Vi grävde en liten grop.

KB Knights borta har aldrig varit något lätt historia, och det blev det inte denna gången heller. Enligt Påven hade vi aldrig vunnit i Oasen, men nu har vi äntligen det, efter en stundtals riktigt dålig match, där vi fick med oss ett ganska viktigt domslut i slutskedet av matchen.Man har ju fått höra mycket om den härliga matchen i Munkedal och att det hade en härlig klack osv. I Oasen bjöds det på julmusik i dyster ton, och frågan är om det var ett taktiskt val, för man fick absolut inget go i kroppen av att skrinna in på isen. Möjligen ganska smart, för då och då var tempot i matchen ytterst mediokert.

Matchen
Vi blandar och ger oerhört mycket, med stundtals bra spel framåt, men överlag var det väldigt torftigt bakåt, då vi gång på gång blev virriga värre i egen zon och gav bort bra lägen.
Backarna tycker jag dock ska ha cred för många bra 1mot1-lägen där vi utgår med ”seger”.
Vi skapar dock betydligt mer än KB i första perioden, men antingen sitter skotten i bröstet på målvakten eller så fick han till bra räddningar.
Kb skapar inte mycket och bjuder under stora delen av perioden(och matchen) på ett fantastiskt lågt tempo, men det som skapas tar Bullen hand om på ett föredömligt sätt.

I andra spelar vi rejält dåligt bakåt, och i och med att det fortfarande står 0-0 på tavlan märker man att KB sakta men säkert får mer självförtroende och tar för sig mer, samtidigt som vi fortsätter virra omkring i egen zon. Mången gång får de enkelt ta sig in i vår zon, köra en gammal klassisk Loob-sväng och hitta något helt fri på motsatt sida zonen.
KB börjar skjuta på allt som rör sig, men Bullen spelar riktigt bra. Utan att för den delen förringa just Bullens insats, så kan väl sägas att sekket med Mr Angelbrant i spetsen fick ihop det till 28 Kb-skott, vilket var, ja, kort och gott fantasisiffror.
Vi får tillslut hål på den duktiga keepern, och går på ett par byten och ett par bra skott till 0-2, och det känns lite bra för en stund.
Tyvärr avslutas perioden med att KB får dit 1-2.

I 3e är det vi som får det viktiga 1-3, men det sägs ju att det är det farligaste att leda med, och det talesättet höll på att slå in.
KB fortsätter mata skott mot mål, och skapar nu stundtals rejält tryck mot oss
. Vi fortsätter spela stressigt i försvarszon och går bort oss gång på gång. Bullen visar sig dock på styva linan både med en mycket viktigt sidledsräddning av hög klass i början av 3e, och sedan en mängd bra ingripande perioden igenom.
I slutet av matchen skall vi såklart, som Linus sa ”på klassiskt Rambergetmanér”, ställa till det för oss än mer. Först drar Björte på sig en onödigt hakningsutvisning i anfallszon, och detta spär vi på med att dra på oss ett lagstraff för att vi skriker från båset när linjemannen missar en till synes klockren offside.
Ett ganska hårt domslut, med tanke på hur lugnt det var i båset under i princip hela matchen. Den gamla ”varningen” är inget Madsén kör med, och det blev 5mot3-spel för KB. Vad händer då? Jo, vi drar på oss ytterligare en utvisning.
Lite uppför, så att säga.
2-3 kommer och det är ju kort och gott väldigt mycket nerv i matchen.
Den stora nerven kommer dock en kort stund senare, då KB får in 3-3. Eller, man tror åtminstone det.
De spelare från oss som var på plats nära pucken har både sagt att den nog var inne, och någon var helt säker på att den inte var det. Problemet kom ju till att domartrion inte var direkt nära placerade, och när Madsens pipa ljuder gör han inget tecken mot mål och min känsla blev direkt att han omöjligen kan ha sett pucken från sin vinkel.
Det blir en lååång diskussion domartrion emellan, varvid jag gick upp i linningen, för min teori säger ju att om man diskuterar så himla länge kan man inte vara säker, och då skall det inte tilldömas mål. Detta är väl det som domarna tillslut kommer fram till, och målet döms bort helt korrekt. Sen kan jag tycka synd om KB som kämpar sig in i matchen, och deras åsikt var såklart att de blir rånade på ett mål. Oerhört tungt för dem, men oerhört skönt om än turligt för oss.
De får sedan ett riktigt hett läge till, då det pucken hamnar i en gröt framför mål, och nu är Madsén väldigt långsam med pipan, men Bullen får tillslut fast pucken, och vi reder ut matchen, och avgår med en oerhört skön seger, 3-2.

Sammanfattning:
Vi fixar sällan att vara det spelförande laget, speciellt mot sämre lag, och så var det verkligen igen denna kväll

the Importance of Communicationsexual problems. generic viagra online for sale.

. Uppspelen fungerar inte, spelet i egen zon var stundtals verkligen uruselt, passningar hamnar på skridskor, folk ramlar osv.
Vi vinner dock, trots detta, och det skall vi njuta av och ta med oss. Därtill kan vi ta med oss att när det väl fungerar så spelar vi riktigt bra. Igår fick vi bara se det då och då, men då och då räckte, och vi vet att det finns där.
För att nämna några jag tyckte spelade bra så får det först och främst bli Bullen i mål. Han räddar oss många gånger, både i de inledande perioderna, framförallt då med ett oerhört lugn och ytterst få returer, och under slutet av andra och hela tredje bjuder han på många riktigt bra räddningar. Bäst på plan, kort och gott
.
Minns även ett par riktigt bra hemjobb som förtjänar beröm, och då är det framförallt Kobra och Gräsmys jag tänker på, som förhindrade några riktigt bra lägen.
Dany förtjänar beröm även han. Känns riktigt het just nu, framförallt framåt, både på träningar och på match. Gjorde ju dessutom 2 mål igår, även om det kanske inte riktigt stämde . Man kan väl sammanfatta protokollet med orden ”väldigt få rätt”.

Nu får vi ladda om batterierna och försöka göra en bättre match mot Chalmers på fredag, och förhoppningsvis få njuta av 6/6p denna vecka. Dock krävs det att vi skärper till oss, tar fram det spel vi kan spela, detta för att slippa en obehaglig fredagskväll.

Må väl, hej och hå.
/RHC

11 svar

11-12-15 | 12:08

Härligt kämpat grabbar.. Känns piss att man inte har kunnat närvara mer. Skönt att det finns så många lirare i Berget som fixar biffen 🙂

11-12-15 | 12:36

Kärlek!

11-12-15 | 14:34

Ny match på fre tack o lov !! NU FÅR DET VARA NOG MED LAG STRAFF PGA AV SNACK!!!!

5+ Niklas (bullen)

4+ Danne

3+ Krekk

2+ Kobra

1+ Cap

11-12-15 | 15:49

Din kommentar JULMUSIK i PAUS är för PUBLIKEN. Musiken i övrigt = Före och under match kan Ni knappast klaga på.
Vi räknar (inte jag) målvaktsingripande. = Har inte hastighetskontroll.
Så KB är ett sådant mycket sämre lag än RAMBERGET, ändå var det första gången RHC tog hem en seger i OASEN, efter en l-å-n-g domarkonferans.
Ni får gärna hålla en plats i Er cup för KB, för det kan en femte avgörande för denna säsongen då.

11-12-15 | 15:56

bra jobbat boys!

11-12-15 | 20:38

Ove: Var i texten står det att KB är ett sämre lag än RHC?

11-12-16 | 0:16

Din kommentar SVAR till Ferry ; Läs efter SAMMANFATTNING = Vi fixar sällan att vara spelförande laget, speciellt mot sämre lag.
Annars O.K. text, utom om musiken, som var löjlig, med tio dagar före jul.

11-12-16 | 0:29

Tror inte det var menat som att knights är ett direkt sämre lag än oss utan mer som ett sämre lag i serien, fast har man 0 poäng i tabellen så behöver man inte hänga läpp för att man blir refererad till som ”ett sämre lag”
Tack för analysen i övrigt Ove:)

11-12-16 | 11:19

Att jag påstår att KB är ett ”sämre” lag bygger jag väl ex på att vi legat före dem i tabellen varje säsong vi varit i samma serie. Det har därtill vissa säsonger varit ganska stora poängskillnader mellan oss. Så rent övergripande statistiskt så kan man väl säga att vi är ett bättre lag, utan att göra bort sig.
Dock, vilket jag påpekar, har vi exempelvis aldrig vunnit i Oasen (om de uppgifter och minnen jag har stämmer), före matchen i onsdags, och matcherna mot KB har många ggr varit jämna(storvinsterna har väl delat relativt lika mellan oss), och ex har vi mötts 3ggr i år, och vi har då förlorat 2, så vi kan aldrig påstå att vi är ”så mycket bättre”.
Vidare tycker jag KB i onsdags inte visade upp så mycket spel, åtminstone inte i början, och tempot var lågt. Vi får problem när vi ska föra spelet, vilket vi gjorde/skulle göra i åtminstone första delen av matchen.
Ang. matchen i onsdags tycker jag framförallt det var målvakterna som tillslut avgjorde. Det hade ju minst sagt lika gärna kunnat sluta oavgjort efter full tid, och det kunde likt väl gått lite mer åt båda hållen.

Att jag ser något komiskt i att man spelar högtidlig julmusik med lågt tempo i pausen, vilket inte direkt gjorde att benen fick någon extrapush när man äntrade isen efter pausvilan, tycker jag inte är det minsta löjligt, men ja, under matchen bjöds det på euro-klassiker av högsta klass. Vad det faktum att det var 10 dagar till jul spelade för roll förstår jag inte riktigt. Det kan måhända varit mysigt för publiken men att få det mysigt tror jag inte var publikens mål när de åkte till Oasen en sen onsdagskväll.
Myser, det gör iaf jag hemma, kanske med ett glas vin, en Kalmar och ett halvt kilo ost.

Må väl, så ses vi efter jul för ännu en, troligen, jämn batalj.

11-12-16 | 13:46

Fantastiskt kul att denna matchen, som kanske inte var världens mest välspelade, berör på detta sätt, 10 kommentarer och mer är att vänta, härligt!!

Ingen av domaren såg att pucken var inne, därför inget mål. Har drabbat Psychos i ett antal matcher men nere i oasen verkar domarna vara snabbare för denna regel var det inte många som kände till. Summa sumarum: Spelarna i div 3 är alldeles för snabba gentemot domarna?

Angående julmusiken vill jag bara hylla KB som trots det hårda musikklimatet som råder just nu, fortsätter köra på julmyset i högtalarna. Dock undrar jag varför inte Feliz Navidad var med? En sån där härlig dänga som både gör att myset infinner sig samt att benen spritter lite extra.

Ferry: Läs hela texten innan du kommenterar, det brukar ofta bli ett bättre resultat då.

Ove: Varför har ni inte hastighetskontroll? Det brukar vi alltid ha på träningarna, och ibland även på matcherna. Mestadels för att ingen ska vara för snabb.

Sedan så gillar jag idén om att ni anmäler er på cupen! KB är ett betydligt roligare lag att spela mot sedan de gubbarna som lirade med klubban som en påk för att förinta motspelarnas armar har försvunnit.

Mvh Linus

11-12-16 | 15:29

Gräs, var snäll mot Ferry. Han har det inte så lätt alla dagar:)
Och jag glömde slänga in några smileys i min föregående text, så får flika in att jag kunde gjort det, om man kan tolkar mig som bister och tråkig. Slutligen kan man ju faktiskt säga att jag kastade lite sten i glashuset/bajsade lite på min egen fot, med tanke på att vi från och till skrinnar in till Journey, vilket ju inte är någon dönar-låt direkt:)

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2