RHC – Bokasport SK ”Fall framåt, trots fadäsligt slut”

Fadäsligt kan vara mitt bästa ord denna vecka. Och då är det bara tisdag.

 

Ja, då har det varit en måndag igen. Vi försöker så sakteligen anpassa oss till livet i 4an. Inga glamorösa helgmatcher längre, inga perfekta 19.30-tider, inga rysningar till vårt fik, inga fräsiga onlinerapporter som basunerar ut våra nederlag i realtid, utan det är 21.00 som gäller och allt annat möjligt annorlunda. Då tomten sover och bara katten är vaken. Eller om det är tvärtom.

Om nu någon från ett annat div4-lag läser, och tycker jag genom ovan mening försöker få det att anspela på att det var så mycket bättre i 3an och att det är där vi borde vara, så kan jag säga att det är ett missförstånd likt när SD gör ”räkneexempel”. Jag försöker mest sköja till det, ni vet.

Vi är precis där vi ska vara. Och fyran har mycket mys i sig. Däremot måste vi fatta att vi absolut inte kan leva på något som varit. Vi har inte varit direkt bättre än motståndarna i någon match i år. Möjligen stundtals, men sett över hela matcherna så har ofta resultaten varit ganska rättvisa. Så var nog fallet även igår, även om det kunde blivit annorlunda, om det inte hade slutat som det gjorde. Klockrent, säger ni.

Nu stod jag bredvid denna gång, och skötte sekket på ett sjukt professiånellt sätt. Nu skrev jag lite fel på det ordet, som en hint om att det kanske inte var så proffesionellt. Vi kan beta av det sen.

Men iaf så upplevde jag från sidan att det var lite bättre tempo än måndagen innan. Vi lyckades därtill skapa bättre lägen denna gång. Exempelvis har Kobra två frilägen bara i första perioden. Dock med utgång som inte föranledde att sekket fick trycka på plusknappen vid ”Score”.

1-0 gör istället Krikk, på en bra handledare genom målvaktens armhåla.

1-1 faller inte långt därefter då en Bokasportlirare drar iväg årets rökare som Slimdjim var chanslös på. Vissa säger att han kunde tagit den. Vissa säger t.o.m att det var något av en tavla. No no, säger jag som partisk målvaktskompis. Jim var i övrigt riktigt stabil i period 1 och skulle få en hel del att göra i period 2 också.

Innan den till känslan långa perioden är över lyckas Ordförande Kalmar pressa in pucken vid en tilltrasslad situation framför mål, och det är just sådana mål som verkligen lyst med sin frånvaro i år, dvs när vi tar kampen framför mål.

En lång period tar slut vid ställningen 2-1. Lång kan den varit för det kan varit någon som skötte klockan som glömde klockan en stund. Det KAN varit så. Men det var inte så. För vi är ju en seriös verksamhet.

En gång när vi lirade i fräsiga 3an så fick en bortasupporter (nån Mölndalspappa) skötta sekket, för vi hade ingen där. Det ska vara lite klass, lite stil, som Dynamit-Harry säger.

Nåväl.

Skotten blev ett gäng åt vardera håll. Jag har faktiskt en lapp i väskan med den riktiga statistiken som eminenta Bullen höll i, så ev kan det bli äkta skottstatistik här sedan, vilket ju säkert kan uppskattas av våra läsare som läst på Chalmers, eller kanske nån som bara gillar att se siffror eller så.

Period2.

En seg period med rätt mkt bra chanser åt båda håll. Redan tidigt i andra blir Mr Snyggkillemedtattoveringar hakad vid ett friläge, och får straff.  Han väljer att fina bort målvakten, men sedan att skjuta pucken på madrasserna, istället för i mål, och då blir det tyvärr inget mål, även om man vill.

Sedermera får även Bokasport en straff då Capi bjuder på 2016:s mest solklara hakning. Bokasportkillen gör en som han i Frölunda som inte spelar där längre utan utomlands nånstans, dvs drar ett slagga, men denna gång håller Jim plocken på perfekt sätt, och inte heller där döms det mål.

Kalmar har sedan ett mål inne, men tydligen hade hans stabila och mustiga manskropp vidrört målvakten utan samtycke, och då blir det såklart inget mål.

Vi har sedan ett gäng ganska bra chanser, men antingen missar vi mål eller så gör målvakten bra räddningar. Det vill sig inte riktigt framåt, helt enkelt.

Dock släpper vi till rätt många bra chanser bakåt också, och Jim bjuder på många bra räddningar. 2-1 står sig väääldigt länge. Såpass länge att Bokasport till slut tar ut målvakten, och vad händer då?

Jo, något som är ovanligt i de flesta av ligor. Det ger resultat. Vi går bort oss i försvarszon på ett sätt som nästintill är fascinerande, och med 15 sek kvar på tavlan får de 3 mot 0 framför mål, och 2-2 är ett dystert faktum.Vi lyckas faktiskt få till ett riktigt bra läge på de återstånde sekundrarna, men tyvärr lyser utdelningen med sin frånvaro på the scoreboard, och vi får gå av med oavgjort i bagageluckan.

 

Hur svårt ska det vara att skriva ett reff som inte blir skitlångt? Jag förstår inte.

Nu wrappar vi ihop detta. Eller rappar. Det beror på hur ni läser texten. Om Petter eller Mange Schmidt läser kanske de rappar samtidigt, men jag vet inte sånt.

Ett fall framåt kan jag tycka att det var, även om jag hoppas det finns mer att ge. Framförallt måste vi väl kanske göra allting lite mer noggrant och fokuserat om vi ska ha chans att vinna lite matcher.

Lagen i fyran är inte dåliga. Så är det med det, och det kommer krävas rejält med svett för att bärga segrar i vinter. Det måste alla inse. Denna match skapar vi iaf väldigt många fler och framförallt hetare målchanser än föregående match, och det kan vi ju ta med oss.

Nu finner jag inte mer än förtälja.

Matchens priser var så som följer:

Matchen femma : Dan, Pontan, Kalmar – en kedja som fick snurr och skapade heta chanser, framförallt i andra. Backpar: Cap och Snubble – Cap hade bra fart på rören, smällde en del, och bjöd på en makalös ”vacker” hakning. Snubbe spelade stabilt bakåt och bjöd på några riktigt fina mackor till frilägen.

Matchens power:  Eliasson – rena tacklingar, som jag tror känns, både på motståndare och sarg.

Matchen mellis: Krikk – för att känslan var att han skulle uppskatta en mellis efter matchen.

Matchens kvarg: Hansson Forsén hade bra tryck i benen, men verkade visst slarvat lite med armarna, så lite kvarg till nästa vecka så sitter frilägena i krysset igen.

Bonuspris eller ”Skörbjuggen” : Pontan – Hade Gräsmys varit på plats hade det blivit delning av clementinenerna men Pontan är ju såpass ofta förkyld att han helt klart inte skulle klarat ett liv i tiden då citrusfrukter inte var uppfunna.

Matchens sekk- 3av 5 klockspel. 3an främst för Bullens förande av statistik. Däremot lätta avdrag då vissa i sekket skällde på domaren någon enstaka gång eller 3, vilket man kanske inte ska göra som funktionär. Någon får skämmas, bryta ihop, och gå vidare.

Så, gott folk. Nu slutar jag och ska njuta av fräck pausmusik hos Telenors kundtjänst.

Hej och hå

 

RHC – Bokasport SK ”Fall framåt, trots fadäsligt slut”

Målgörare i RHC:

1-0 Mr. Krikk
2-1 Mr. Albjelke

Utvisningar: RHC: många. Bokasport: typ 1. Borde haft några till.
Skott på mål: Återkommer.

Matchens plussare:
5+
4+
3+
2+
1+


LIVE-länk:


Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt