Ramberget HC – Partille HK 3-9

Ja,vad fan ska man säga?
Vi spelar ganska bra, t.o.m riktigt bra stundtals, och ändå står det 3-9 på tavlan när matchen är över.
Igår kändes det som en ganska ”jämn” match, men samtidigt går inte 3-9 snacka bort. Partille vann rättvist- man kan väl inte riktigt säga annat med det resultatet?
Känslan exakt just nu är att det inte blir någon långdragen text, då det för tillfället är slut på analyser och att skriva om alla mål gör mig bara mer deprimerad än vad jag redan är.
Jag försöker fortfarande bearbeta min egen insats, och sömnen infann sig väldigt sent, och innan dess spelades insläppta mål upp i huvudet om och om igen. Dumt nog.
Förr brukade jag jag tänka att jag kanske sällan fick till galna matcher, men att jag sällan släppte in tavlor- det stämmer inte riktigt i år. Det stämmer inte på någon av oss målvakter. Vi kämpar men får inte till det över hela matcher, och jag skulle gissa mig till att det sänker er utespelare från och till under matcherna.

Det enda positiva jag finner från gårdagen var att jag inte ville gå av. Jag har så mycket mer i kroppen och ville kämpa mig tillbaka till det spel jag hade i hela första perioden(bortsett 0-2målet), men samtidigt förstår jag att man försöker ändra på saker för att skapa en reaktion.
Det är så extremt frustrerande att känna sig i form och sen ändå inte få till det.

Nog om målvaktsspelet nu.

Vad det beträffar spelet ”ute” på banan, så är det väl så att vi har absolut nada flyt framåt, och absolut nada flyt bakåt. Vi missar öppna mål, och vid något eller några tillfällen är vi grymt nära att näta, men det hela slutar med en spelvändning och mål i baken istället.
Sen, åter igen, kan man inte snacka bort 9 mål bakåt på bara oflyt. Vi går fortfarande bort oss mycket i försvaret och spelar ofta väldigt ivrigt/naivt, vilket gör att vi hamnar så otroligt off, om/när vi väl blir överspelade.
Vi går även bort oss framåt, då vi blir så ivriga på att göra mål, så att vi inte orkar med om vi får en spelvändning mot oss.
För ett tag sen skrev jag om en av mina tavlor, då jag inte jobbade klart situationen, och det är väl kanske något som sker över hela banan för ofta, vi jobbar inte riktigt klart hela vägen, vilket leder till att vi tappar bort oss.
Jag vet ärligt talat inte vad jag ska skriva mer.

Om matchen mot SH84 kan man väl säga samma sak. Vi är med i matchen, men får inte in pucken, samtidigt som SH84 spelar med bra självförtroende framåt, och när de fyller på med folk i anfallet klarar vi inte riktigt hålla koll på alla, trots att det är lika många på banan från vardera lag.
Minns ex vid något tillfälle där det blev väldigt tydligt- vi överbelastar (fel) i sarghörnet, och släpper gubben framför mål-jag gapar, vilket leder till att ena forwarden går ner och markerar killen framför mål, men det slutar med att SH84 ändå får ett kanonläge, då vi förlorar kampen vid sargen, och då en back fyller på neråt mål är istället han fri.
Ja, ni ser, det blir kugghjulseffekt på negativt sätt i markeringsspelet.

Vad ska vi göra då? Lägga oss ner och dö? Det går ju såklart inte.
Det vi kan göra är att minnas stämningen i båset och på isen i matcherna, och framförallt tänker jag på gårdagens andra period (men glömma bort att vi då släppte in så jävla många mål), för det fanns en glöd och ett go i laget som var härligt att se, resultatet till trots.
Några som var bra då?

  • Kalmar utmärkte sig och har visat riktigt uppåtgående form två senaste matcherna.
  • Porse gör sin första match på länge, och visar att hans tyngd och målsinne finns kvar.
  • Kobra – grym kämpe över hela banan, och en av de bästa i backcheckingen.
  • Bengan tyckte jag gjorde mycket rätt igår- det som saknades var lite skärpa/tur i avsluten
  • Linus kom till ett antal riktigt bra lägen tack vare sin speed och sitt kämpande, men i år rullar inte hans patenterade backhands in likt förra året, tyvärr.
  • Karlsson visade glöd och ledarskap på ett bra sätt som jag vill se oftare.
  • Alla de som fick sitta bänk- det kan vara väldigt jobbigt att hamna på bänken och jag tycker man ska berömma det faktum att ingen gnäller när det inträffar.

Japp. Det är bara att bryta ihop ännu en gång och komma igång. Det blir ju inte bättre av att hänga läpp, även om jag mår som en kartong med trasiga glödlampor idag.
Ses i afton.

Ramberget HC – Partille HK 3-9

Målgörare i RHC:

1-2: M. Porseman | K. Hansson, P. Berglund
2-2: C. Albjelke | N. Karlsson, M. Hedeberg
3-6 C. Albjelke | W. Norrbom

Utvisningar: RHC: 6x2min | PHK: 6x2min
Skott på mål: RHC: 39 | PHK: 55

Matchens plussare:
5+ Kalmar
4+ Cap
3+ Vicke
2+ Ting
1+ Benga


LIVE-länk: http://stats.swehockey.se/Game/Events/127355


Ett svar

13-01-17 | 18:59

5+ kalmar
4+ cap
3+ vicke
2+ ting
1+ benga

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt