Ramberget HC – KB Knights 9-6

Riddarna från Kungälv kom på besök, men till skillnad från hur det var på den tiden då de riktiga riddarna härjade så gick de med mental ohälsa segrande hur striden. Sägas kan ju, att när vi spelar korpenfotboll ,tror många att Psychos skall översättas med psykos, vilket ju inte är helt rätt. En liten parallell där bara, som Kalmar helt ologiskt skulle sagt om det var han som kommit med detta.

Nåväl. Nu är det ju hockeysäsong, och en sådan som väl varken gått speciellt bra för oss eller KB. Nästan så att jag inför matchen skulle skrivit att KB är bättre än oss i år, mycket för att glädja Mr Ängelbränt, och hårdraget till poäng så låg ju KB före oss innan fredagsmatchen och vinsten i SD mot Skärgården får ändå ses som imponerande, även om jag verkligen tycker vi borde spelat en betydligt jämnare match mot just SH än vad vi gjorde.

Fredagskväll och Rambergsrinken är ofta en speciell kombo, och ofta tycker man ser ett ogillande hos motståndarna, men denna kväll var det, åtminstone vid tiden för uppvärmning, KB som var ute i god tid och verkade spelsugna. Hos oss var det lite värre, då det tog väldigt lång tid för vissa att byta om denna kväll. En uppvärmning genomfördes iaf, och tydligen var den ganska bra, för vi öppnade matchen helt okej, som Henke Larsson kanske skulle sagt om han varit med.

Period 1

”Okej” innebar att vi ledde med 4-0 efter 5 min. KB spelade oerhört håglöst, och vi fick väldigt klara lägen, och lägg till en ganska medioker insats från KB:s målvakt så blev resultatet helt enkelt många mål på kort tid, och ett mv-byte samt en time-out från KB efter 4an.

Efter detta händer något. Vi tror att det är väldigt lätt allting, medan KB-spelarna plötsligt inser att de ju har skridskor att åka snabbt med, och det börjar de göra. Det nöter sig in i matchen, och i anfallszon spelar de med vad som åtminstone kändes som ”organiserat kaos”. Puckar kommer mot mål från alla möjliga lägen och ickelägen, och de sätter in rejält med trafik framför mål.
Vi då? Ja, vi står rätt still, och vad händer när någon står still och möter något som åker skridskor? Det blir svårt att hänga med. Detta leder både till bra lägen för KB, och utvisningar för oss.
Just i BP kommer så reduceringen, då en KB-back för alldeles för lång tid på sig, och därtill får två KB-spelare stå ostört framför mål och skymmer bra, så pucken letar sig in. Vi reder ut resten av perioden, och får en utskällning av Tich i pausen, med all rätt, då vi tappat det mesta av spelet.

Period 2

Ja, det blev väl inte så mycket bättre då heller, om jag minns rätt. KB fortsätter nöta på samma spelidé, vilket jag tycker är lite imponerande. Vi spelar vi dock ganska dumt, då vi stöter alldeles för högt med kedjan samtidigt som backarna måste ta djup för att förhindra KB:s fiskande att gå hem. Resultatet blir istället att mittzon är vidöppen och forecheckande går sällan speciellt bra, så KB får ofta in sina förstapass till en gubbe med fart i mitten som då har gata framåt.
Minns inte riktigt vilken ordning alla mål kom i, men KB vinner perioden med 3-1, vilket gör att det står 5-4 inför sista.
Vi släpper in ett par riktigt klantiga mål, bland annat vid ett tek i f-zon som vi ”egentligen” vinner, men när ingen vill ha/ta pucken kan en KB-spelare bara åka och nypa till ett riktigt bra skott upp i krysset från ganska nära håll. Likaså får de ofta överläge från sargkanterna då vi förlorar mycket närkamper, och vid ett tillfälle orkar inte jag i mål rikta returen bättre än rakt ut, och då vispar KB-spelaren in sin egen retur. KB:s tredje mål är ett friläge från kanten då vi går bort oss sådär härligt i försvarszon som vi gör ibland. Ganska halvdant avslut dock som undertecknad i mål kanske skulle nypit.
Vårt mål görs av någon, som jag inte minns tyvärr:/ Lättare att minnas dem man släpper in…

Period 3

I tredje vaknar vi som tur är, och som jag sade i periodpausen är det en styrka att tas sig tillbaka in i matcherna. Tror det faktum att jag nämnde Tortarellas snack om momentum togs in på ett bättre sätt denna gång, då ju Kobra, som känner alla i Rangers personligen kunde instämma i att det jag påstod var sant. Kobraeffekten syns och märks på många håll, kan man säga.
Vi öser på mer framåt i sista, men framförallt spelar vi ett mycket bättre styrspel. Väldigt mycket bättre, t.o.m.

Iom att kedjan inte splittrar upp sig så mycket högt upp i banan kan vi stänga mittzon bättre, och då även få kontringslägen. Vi sätter dit 6-4, innan undertecknad tyckte det var dags att ta fram de dolda målaregenskaparna jag inte visat sen jag gick i 3e klass på St:Persskolan i Vadstena/alternativt sen SH84-matchen. Tavlan jag bjuder på var som hämtad ur en Renässansens bästa dagar, som enligt vissa oftast var onsdagar. Det är ett skott från fickan, dvs långt ut åt sargen och ur dålig vinkel. Tyvärr har jag redan ”läst” och ”tror på ett pass in mot slottet, och hjärnan är redan på väg någon annanstans till nästa situation, och då går det som det går. Läsa fel och inte jobba klart situationerna är dumt. Det gäller ju lika för utespelare, men ibland blir det mer synligt när en målvakt får sota för sådant. Klantigt i alla fall och det förstörde matchen lite för mig, vilket i sin tur är komiskt med tanke på att jag faktiskt var rätt bra i övrigt. Mentalt, sa Freud…

Nåväl. Som tur är hjälper ju ni utspelare mitt hjärta och sinne då ni fortsätter producera framåt, och går upp till 9-5 och då är ju saken biff och potatis. Tyvärr för mig får KB in en puck till, då de trycker in en retur från nära håll. Nu var det iofs inte så mycket tryck i pucken, och jag får sånär tag i den, med domaren anser sig var 200 % säker på att hela pucken var inne.
Jag vill gärna tro att han hade fel, och att det var svårt för honom att vara så säkert från sin vinkel, men det är mycket bra att han är så bestämd i det läget, men jag sade till honom att det räcker med 100% säkerhet.
Synd att vi inte hade Olsson, för då kunde mitt gapande mycket väl skapat oro hos honom, och man kunde tjänat någon procent i räddningskolumnen.

Sammantaget

Sammantaget gör vi en okej match, och stundtals spelar vi bra. Saknar fortfarande, från och till, tänkandet – jag kan tycka att vi måste försöka läsa motståndarna lite bättre, och lite snabbare. Vi låter alltför ofta motståndarna spela sitt spel, istället för att förstöra det och på så sätt få spela så som vi vill. Vad nu än det kan vara
Fan, det märks att det är måndag. Näsan snorar, tröttheten sitter som en ostbit i Kalmars gom och hjärnan fungerar halvdant, för jag kommer knappt ihåg några mål. Minns Linus två skönheter, då han först får in en puck från ganska hopplöst läge. Det gamla att man inte kan göra mål bakom mål gäller inte en tekniker som Linus då han gör en förenklad Zorro då han slår upp pucken då den ligger på nätet bakom mål, och den dalar snyggt upp och i ryggen på målvakten och in. Klass!

Sedan gjorde han ett snyggt returmål upp i nättaket också. Kobra fortsatta producera då han sätter ett friläge. Björte gjorde ju garanterat något mål, för den jäveln/jävlen får ju alltid in något.
Johan ”Foten” ”Konvalenstid2år” Pettersson gjorde debut i RHC-tröjan och bjöd på mål direkt, och han var även bra i övrigt framförallt i det offensiva.

För att boosta mitt psyke tänker jag berömma mig själv lite, trots 6 mål, att Påven påstod att ”det inte var målvakternas match och att jag t.o.m blev sågad av Linus tjej Jessica som inte ens såg matchen. Det var en ganska svår match att stå, då KB slängde in puckar från alla möjliga logiska och ologiska lägen. Vidare är det ganska svårt att vara målvakt i Ramberget i år, då vi har så få matcher och går runt på oss målvakter. Missar man dessutom någon match pga jobb så blir det som att man alltid spelar sin första match för säsongen. Jag gör iaf ett antal bra räddningar, framförallt i 1a och 2a perioden, och ger mig själv en lättare klapp på axeln som jag säkert kommer få käka upp ikväll. Just ja, Kapten Karlsson snärtade in ett snyggt från blå också.

Något om KB på slutet också. Imponeras över att de nöter sig in i matchen på det sätt de gör. Det känns ju inte riktigt som de har någon direkt spelidé (vilket kanske vi också saknar, kan sägas) men samtidigt spelar de ganska ”konsekvent” och verkar ju ändå tro på det dem gör, och de kunde gått vägen mot oss. Sedan tror jag det blivit en annan matchbild om de haft sin ordinarie målvakt på isen.
Kommer bli tufft mot dem på bortaplan- det är ju säker på.

Tyvärr blev det förlust igår mot Hovås, med stora siffror, men om det får Pontan skriva några rader. Jag har snurrat klart för idag och säger god dag. Läste igenom texten nu och fascineras lite över hur lite jag faktiskt skriver i så mycket text.

/Bella

Ramberget HC – KB Knights 9-6

Målgörare i RHC:

Kommer

Utvisningar: -
Skott på mål: -

Matchens plussare:
5+ ?
4+ ?
3+ ?
2+ ?
1+ ?


LIVE-länk: -


3 svar

12-12-13 | 13:27

Det bästa med matchreffen är att man kan använda dem som ett forum och konversera med sina lagkamrater då forum saknas.

12-12-13 | 17:14

du har mycket tydligt klargjort dina åsikter kring forumfrågan nu hebbe. %#”#&%”%#%&

12-12-13 | 18:19

Var snäll mot Pontan nu när han är svårt skadad igen.

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt