Det är långt till Strömstad

Tro det eller ej men vi lyckades skrapa ihop drygt två femmor, en coach och två målvakter till en bortamatch i Strömstad på en tisdagskväll. Bara det är en vinst i sig. Tyvärr hade vi inte riktigt turen med oss och fick åka hem med en poäng efter förlust på straffar.



Med Christer Bjelke (på ett alltid lika strålande humör när det vankas långväga bortamatcher) kunde stämningen inte vara mycket bättre den kvarten vi spenderade i omklädningsrummet innan uppvärmningen började. Davvas urusla musik ljöd ut högt från de (snart kasserade) nyinköpta högtalarna samtidigt som vi stressade på med utrustningen. Gräs och Hebbe var först ut på isen och gjorde en ”Peter-uppvärmning”:

Nåväl. Kort med folk, trötta efter en arbetsdag och två timmars bilkörning var det bara till att köra så gott det gick och anpassa oss efter förutsättningarna. Strömstad visste vi inget om men kunde konstatera att dom var många och ganska unga från protokollet.

Matchen

Vi inleder matchen helt okej och spelar smart. Vi sparar på krafterna och försöker åka rätt istället för mycket. Vi står upp bra på egen blå och får ut pucken snabbt. Trots att Lions-grabbarna inte känns speciellt farliga har vi på något omedvetet sätt accepterat redan från början att vi kommer få spela mycket i egen zon och då blir det så också. Niklas gör några riktigt fina räddningar allt eftersom vi börjar slarva mer och mer i egen zon. Halvvägs in i perioden får vi ett PP som inte på något sätt är bra men likt förbaskat lyckas Bros hitta in med en fin passning till Cobra som visar på fortsatt målfarlighet och sätter 1-0. Vi lyckas med hjälp av Bullen hålla ledningen perioden ut.

Andra perioden innehåller inte mycket till skönspel. Vi spelar sämre och sämre, framför allt i egen zon, men lyckas ändå hålla tätt bakåt
. Efter nio minuter klipper Cap till med en slagga från blå som letar sig in i maskorna, 2-0! Tyvärr varade den glädjen en kort stund då Lions reducerar till 1-2 bara några minuter senare efter ytterligare slarv i egen zon. Inte blir det bättre när vi tappar in 2-2 bara någon minut från periodvilan.

En period kvar och oavgjort, inget dumt läge egentligen men vi börjar bli trötta . Vi gör dock en väldigt bra tredje period, trots en usel inledning
. Efter bara tre minuter har vi 3-2 emot oss och många börjar hänga med sina huvuden. Tack och lov snappar mysbraxan Björte till sig en usel pass från undertecknad och lyckas glida förbi lejonbackarna och sätta 3-3 bara någon minut efter Lions ledningsmål. Nu spelar vi faktiskt riktigt bra, man kan fråga sig vart orken kom ifrån. Vi står upp fint i mittzon och gör det jobbigt för motståndarna, med bara nio minuter kvar av matchen lyckas jag snubbla mig igenom Lions-försvaret och sätta 3-4. Med tanke på hur vi spelade då så trodde jag faktiskt vi skulle orka hålla det matchen ut. Tyvärr gör vi inte det och en fin skottfintspass från en Lions-spelare lyckas studsa igenom 4-5 RHC-skridskor innan den når fram till en medspelare som bara styr in 4-4.

Vi fortsätter dock spela riktigt bra och skaffar oss 3-4 frilägen där vi faktiskt borde avgjort. Tyvärr får vi inte in pucken och matchen går till förlängning som blir resultatlös. Straffar väntade och jag själv tog hand om första straffen. Jag lyckas finta bort målvakten fullständigt men sopa som man är lägger jag pucken i underkant ribban och ut. Deras första straffläggare åker sedan in och lägger en usel straff men som extremt turligt nog glider in under Bullens benskydd. Björte tar vår nästa straff och även han lyckas finta bort Lions-målvakten men tar avslutet någon sekund för tidigt vilket gör att målvakten inte hinner försvinna borta tillräckligt långt bort. Lions andra straff är också svag och Bullen kniper den lätt.

Då var det dags för vår sista straffläggare och ni förstår väl vem det var? Jo just det, Christer Bjelke. Mannen, myten, legenden med lika många straffvarianter som en schweizisk armékniv. Vad skulle Christer bjuda på för något spännande ikväll? Christer tar ganska lite fart (man får ju inte trötta ut sig i onödan) och åker sakta men säkert fram mot målvakten. Där bestämmer sig Christer för att söka höger kryss, den såg vi inte komma! Tyvärr har Christer lite otur och får till något som kan beskrivas med en lobb som på nedåtvägen landar i Lions-målvaktens plockhandske. Riktigt nära men ändå inte!

Sammanfattning

En poäng fick vi och det får vi väl vara lite nöjda med, sett till förutsättningarna. Mest nöjda får vi dock vara att så många ställde upp och gick tidigare från sina jobb för att kunna spela en match i Division 3. Myskram till er alla för det! Nu blir det tack och lov inte värre denna säsongen.

Strömstad, som gett ett fruktansvärt osympatiskt intryck redan från första kontakten (ni kan storyn), förbättrade inte sin status under tisdagskvällen om man säger så. Nu ska jag inte rabbla igenom allt sånt trist men när t ex Kalmar får en tackling i ryggen och ligger kvar på isen så är det inte värst kul när spelare och åskådare jublar åt spelaren som sätter sig i utvisningsbåset för en 2+10min.

Bengan och jag har snickrat ihop ett förslag på serieindelning som vi tänkte presentera inför nästa års seriespel. Vårt förslag innebär att vår nuvarande serie slås ihop med utvalda lag från norska Division 3, bl a Bergen, Trondheim, Stavanger och Svalbard

a life-threatening disease. Consequently, it is reasonable to(prostaglandin E1) is associated with broad efficacy and How long does cialis last?.

. Tänk vad roligt att få möta lite nya lag, vi får bara hoppas att grabbarna i dom lagen inte jobbar i butik.

Tjing!

4 svar

11-12-22 | 16:32

Alltid lika underhållande å läsa dina ref 🙂 Är väll trevligt med lite lånväga resor, för vi har väll säkert bara 50+? div3 lag som ligger närmare 🙂

11-12-22 | 16:51

Underbart. Mysigt. Fint.
Min kärlek är enorm till oss alla i detta fina lilla Ramberget:)

11-12-22 | 17:11

Bra krigat tjejer d var värt att åka 40 mil o sen gå på natt skiftet 😀

5+ Niklas (bullen)

4+ Gräset

3+ Kobra

2+ RESTEN väl värda efter sån match

GOD JUL till er alla / TICH

11-12-22 | 17:39

Stolt som vanligt!

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2