Vi studsade tillbaka, men tyvärr inga poäng.

Serieledarna Mölndal, som utmanövrerade oss väldigt enkelt i första mötet, kom på besök i söndags, och en viss oro fanns efter våra två tidigare matcher.. Eller, vi får kanske korrigera- en viss oro fanns hos vissa..För mig personligen satt KBA-matchen i fram till söndagen, och en relativt stor oro fanns i mig. Den lugnade sig dock redan innan matchen, när den ofta så kloka Gräsmys poängterade att det ju fan inte behövde tryckas på någon panikknapp, bara för vi gjort 2 dåliga matcher i rad. Det har vi gjort förr, så att säga. Det är bra att kloka killar finns i laget, när pessimistiska tänkare som jag är i farten
.
En viss oro fanns ju dock såklart kvar, för hade vi spelat som i fredags även mot Mölndal, ja, då hade det blivit mången baklängesmål, men det blev en match där studsade tillbaka, som det så fint heter.
Tyvärr räckte det ju bara till en sådan där så kallad ”hedersam förlust”.

Period1.
Att göra mål efter 29 sek är väl kort och gott en drömstart, och det var vad vi fick när Linus trampade ifrån på sin kant och snärtade in pucken bakom Mölndalskeepern.
Mölndal utjämnar kort därefter, och det såg sådär retsamt enkelt ut, så man blev lite orolig igen.
Det stannade dock av där och matchbilden var ganska svängig, även om Mölndal kanske för matchen i större utsträckning än vi, helt enkelt för att det är ett duktigt lag.
Vi spelar dock riktigt bra, och håller åter igen (till skillnad från senaste 2 matcherna) rätt bra ordning på motståndarna i vår f-zon
. Det som sedan kom igenom tog Niklas hand om på bästa sätt. Bland annat tog han ett friläge från kanten kort efter deras kvittering, och jag tror den plocken var väldigt viktig både för Niklas i mål och för hela laget.
1-1 efter första.

Period2.
Här händer det som hänt mången gång förut- vi får jobbiga mål emot oss.
Under loppet av ett par minuter är det plötsligt 1-3 på tavlan, och man anade en viss oro igen. Herregud, det låter ju som är orolig mest hela tiden.
Så var det inte riktigt, men när bra lag som Mölndal får tag i lillfingret tar de ju ofta hela handen, och att stänga igen bakåt och komma igen i dessa lägen är inte alltid så enkelt.
Det var dock vad vi gjorde. Niklas fortsatte spela bra, både med skicklighet och med hjälp av stolpen vid något tillfälle, och försvaret spelar klokt och uppoffrande.
Framåt nöter vi på när vi får chansen och 2-3 kommer efter fin forechecking av Kåbra, som jobbar fram pucken till Viktor (tror jag?) som trycker in reducering.
Vi har även ett antal till bra lägen i andra, och det är så mysigt att se frustrationen som så snabbt dyker upp i Mölndal, framförallt de gånger vi faktiskt skapar lite tryck på dem i deras zon.
Perioden, och väl egentligen alla perioder, blir lite sönderryckta pga ganska mycket utvisningar, och rätt mycket 4mot4-spel. Nu är dock sönderryckt inte alltid negativt, för det kändes som att det kanske störde Mölndal mer än oss i denna match.

Period3.
Fortsatt lite sönderryckt matchbild, men det kunde varit värre, åt både håll, men plötsligt hade Mr Madsen gott om imma på visiret, och missade både det ena och det andra.
I ett byte var det rätt komiskt, då jag nog såg 3-4 klockrena utvisningar, och för att var diplomatiskt som vanligt kan jag väl nämna när Davva soppar undan en Mölndalspelares klubba som denne tappat framför mål. Solklar interference och rätt klantigt av Davva, som sedan även avslutar bytet med en misstänkt yxa, som helt klart kunde givit en 2a, men Madsen försökte jobba in sitt nya smeknamn ”Flygande Örnen” och körde mycket wash-outs.
Nåväl. Vi har ett gäng kvitteringschanser, framförallt hade vi en period då klockan stod på 14-17 där någonstans, men Mölndals keeper reder ut det med en hel del möda och besvär. Han fick för övrigt stort beröm i deras ref, vilket jag väl tycker är lite konstigt, för det blev i princip farligt vid varenda backskott/nedlägg mot mål, för någon direkt returkontroll hade han inte.
Han spikar ju dock igen i sista, och då spelar det väl faktiskt ingen roll hur man tar puckarna.
Tyvärr spelar Mölndal klokt och bra sista minuterna så vi lyckas inte ta oss framåt för en sista forcering. 2-3 blir slutresultatet, vilket till viss del kändes väldigt bittert, då vi lika gärna kunde fått med oss en poäng, men samtidigt var det lite av en så kallad ”halv seger” sett rent till spelet. Nu ger ju inte halva segrar några poäng, så bitter, ja, det var det.
Slut, 2-3.

Domarinsats.
3/5
(2, men 3 tack vare linjedudesen.)
Sitter än en gång och funderar på om man ska skriva om dessa herrar. Kanske kan man bli avstängd? I NHL får de ju inte kommentera domarna alls.
Dessutom har jag nog aldrig skyllt någon förlust på domarna, så jag vet inte, det kanske inte är så relevant skrift jag kommer med

how would• Arrange initial follow-up to assess efficacy of therapy and tolerability of patient to little blue pill.

. Vi hade ju dock en av mina ”favoriter” i söndags, Mr Madsen. Det är tydligen Madsén egentligen, men hans humör blandat med ett danskt efternamn är ju lite av halva charmen med honom .
En pålitligt och trevlig man, som var på plats redan en timme innan match, för att sno en gammal klassisk line från Galenskaparna.

På isen var det väl blandade karameller. Det blir en ganska sönderryckt match, framförallt när det skall diskuteras med linjemännen med jämna mellanrum, och när man hittar många dubbelutvisningar. Nu tjänade vi kanske mer på det hela, så man ska väl inte klaga, och att huvuddomaren tar hjälp av sina linjemän är väl också en bra sak, men det görs lite väl ofta, och vid ganska konstiga situationer.
Dock var det skönt att stå vid sidan en sådan här match (just sett till denna domaraspekten) med Mange bredvid, för istället för att bli arg kunde man istället skratta ganska gott och solklara missar, och när den klassiska Madsen-ilskan dök upp med jämna mellanrum. Trodde ju det skulle vara kört redan efter cirka 3,5 min på tavlan i första, då första vreden kom, och så även första 10an, som säkerligen var befogad, men det är ju det snabbt högröda ansiktet tillsammans med den plötsligt så aggressiva attityden som är så rolig/jobbig.

Sen tycker jag han kunde tagit fram lite av sin vrede i slutet, då en av Mölndalsspelarna minst sagt betedde sig rätt dåligt. Som tur är tog en av linjemännen tag i det hela, och föste/knuffade in spelaren i deras bås, som då snubblar bakåt pga sargkanten. Spelaren fick då ett skapligt utbrott, och plötsligt hade linjemannen slagit en knytnäve i magen på spelaren. Det var en duktig modifiering av händelsen såvitt jag kunde se, och personligen ger jag iaf linjemannen 5/5 i det läget, utifrån vad jag såg.
Nu, nog. Domarna påverkade inte matchen för oss alltför negativt, och kloka Linus sa efteråt något i stil med att vi är inte så bra själv jämt och får väl domare därefter, och det har han ju så rätt i.
För att sammanfatta- jag tycker alla domare är jätteduktiga, och jag tycker om dem väldigt mycket.

Tja/RHC

Ett svar

11-11-16 | 17:13

Bra ref erik!!

5+ Cap

4+ Gräs

3+ Bros

2+ Niklas mv

1+ Houkko

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2