Svängigt värre gav bitter suddenförlust.

Att åka till Askims Ishall och möta Hovås har aldrig varit enkelt, och det blev tufft även denna gång, men kanske inte på samma sätt som innan/som man tänkt sig.



Period1.
Hovås sätter full fart från början, precis som vi trodde, och så som mången gång förut hänger vi inte riktigt med direkt när pucken släpps.
Första minuterna är det ganska bra snurr nere i vår försvarszon. Vi släpper dock inte till några direkt heta chanser, och jobbar oss sakta men säkert in i matchen.
Vi skapar lite lägen, men sen plötsligt går vi bort oss totalt i anfallszon och Hovås är grymt bra på snabba spelvändningar. På nog inte mer än 1-2 minuter är det plötsligt 2-0 på tavlan efter att Hovås fått komma 2mot1 och 3mot1 vilket direkt resulterar i en rejäl uppförsbacke.
Nu är vi ju inte dem som ger upp så lätt, och vi fortsätter åka skridskor och slita, samt även vårda pucken.
En darrig Hovås-målvakt släpper retur på det mesta, och det blir ofta rörigt framför deras mål.
Jag tror det är femman med Dany-Viktor-Gräs i kedjan som får inte 1-2 och så även kanske 2-2? Det var iaf matchen kanske mest tongivande kedja, och de skapade en himla massa oreda i Hovås zon.

Period2.
I andra fortsätter spelet bölja på, med det känns som vi, lite oväntat, håller i taktpinnen. Läste på Hovås hemsida att vi var nära en jätteskräll, vilket ju är smått komiskt. Att vi kan ta poäng mot Hovås är ingen jätteskräll, och vi har vunnit ute i Askims ishall förut. Det som möjligen var en skräll var just det att vi faktiskt ”styrde” matchbilden.
Från och till kändes det faktiskt som om att Hovås fick försöka dra ner på tempot.
Nu var det ju dock det där med spelvändningarna.
I andra får de ytterligare några alldeles för bra spelvändningar, bland annat en i vårt PP som gör att de på något sätt får spela in pucken i mål. Det måste vi kanske jobba på.
Tror de hade två bra kontringar i andra, och på dem gör de mål
.
Vi får dock in ett, och ställningen inför sista är jämn, 4-3 till Hovås. Målet vi gör var en härlig ensamsegling av Davva som helt enkelt åker över hela planen och förbi alla motståndare och sprättar in pucken bakom en fortsatt darrig Hovås-keeper.

Period3 .
Vi fortsätter på den inslagna vägen, åker skridskor och vårdar pucken. Många bra kombinationer, och alla femmor spelar väldigt bra.
Vi går från 4-3 till ledning 4-5, ledningsmålet efter ett fantastiskt solomål av Vailto, som fintar upp en Hovåsback långt upp på läktaren och sätter pucken snyggt.
Tyvärr så har vi svårt att hitta ett bra spel efter mål. ”Man är som mest sårbar efter att man gjort mål” är ett gammalt klassiskt uttryck, och vi fick se hur bra det kan stämma ibland, tyvärr.
Vi går bort i anfallzon, ger bort ett 2mot1-läge och 5-5 är ett faktum.
Det blir lite rörigt efter målet, då Steff fått en ful tackling i momentet där vi förlorar pucken i anfallszon, och först verkar det som att målet blir underkänt. Dock blir det inte så, då det är linjedomaren som går in och hittar den utvisningen, så 5-5 är ett faktum, men vi får spela PP direkt efter.
Tyvärr skapar vi inte speciellt mycket i PP, och matchen slutar 5-5.

SD
I fredags hade vi inte en suck i SD, men denna kväll var det helt tvärtom. Linan Dany-Viktor-Gräs har exempelvis tryck i Hovås zon i vad som troligen var uppemot minuten, men pucken vill inte in. Farliga chanser har vi, men istället får vi en utvisning mot oss, och i 4mot3 gör Hovås 6-5.

Sammanfattning: En mycket bra match av oss, som vi nog nästan borde vunnit. Tycker faktiskt vi var förtjänta av minst en bonuspinne. Dock så går vi bort oss vi fel lägen för ofta, och då blir det som det blir.
Det vi tar med oss, tycker jag, är framförallt den fart vi spelar med och det faktum att vi börjat vårda pucken så himla bra, åtminstone i anfallszon

Page 9INTRODUCTIONrandomized clinical trials, with subsequent publication of generic viagra online for sale.

. Där får vi bra rull på det hela och skapar mycket chanser. Bakåt kan det fortfarande bli lite snurrigt ibland, men så är det. Det gäller att minimera chanser i dessa lägen, och det tycker jag vi gör.
Hovås spelade sig inte fram till sina mål genom att skapa tryck på oss, utan gjorde väl 5 av målen på rena kontringar (där skall man dock berömma dem, för då gick det kort och gott undan).

Domarinsats.
Ja, så var det ju detta med domaren. Vi hade honom i fredags också, och jag är lite kluven runt denna, för säsongen nya (för oss iaf) herre i svart-vitt.
De flesta av de utvisningar jag bevittnade, var på ett sätt inte så mycket att snacka om, men samtidigt tycker jag han har lite svårt att hitta känslan för spelet. Ibland kändes det som han helt enkelt kände sig tvungen att stå i händelserna centrum.
Ex fick vi en ganska billig med oss i slutet av matchen, då vår spelare trampar i hörnet, Hovås-spelaren står still, håller lite, och får en 2a. På ett sätt ganska klockren, men samtidigt hård, då vår spelare kanske lite halvt helt enkelt snubblar lite på den hala isen.
Likaså när Niklas rycker i armen på Hovås-spelaren i SD och får en 2a för holding. Klockren, sett till Niklas förseelse, men Hovås-spelaren förstärker fallet så in i helvete, så där måste man enligt mig ha lite känsla att antingen fria, eller våga sig på varsina 2or, dvs även en för diving.
Därtill förstår jag inte hur han kan missa så mycket som händer så nära honom, men då får han samtidigt cred som vågar ta sina linjedomare till hjälp.
Vi fick väl dessutom flest PP, och ett antal ganska snälla utvisningar, så vi ska väl mer vara kritiska till vårt PP än domaren.

Som ofta förut har det gått lite undan när jag skriver detta, så vetefan huruvida det blev så bra eller ej.
Nu sitter jag iaf här och hoppas på en riktigt bra och rolig träning ikväll.
Är sugen som fan
. Det är gött när det går bra för oss, men att ändå RHC-själen och glädjen är där den ska vara.

Just ja- tycker alla förtjänar stort beröm för insatsen igår. Mysiga är vi allihopa, kort och gott.

Hej och hå/RHC

Info

Matchinfo: Hovås HC – Ramberget HC 6-5 e.förl

2-1 W. Norrbom | S. Broström
2-2 L. Jakobsson | W. Norrbom
3-3 D. Pettersson
4-4 L. Jakobsson | K. Hansson, D. Adolfsson
4-5 M. Vailto | P. Berglund

Utvisningar: HHC : 11x2min 1x10min | RHC: 7x2min
Skott på mål: HHC: 38 | RHC: 49

Ett svar

11-10-31 | 23:19

Våran match helt klart !!

5+ Gräset

4+ Davva

3+ Vicke

2+ Cap

1+ Martin V

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2