Uppvärmningsställ, matchstraff och kioskbesök, men inga poäng.

Ja, det bjöds både på uppvärmningsställ och matchstraff för fight denna fredagsafton i Uddevallas fina ishall. Tyvärr gav det inga poäng och vi fick åka hem med bara bagage i bagaget. Hade hellre tagit med mig 1-3 p från Uddevalla i hockey än att sätta dit den på skapliga poäng i På Spåret som ju styrde förbi Uddevalla under fredagskvällen. Personligen fick jag nöja mig med att bli uppsnurrad på läktaren där jag tog en visit i kiosken och köpte en körv.Kosan styrdes mot Uddevalla denna någorlunda mysiga fredagskväll.
Väl på plats i hallen så visade Uddevalla prov på varför man siktar mot kval- här var det värmning 40 min innan matchstart, mot det kanske mer vanliga 30 min, så plötsligt var det bara 15 minuter till värmningen och mer eller mindre ingens utrustning var på plats. En viss stress infann sig kanske hos några, men samtidigt har man ju både varit med om, och hört vackra berättelser om sen ankomst till hallar långt bort som sedan följts upp med fina matcher.
Uddevalla fortsatte på att visa upp proffsiga förberedelser när de värmde upp i vackra och stilrena uppvärmningströjor och när väl det var dags för match hade deras materialare fint radat upp ett antal hjälmar på sargkanten
. Ja, ni förstår, klart man blev något nervös av vad som komma skulle.

Efter 8-9 min i första perioden hann jag nog med tanken ”oj, ikväll kommer jag få jobba hårt i kassen”, då Uddevalla inledde riktigt piggt och visade upp ett klart imponerande spel. De spelade sammansvetsat och varierat i anfallszon, vilket gav dem ett antal bra chanser i inledningen, som dock inte gav något resultat.
Den där tanken om att det skulle bli jobbigt visade sig väl i viss mån stämma, men inte alls i den utsträckning som inledningen talade för, då vi tar över spelet allt mer och mer, och avslutningen på perioden går helt klart till oss.
Vi radar upp chanser, och vissa av dem riktigt bra, men Uddevallas målvakt får till ett par riktigt bra saves, och det står 0-0 efter första.

I andra blir spelet än mer tajt och chanserna är få, men det är nu målen dyker upp

alwaysaddresses specific psychological or interpersonal factors How long does cialis last?.

. Vi tar ledningen genom, ja, vem fan kan det varit? Nu måste jag nog fundera lite.
Jag fick ringa Pontan. Han sa att det nog var Emil som gjorde det, och det har jag för mig att det stämde. Hur såg det ut? Jag minns inte riktigt. Tyvärr. Förlåt, Emil.
Tyvärr så är man ju dock som sårbarast efter ett mål, som den gamla klyschan säger, och så var fallet denna kväll.
Åtminstone minns jag det som att 1-1 kommer ganska omgående. I en 1mot1/2mot1-situation drar Uddevalla-spelaren iväg ett skapligt, halv-fladdrigt skott, som jag väl egentligen inte har några större problem med, men returkontrollen är medioker(dock ofta svårt med detta när skotten är lite fladdriga), och en mot mål störtande andragubbe trycker dit pucken distinkt.
2-1 kommer ganska kort därefter, då vi gör ett misslyckat byte och missar deras ”fisk”, och friläget är bra, och Mr. Undertecknad i kassen sticker upp på läktaren en stund för lite lättare mellanmål, tyvärr
.

Det spelas ganska mycket PP/BP i andra, och jag tror vi får flest, men inget av lagen lyckas få dit någon mer puck, även om exempelvis Övik hade ett riktigt bra läge i slottet, men målvakten är följsam och räddar bra.
Periodens roligaste händelse måste nog ha varit när en Uddevalla-back får 2 min för tripping, sitter av, kliver in på isen, och mer eller mindre direkt utanför utvisningsbåset lyckas åka på ännu en tripping. Det tyckte åtminstone jag var lite sådär fredagsskojsigt.

I 3e skall vi då lyckas jaga ifatt, men för att sammanfatta så som jag minns det nu, så kändes det inte som vi kom så nära. Vi kämpar på som fan, men vi tar oss inte riktigt in på kassen, samtidigt som man skall säga att Uddevalla spelade riktigt bra på resultatet.
Det märktes, tycker jag, både i 2a och 3e att Uddevalla kanske mindes senaste matchen, då de nog trodde att det bara var att köra på framåt och vinna lätt, för de tog verkligen inte speciellt mycket risker, och såg alltid till att vara bra med hemåt denna kväll.
Tyvärr blir ju uppförsbacken rejält lång efter cirkum halva sista perioden, då samma spelare som satte 2-1 får ännu ett friläge, vilket han tyvärr sätter, även om jag i målet var riktigt nära att ta den. Benskydd in, och ja, nära skjuter ju inte haren, som kungen brukar säga när han uttalar sig om vargjakten.

Resultatet står sig och när slutsignalen går kan man summera en ganska bra insats från oss som helt enkelt inte räckte till några poäng denna kväll.

Ja, vad ska man säga mer? Jag känner mig lite torftig i mitt inre såhär på måndagsförmiddagen, så det är svårt att både minnas och komma på roliga/intressanta/ointressant ting att skriva om.
Något måste jag ju dock komma på.
– Vi var en förvånansvärt stor trupp, då vi ställde upp med 3 femmor + 3. När hände det på en bortamatch senast överhuvudtaget?
– Vilka var bra? Många, som så ofta numera, men nya killen Jocke bör absolut nämnas. Dyker upp som gubben in the låda, och spelar klokt och uppoffrande från första nedsläpp. Mysigt.
Hall var riktigt het hela matchen, även om jag önskat att han kunde komma in mot kassen lite mer, för killen vet hur man gör mål .
– Roligt att Pontan åkte med. Alltid trevligt att kunna stoltsera med mer än en lagledare i båset.
– Danys fight var lite rolig. Det roliga i det hela var väl att domaren, som överlag var mycket duktig, tyckte både spelarna förtjänade matchstraff. Lite väl petigt/hårt, kan jag tycka.
– Slutligen tycker jag alla får beröm även denna kväll. Härligt, som sagt, att vi är många som åker med, och jag kan tycka det känns viktigt att man inte glömmer berömma dem som kanske fick nöta lite/mycket bänk, men som ändå är med, stöttar och har det (förhoppningsvis) rätt trevligt och mysigt ändå.

Ja, det var väl det jag hade att säga. Har säkert glömt tusen saker jag borde nämnt, men det får komma in i efterhand i så fall.

Match ikväll igen. Viktig som fan. Lysekil hemma. Ett bra lag som vi lyckades kämpa ner på bortaplan, och det kommer garanterat krävas minst lika mycket ikväll för att ta poäng.
/RHC, genom Bellabus.

3 svar

12-02-13 | 17:28

Bra match trots allt

5+ Hall

4+ Övik

3+ Erik

2+ Emil

1+ Porse

Kul o se Jocke som kommer bli nyttig för oss! O i kväll kliver Martin Lövet in skoj!!

12-02-13 | 23:40

Härligt ref!! Nu äntligen, när den där jobbiga helgen är förbi som går så långsamt så kommer det ett reffe på måndagsmorgonen. Jag gillar ändå kvalisorten på själva texten, väldigt innehållsrikt! Hörde precis från en utsänd på matcharenan att det blev en go seger ikväll och jag myser verkligen i soffan när jag hör detta. Gillar också handbollsresultatet, 8-6, hur ska det gå för bella att komma ihåg alla målskyttar då kan man undra när han inte kom ihåg riktigt alla från förra matchen.. spännande!!

12-02-14 | 23:54

Ps. jag vill ha tankar och lite sofistikierade tongångar kring avslutningen av serien.. bella, ta tag i pennan nu och mätta våran törst på analyser!!

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2