag möts av Wictor som, naturligtvis, har ett stort och slafsigt sår ovanför läppen. Wictor fick väl en 3-4 minuter istid innan det bar av till akuten med Houkko som chaufför.

Nåväl, 0-0 stod det på tavlan och efter att domarna kopiöst misslyckats med att skrapa bort allt blod på isen drog matchen igång igen. Eftersom snattran Kalmar satt i båset och malde på om allt mellan himmel och jord var det svårt att fokusera på vårt spel. Vi släpper in 0-1 ganska tidigt men det känns som att vi spelar ganska hyggligt stundtals. Tyvärr blandar vi det med att släppa igenom deras kvicka forwards till rena frilägen gång på gång. Bullen i mål storspelar verkligen och håller kvar oss i matchen.

Framåt slutet av perioden får vi verkligen ordning på spelet och trycker på ordentligt. Deras målvakt är sanslöst duktig, liksom i hemmamatchen mot oss, men får äntligen kapitulera med en minut kvar av perioden
. Nyförvärvet Jocke får avsluta ett mönsteranfall signerat Pekka och Crille.

Hela matchen kantas av oerhört många utvisningar. Vi släpper in första målet i BP och även andra som kommer två minuter in i nästa period släpper vi in i BP . Uppförsbacke igen men vi krigar på, liksom de Rambergare vi är, och efter mängder av utvisningar åt båda hållen gör vi 2-2 i PP signerat Kriik på pass från Lunkan. Glädjen blir dock kortvarig då vi bara minuten efter kvitteringen drar på oss ytterligare ett BP och släpper in 3-2.

Vi inleder tredje perioden starkt och forserar in 3-3 rättvist efter 7 minuter i tredje. Det är Kriik som håller sig framme igen och vispar in en retur om jag minns rätt. Men här tar det roliga slut. Vi börjar bli väldigt trötta och det är inte bara Cobra som gör enorma Siljanssvängar längre utan större delen av laget. Efter 11 minuter kommer 4-3 och bara minuten senare 5-3. Vi skärper till oss något och jagar en kvittering men når bara en reducering till 5-4 19.45 genom Jocke.

Sammanfattning

En ganska seg match skulle jag vilja säga, från båda lagen. Tempot mot t ex Trollhättan var något helt annat.

Killar som utmärkte sig var förutom Bullen i mål Pekka som visar att han fortfarande är en tillgång för laget. Jocke gör åter igen en bra match tycker jag och har varit bland de bästa i laget de sista matcherna.

En person som kom att stå i händelsernas centrum lite för mycket var tyvärr domaren som var fullkomligt usel. Det blir väl inte på något sätt avgörande för han var lika usel åt båda hållen. Men efter att ha spelat en hel säsong med förhållandevis duktiga domare blir man lite kräsen

• Moderate/severe valvedysfunction will require recognition by the public and the How long does sildenafil last?.

. Den här snubben lyckades missa varenda situation under hela matchen och tog istället utvsiningar på efterslängar. Sånt resulterar ju naturligtvis i mer frustration och då ännu mer utvisningar. Verkligen beklagligt dåligt.

Nu väntar de populära internmatcherna de kommande måndagarna fram tills att Rambergscupen drar igång, skall bli riktigt trevligt!

Mys på er.

10 svar

12-02-26 | 0:30

Ursäkta vad hände??? Kunde varit ett bra ref. innan slutet anlände, då de fallerar totalt……….tid.19.45 killen undertecknad gör sitt första o ända mål för säsongen…aj aj aj tur att man har spridit big bad wolf videon vidare på jobbet, va helt riktigt som cobra meddelade, enormt bra!!!!!!!!!!!!!!! puss

12-02-26 | 10:52

Ja jag tänkte väl det men enligt matchprotokollet var det Jocke. Ber högaktningsfullt om ursäkt och gratulera eder, Christer Bjelke, till det vackra målet!

12-02-26 | 16:02

4 Riktiga topplag som RHC lägger bakom sig i tabellen i år!

12-02-26 | 18:29

Tjena Samsonite!

Rikigt gött med en besökare som vill snacka serien. Som jag har törstat efter detta senaste veckorna när man legat på soffan! MEN, bättre sent än aldrig, så vi kör!

Att det är 4 topplag Pshychos HC har lagt bakom sig i serien råder det ingen tvekan om. Lysekils tränare har ju gått ut i massmedia och outat deras målsättning, serieseger. Att riddarna från Kungälv är ett topplag är ju heller ingen nyhet, se bara tidigare inlägg i andra forumtrådar från Mr Angelbrandt. Chalmers hade ju en tung säsong, men man var i alla fall topptippade i Lysekilsposten 2011-12-01.

http://www.lysekilsposten.se/cms/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=3645&cntnt01returnid=52

Var ju ingen vidare skräll att Uddevalla skulle ta hem det hela? Har man uppvärmningströjor och hjälmarna på sargen, vad kan då gå snett? Inte ens ett Chalmers med medflyt (tänk glad chalmerist i kårrock och lite smålullig) hade väl kunnat hota de gamla varvsarbetarna? I övrigt känns placering 2-4 logiska, alla välspelande lag med stabila hemmaresultat, Goblins – SH84 10-2, SH84 – Goblins 10-2.

Nu återstår att se vad cupen har att erbjuda. 12-13 mars smäller det i rinken!

Hej på er
Grattis till 5:e platsen i tabellen, stabila som vanligt.
Ville bara kolla hur det går med planerna inför cupen??
Den spelas väl 10-11 Mars hoppas jag och inte 12-13.
Blir det nån ”bankett” som vi kan vara med på??

12-02-27 | 9:40

Kan bara instämma i Gräsets ord. Bara en sådan sak som att söka på Chalmers Hockey på google gav över en miljon träffar, jämfört med Uddevalla HC som bara gav typ 170 000. Och Kb Knights gav 13 miljoner träffar. I dagens tekniska samhälle har jag insett att allt avgörs i Google-träffar, så vi bör helt klart vara nöjda med att ha dessa lag bakom oss i tabellen.

12-02-27 | 13:58

Mysig läsning!
Om jag får ge mig in i Cupdiskussionen så önskar jag att cupen är 17-18 Mars, för den helgen har jag tagit ledigt från jobbet för just detta.

Nu laddar vi för kvällens internmatch!

12-02-27 | 14:18

Cupen ÄR 10-11 mars och inget annat. Så du får byta ledigheten dany

12-02-27 | 15:01

Ska vi köra något mer än måndagar framöver? Fredagsmys? Söndagsmys?

12-03-07 | 23:44

Varför står det att vi förlorade med 5-4 när SH har rapporterat 5-3?
Handlar detta om det omdiskuterade Kalmarmålet?

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2