Ramberget HC – Järnbrott HC 5-4 (e.str)

Med tre av säsongens roligaste matcher kvar (dom vi har chans att vinna i) så stod väl den lättaste motståndaren av dem (enligt statistiken) mitt emot oss ikväll, pingvinerna från Järnbrott. Vi ställde upp med ett ovanligt folkrikt lag, näst intill fyra femmor närmare bestämt. Stämningen i omklädningsrummet var som vanligt bra, kanske lite för bra då den där koncentrationen som man kan ana då vi gör bra matcher inte kändes av. Det mesta var väl som vanligt annars. Kalmar satt och var lite sådär småelak mot alla (inklusive sig själv), Cobra försov sig och Lunkan kommer direkt till matchstart (man kan ju sträcka sig på uppvärmningen). Bengan såg dock lite ovanligt nykter ut vilket inte bådade gott.

Matchen

Vi börjar ofokuserat och är inte alls med i svängarna. Om det är underskattning eller bara slapphet vet jag inte, men dåligt går det iaf. Vi släpper in 0-1 ganska tidigt också. I BP 3-5 lyckas vi sedan kvittera vilket kändes väldigt viktigt. Tyvärr höjer vi oss inte i spelet och vi släpper in både 1-2 och 1-3. Ännu ett viktigt mål gör sedan Dany i 2-3 innan den första perioden är slut.

Den andra perioden händer det inte mycket i. Varken spelmässigt eller målmässigt. 2-3 står sig inför tredje perioden.

I tredje ger vi oss fan på att vända matchen, tyvärr börjar det hela väldigt olyckligt och vi går bort oss i försvaret redan efter 30 sekunder. 2-4 är ett faktum. Denna långa uppförsbacke lyckas vi dock klättra oss upp för vilket är jäkligt starkt. 3-4 kommer sju minuter in i perioden och ganska kort därefter sätter en för dagen riktigt pigg Wictor kvitteringen. Resten av perioden jagar vi verkligen segermålet och är egentligen värda det men vi får helt enkelt inte in den.

Efter en mållös förlängning avgörs det hela i straffar. Bullen kniper alla straffar och Wictor sätter sin vilket gav oss två friska poäng. Inte så pjåkigt ändå.

Domaren

Nu har vi haft samma domare i två matcher och jag tycker ändå det är dags att nämna något kring denne Tobias Granath. Nu vann vi matchen idag och därmed tycker jag det känns mer befogat att iaf nämna hur fruktansvärt tråkigt det är när domaren verkligen inte klarar av den relativt enkla uppgiften han ändå har. Jag menar, vi spelar i division tre och det går inte speciellt fort, ändå lyckas herr Granath helt få grepp om matcherna och lyckas gång på gång reta upp båda lagen med antingen helt felaktiga utvisningar eller missade utvisningar. Detta gäller åt båda hållen. Beviset för sin usla nivå kom i slutet av matchen när vi precis fått en utvisning med oss och deras spelare kommer åkande längs högerkanten i bra fart. Gräset gör ett bra jobb i att störa honom men JHC-gänget börja skrika som tokar, när sedan Steff kliver in och klämmer upp honom mot sargen så skriker JHC-gänget ännu högre och då klarar inte Granath trycket och visar ut Steff. Kort och gott, två bedrövliga insatser och jag hoppas vi slipper dem i våra sista två matcher. Domarna har ju varit helt OK annars denna säsongen.

Avslutningsvis

Så som vi spelar ikväll kommer vi inte långt mot varken KB eller KBA. Vi har faktiskt lite tur som ändå får med oss två pinnar från kvällens batalj. Det handlar mest om inställning skulle jag vilja påstå, förhoppningsvis kan vi lyckas tagga till mer i matcherna på fredag och söndag nu. Då blir det säkerligen en riktigt mysig avslutning på säsongen.

PS. Tack till Jess för bilderna DS.

/Pontan

Ramberget HC – Järnbrott HC 5-4 (e.str)

Målgörare i RHC:

1-1: P.Berglund
2-3: D. Adolfsson | L. Jakobsson
3-4: P.Berglund | E. Nilsson
4-4: W. Norrbom | D. Pettersson, J. Hansson
5-4: W. Norrbom

Utvisningar: RHC: 5x2min | JHC: 6x2min
Skott på mål: RHC: 42 | JHC: 36

Matchens plussare:
5+ Pontan
4+ Wictor
3+ Bullen
2+ Gräs
1+ Dany


LIVE-länk: http://stats.swehockey.se/Game/Events/127368


Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt