Järnbrott HC – Ramberget HC 1-7

Show me the money, skrek den där snubben till snubben som spelades av Tompa Cruise, och efter ett reklaminslag eller två så fick man se en faxmaskin som tillslut plipprade ut ett fint kontrakt.
Ja, så på ett ungefär kanske det gick till i lördags, då Cobra, eller Bad Wolf, eller valfritt namn/smeknamn blev klar för Ramberget igen. Nu tror jag kanske inte det handlade om pengarna, utan annat, men summa summarum är att det är väldigt roligt att ha tillbaka ”Rödbyxan”

Ska jag beta av ett kort kort ref av matchen mot Mölndal nu också? Mölndal var mycket bättre än oss, och tyvärr jobbade Mölndal hårt hela matchen, vilket gjorde att vi inte kunde hålla ihop resultatet i sista, 0-2 blev till hela 0-8 i tredje. Vi kämpade jävligt väl,men med alldeles för få spelare gick det inte, kort och gott. Speciellt var det oerhört tunnsått i målchanser, i framförallt 2a och 3e perioden. Som tur är den matchen historia, och igår fick vi äntligen säsongens första seger.

Järnbrott på bortaplan är ingen höjdarmatch, och känslan man då man traskar där mellan omkl.rum och ishall har jag med största sannolikhet nämnt flera ggr förr. Den är inte bra. Hur svårt ska det vara att bygga lite omkl.rum i anknytning till hallen?

Järnbrott har iaf, likt oss, startat säsongen riktigt tungt, men man vet aldrig med JB. Vi hade inför matchen bara vunnit en match i S-rinken tidigare, och det var under första säsongen i 3an om jag minns rätt.
I gårdagens match tog vi tag i taktpinnen direkt, och visade att vi verkligen ville vinna. Vi skapar en del chanser, men när vi får de bästa lägenena är avsluten lite sämre. Det krävs ett PP för att spräcka nollan, och det är Cobra som levererar ett riktigt bra pass in i slottet till Lunkan som sätter pucken distinkt i krysset. Andrassen vet jag ej vem den kom från.

Samma gäng är inblandade i tvåan, men denna gång är det Cobra som får avslutet, och han kör på ett skott som var lite tvärtom jämfört med Lunkan, dvs en halvfladder som slinker in under armen på JB:s målvakt. Lunkan tror jag stod för assisten, men andrassen minns jag inte nu heller. Konstigt, men så är det ibland, säger de som glömmer saker ibland. JB skapar inte speciellt mycket, men får ibland in pucken framför vårt mål och då blir det lätt lite panikartat för oss, men perioden slutar 0-2.

I andra tappar vi fokus/spelet. Vi spelar krångligt, hafsigt och får helt enkelt ingen direkt ordning på något. Bland annat kan man i vissa femmor plötsligt se en väldig ängslighet där man plötsligt inte riktigt vill vara den som ska få puck. Likaså blir det ganska mycket siljansvängar på isen, vilket ju sällan är så bra. Reduceringen kommer i ett PP, men då i vårt PP, då vi gör en klassiker och tappar puck på blå och är för långsamma hemåt – JB spelar skrinar på bra, väntar kallt ner Jim, som säkert var rätt kall, och lägger in pucken.

Vi tar tillslut tag i spelet igen, och sista 10 är bra. 1-3 kommer, efter en mycket snygg styrning av TattoveringsJeppe på Kalmars ”stenhårda” isare. Även Kapten Karlsson försökte bjuda på styrskott, men dessa hamnade då en bit över mål och gav mest fina läten i plexit.
En parentes (Kalmar, läs parallell)- Landet runt, sicket fantastiskt program!

I 3e blir det tillslut lite islossning i målskörden. Vi går från 1-3 till 1-7, efter mål av lite diverse folk. Nu ska vi se om kan kan komma ihåg målen. Gräsmys fick ett friläge efter ett mycket fint pass från Dany (Inte Donnie/Donny/Deny), och hittar sin gamla patenterade backhandfladder, som sitter fint i maskorna. Bengan gör mål i boxplay, då han med sin säregna hastighet kliver in från kanten och kallt lägger in pucken, även då med en backhand.

Nu inväntar jag sms från Pontan om vilka mer som gjorde pytts i sista. Vet iaf att Kalmar var nära då han bjöd på en ultrarapid-dragning, men tyngdkraften gjorde så han inte riktigt fick ordning på avslutet utan föll på eget grepp, som man säger.

Vi vinner iaf komfortabelt tillslut, mot ett Järnbrott som inte direkt imponerar. De verkar både tappat en hel del folk, och det var konstigt glad stämning i 3e från deras sida, iaf med tanke på att det var ett renodlat bottenmöte. Vi då? Vi ska verkligen njuta av detta, men samtidigt inte dra för stora växlar av det hela, då vi ju tänkt försöka ta oss upp i tabellen, och då måste vi slå lag som är betydligt bättre, och då talar jag i första hand om det som komma skall framöver- KB och KBA.

Oavsett hur mycket eller lite JB skapade igår (vilket var ganska lite) så ska vi ta med oss att vi bara släpper 1. Vidare tar vi med oss att vi hittade målet, sist men inte minst tycker jag där är gott att se när vi tar tillbaka taktpinnen i andra, efter en dålig start på den perioden. Mot lag som KB och KBA, där jag kan gissa mig till att det blir ganska jämnt spel gäller det att jobba hårt hela matcherna, men kanske extra i de stunder vi inte har det så kallade ”momentumet”. Det är då man får tänka till lite extra, kanske spela lite mer sarg ut, spela med lite mer djup i det offensiva försvaret osv osv.

I säsongens första vinst förtjänar såklart alla beröm, oavsett speltid, och oavsett om man var ombytt eller ej (fint med gott stöd i båset). Några jag vill plussa lite extra för:

  • JB, som jag tycker bidrar med mycket energi
  • Comebackande Cobra bidrog med härlig fart och vilja
  • Kalmar spelade hela matchen med sprucken skena.
  • Steffo gjorde en riktigt bra match och framförallt vann han mycket runt sargerna.
  • Alla backar. Vi är kort på backsidan och det är härligt att se att Pontan och Viktor går in och för det första tar att få spela back, och sedan gör det riktigt bra.
  • Jim sattes kanske inte på så svåra prov, men spelade tryggt och stabilt, vilket är otroligt viktigt i en sådan match som igår.

Nu får det väl vara nog, tänker jag. Pontan har inte svarat på smset, och JB har inte lagt ut någon statistik på nätet, och min hjärna hittar inte rätt, trots mången kopp kaffe.
Vi säger så.

Tyvärr kan jag själv inte medverka ikväll, vilket som vanligt gör att jag mår lite dåligt, men jag hoppas det blir en bra träning med många medverkande, och därtill hoppas jag att jag kan vara med på fredag igen, annars kanske jag blir deprimerad.

Just ja- att vi är bra med folk på matcher och träningar kan nog vara en ganska stor nyckel till fler poäng framöver.

/bellis

Järnbrott HC – Ramberget HC 1-7

Målgörare i RHC:

0-1: N. Lundqvist | K. Hansson, N. Karlsson
0-2: K. Hansson | N. Lundqvist, D. Andreasson
1-3: J. Hansson | C. Albjelke
1-4: B. Sundström | S. Carlsson, L. Jakobsson
1-5: L. Jakobsson | W. Norrbom, D. Adolfsson
1-6: M. Hedeberg | C. Albjelke
1-7: L. Jakobsson | S. Carlsson

Utvisningar: RHC: 10x2min | JHC: 8x2min
Skott på mål: RHC: 47 | JHC: 28

Matchens plussare:
5+ ?
4+ ?
3+ ?
2+ ?
1+ ?


LIVE-länk: