Tønsberg Vikings vinner Rambergscupen 2010

Dom kom, dom spelade och dom segrade i sin första Rambergscup. Vi säger ett stort grattis till norska Tønsberg Vikings och även ett grattis till Dallas Stars från Gislaved som kom till final och bjöd på mycket bra hockey!Dallas Stars fick sig en välkänd motståndare i Duells i sista gruppspelsmatchen. En sista avgörande match mot Duells är ingen nyhet för laget precis, förra året möttes de två lagen med precis samma förutsättningar. Då vann Duells på straffar. I år vann Dallas Stars
. Det satt dock ganska hårt inne och Dallasspelarna såg ordentligt möra ut när de kom till kiosken för att fylla på med proviant inför finalen . Kanske var det tröttheten som gjorde att Dallas inte riktigt var med från start.

tonsb2

Första perioden

Tønsberg började, precis som i samtliga av sina matcher under cupen, i ett rasande tempo och försökte avgöra finalen snabbt. Efter 2.59 satte David Hallström 0-1 på passning från Andreas Toft i ett tjusigt anfall. Tønsberg forsatte mala på och 0-2 var ett faktum efter 9.53 in i första perioden. Målskytt denna gång, som så många andra gånger, nummer 33 Alex ”Rambo” Strande. Han serverades av David Hallström. Det tog inte stopp där, när David Hallström gjorde sitt andra och Tønsbergs tredje mål 13.11 trodde väl alla att det hela var klart. Men riktigt så var det inte, Dallas bet ihop och började käka puck för att citer en viss svensk hockeykommentator. Jonas Pettersson i Dallas gör 1-3 17.30 vilket är ett fantastiskt viktigt mål. Nu hade Dallas hugg inför sista perioden!

tonsb3

Andra perioden

Men Tønsberg startade den andras perioden precis som den först, med mål. Denna gången tog det 3.23 innan Marcus Gustafsson gör 1-4 för Tønsberg. Dallas måste ha gnutta Rambergsanda i sig för inte f*n ger dom upp inte
. Sakta men säkert börjar ett trött Tønsberg försvara sig mer och mer vilket Dallas utnyttjar och gör 2-4 genom Johan Hofren.

Dallas är på gång nu och efter halva andra perioden reducerar de ytterligare en gång, 3-4 görs utav Andreas Sjöblom på passning från Daniel Hautamäki och Jonas Pettersson. Ett mål upp och 10 minuter kvar. Tønsberg blev allt tröttare och tröttare medan Dallas såg piggare och piggare ut. 14.07 drar David Hallström på sig en utvisning och Dallas satsar allt framåt. Det är mycket när en kvittering men Tønsberg lyckas stå emot tack vare lite tur men framför allt genom en duktig målvakt i Joakim ”Komunesveisen” Vadseth. Marcus Gustafsson avgör matchen genom att sätta 3-5 i öppen kasse 19.39.
tonsb4

Tønsberg Vikings vinner alltså finalen med 3-5 och vi säger ett stort grattis till dem!

tonsberg

Naturligtvis borde det varit mängder av bilder på glada norrbaggar här men tyvärr tyvärr hade min kamera tagit 9999 bilder och någon bugg i systemet gjorde att fler bilder inte kunde sparas. Så ovetandes knäppte jag mängder av bilder som tyvärr inte sparades. Ni får helt enkelt komma tillbaka och vinna nästa år igen Tønsberg så skall jag se till att ha en bättre kamera!

Segrare i poängligan

Tønsberg Vikings #33 Alex Strande (5+5 10p)

Matchens lirare

Dallas Stars #9 Rikard Carlberg

Bilder och även ett par filmer från cupen kommer upp under veckan.

Info

Matchinfo: Dallas Stars – Tønsberg Vikings 3-5

0-1 D. Hallström | A. Toft
0-2 A. Strande | D. Hallström
0-3 D. Hallström | J. Rabin, J østern
1-3 J. Petterson | M. Augustsson
1-4 M. Gustafsson
2-4 J

value in selected patients.enter the arena will need to meet not only the above buy viagra online.

. Hofren
3-4 A. Sjöblom | D. Hautamäki, J. Pettersson
3-5 M. Gustafsson

Utvisningar: Dallas: 2x2min | Tønsberg: 2x2min
Skott på mål: Dallas: 21 | Tønsberg: 25

TACK FÖR EN GRYMT MYSIG CUP!

2 svar

10-03-15 | 19:33

En fantastiskt lysande underbart gudomligt stor eloge till Mr CupGeneral. Är väldigt imponerad över ditt arbete i toppen och att du skrivit här så mycket under och efter cupen gör bara att guldstjärnan lyser än starkare.

10-03-17 | 0:06

måste säga va det bara ni från ramberget sim gillade cupen ?? förutom en norsk inga hör av sig och har åsikter eller synpunkter!! eller bara tackar för en fin turnering. jag var där och tyckte allt var strålande SÅ TACK RAMBERGET!! /en supporter till ett av lagen ej till er

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Ramberget HC

Falkenberg

Måndag 25 oktober 21:00