KB Knights – Ramberget HC 7-8 e.str

Bortamatch mot KB Knights i sista omgången och en helt avgörande match om vilka som skulle komma före den andre i tabellen gav goda förhoppningar om en spännande och tajt match.

Vi kom med relativt bra med folk då vi kunde ställa upp med nästintill 3 femmor (minus 1 man), och Kalmar höll som vanligt lite låda i omkl.rummet och berättade om allt från bufféer till tekniska detaljer för smartphones.

Matchen börjar något trevande och hafsigt, men som vanligt öppnar KB matchen i rätt bra tempo, och man får väl se det som att de startar bäst. Därför kommer vår ledning något orättvist då den för kvällen riktigt heta Denny sätter dit 0-1 bakom KB-målvakten. Dock har ju diverse experter likt Leffe Boork, Petter Rönnqvist och Anna Pohjanen uttryckt att man kan vara som svagast efter mål ibland, och denna gång stämmer detta väldigt bra, då KB kvitterar ca 30 sekunder senare. Målrasslet fortsätter i högt tempo och 4 minuter efter matchens öppningsmål är det 2-2 på tavlan. Dany gör 2-1 men KB kvitterar omgående igen, innan lagen känner att det är dags att lugna sig något i några minuter.

I slutet av första perioden åker vi på ett 3mot5 boxplay efter att radarparet Denny och Davva tar varsina utvisningar med kort mellanrum. Tydligen klarade de inte av att vara så långt ifrån varandra så det var en solidarisk utvisning av Davva. Jim gör några bra räddningar, men KB trycker tillslut in pucken och tar ledningen för första gången i matchen. En något konstigt period som börjar trevande, för att sedan bjuda på öppna spjäll bakåt och många mål. Publiken var iaf nöjd och ur högtalarna spelades gång efter annan musik av hög klass.

KB tar tag i taktpinnen i början av andra, då de gör 4-2, efter rejält slarv från vår sida i försvarszon. Turligt nog var det från och till lika snurrigt för KB i försvarszon, och vi replikerar omgående då Stefan trycker in en puck efter visst bök och stök framför mål. Då halva matchen gått har publiken fått se 8 mål, då Kåbra gör en fin soloåkning som ger oss kvitteringen. Det är en ganska konstigt period, för det skjuts inte speciellt mycket på mål, men det blir ändock mången mål, för det var inte slut på målen i andra perioden.

Kobra fortsätter vara glödhet och sätter dit 4-5 efter ett fint uppspel från Linkan via Danny och sedan till Kobra som drar till direkt. Linkan må ha problem med farten och att svänga höger, men han lägger fokus på att få till bra och hårda pass. Visst, vi har fått se lite icingpuckar från hans klubba då tröttheten tar vid och således inte siktet i passen är så bra, men när de sitter är de hårda och precisa och det ger direkt mer tid åt den som tar emot passen. Ibland är det ”små enkla” detaljer som kan göra skillnaden mellan mål framåt alternativt spelvändning (ev mål) mot oss.

Skulle vi gå till ledning inför sista då? Nej, såklart inte. Än en gång går vi bort oss fatalt i försvarszon och Jim har inte en chans när en KB-spelare får stå fri i slottet med gott om tid att sikta in sig.

5-5 efter två, och inget direkt skönspel från något av lagen, men det bjöds ju på mål och mycket kämpaglöd och det märktes inte bara att det var två bottenlag utan även att matchen faktiskt gällde något.

I 3e är det åter KB som tar tag i taktpinnen och börjar köra sitt toklir med skott från här och var mest hela tiden, men Jim börjar perioden bra, och bjuder bland annat på en riktigt fin plock vid ett 2mot1-läge då det istället för ett rejält uppspel blir plåttrigt i mittzon och vi ”bjuder” på en spelvändning. Tyvärr tar det inte med än 4,5 minut innan KB:s tempoökning ger resultat och 6-5 sitter i maskorna bakom Jim. Vi får chansen i PP ett par minuter senare, och helt plötsligt gör vi ett bra PP. Pucken vårdas och spelas runt, och det avslutas med att de två heta Danny och Stefan får ihop till ett mål. Danny slår en bra pass som Stefan trycker dit distinkt. Extraträningar lönar sig.

Vi har sedan ett par skapliga lägen att ta ledningen, men nu verkade det som att målvakterna bestämt sig för att hålla tätt. För en stund iaf.

Tyvärr är det vi som får känna på att vara underläge igen, då KB får ett friläge och där görs inga misstag. Tungt, men med tanke på hur matchen sett ut hängdes det inte med huvudena. Tyvärr får vi inte riktigt till det framåt och KB:s målvakt gör några viktiga räddningar. Allt verkar vara kört när Danny får en sista chans, men rivs ner, och kvällens domare, den alltid så muntre Madsen blåser straff. Uppror i KB-båset och ”jubel” från oss. Som vanligt går åsikterna isär om det var ett korrekt beslut eller inte, men från min vinkel ser det helt klart ut som en klockren hakning, men sen kan man väl även diskutera om han var så fri man bör vara för att få straff. Madsen står iaf fast vid sitt beslut och Kb:s protester leder bara till att han blir än mer vackert högröd i ansiktet- precis så som vi är vana att se honom.

Straff var det ja, och Danny visar prov på att han är en jäkligt bra hockeyspelare då han lurar upp KB:s målvakt på läktaren och vi har plötsligt 7-7 och förlängning.

I förlängningen hände inte speciellt mycket och inget lag orkar oroa speciellt mycket, och det går till straffar. Väl där kände Jim plötsligt att det fick vara nog. Han måste hem till sin mountainbike, kort och gott, och går in och tokspikar. Inget går förbi honom, och han är plötsligt sådär mjuk, följsam och stor i kroppen som han är när han är som bäst. Framåt kände vi visst också för att det får vara nog, då både Stefan och Viktor sätter sina straffar distinkt och kyligt. Vinst, och vi vandrade förbi i tabellen och slutar även detta år före KB.

Sammanfattning:
Helt galen match, sett till alltifrån alla mål, till högröde Madsen, ända till den galna avslutningen. Svårt att veta vad man ska säga annat än att det var gott att kliva förbi KB i tabellen. Nu skulle jag kunna säga att vi är ett bättre lag än KB, men det nog bli ett herrans liv på Mr. A. Ska jag vara ärlig kändes det som KB var lite av favorit inför kvällens match, och även om jag inte sett dem spela mot andra lag än oss så har deras resultat imponerat- såsom vinsterna mot SH84 och Lerum. Det som gör att vi går om KB är ju helt sonika att vi fick till det tillräckligt i matcherna mot dem.

Det var några som stod ut lite extra i kvällens match:

  • Kobra. Grymt jobb som vanligt och denna kväll gav det båda mål och assist.
  • Stefan- fick äntligen till det framåt och nyper båda dit mål i matchen och på straffarna.
  • Denny- visar än en gång vilket tillskott han är när han är på spelhumör och framförallt hel i kroppen.
  • Jim- vill ge Jim beröm också även om det blev mycket mål. Att inte ha stått på länge och få en så jobbig match, men att inte ge upp (som en annan gjort) och sen stänga igen helt på straffarna förtjänar beröm
  • Linkan- grymt roligt att se honom på isen i full utrustning och gott att han ställer upp när det är tunt på backsidan. Ikväll fick han ju även en assist eller två. Gillart!
  • Roligast domarmomentet var när en KB-spelare klagade över något, varvid dansken blir tokig och skriker ”Kom hit”, men väl framme får spelaren höra Madsen utropa ”Jag vill inte se dig, åk härifrån!”. Man måste var konsekvent, Madsen- ett tips jag har lärt mig på hundkursen.
  • Slutligen förtjänar alla som var med beröm, som vanligt, för det var gott Rambergetslit hela matchen.

Och ni som läst detta nu, och kanske tycker att jag är helt ute och cyklar angående matchen så kan ni ha helt rätt. Jag var inte på plats, så har helt enkelt skrivit ett fiktivt referat. Så var det med det.

KB Knights – Ramberget HC 7-8 e.str

Målgörare i RHC:

0-1: D. Andreasson
1-2: D. Adolfsson | D. Andreasson
4-3: S. Karlsson | K.Hansson, D. Pettersson
4-4: K. Hansson
4-5: K. Hansson | M. Lindqvist, D. Andreasson
6-6: S. Karlsson | D. Andreasson
7-7: D. Andreasson
7-8: W. Norrbom (straff)

Utvisningar: KBK: 2x5min | RHC: 3x2min
Skott på mål: KBK: 32 | RHC: 32

Matchens plussare:
5+ -
4+ -
3+ -
2+ -
1+ -


LIVE-länk: http://stats.swehockey.se/Game/Events/127378


Ett svar

13-03-01 | 8:41

Kärlek!

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt