Långsamma rökare, indianer och en och annan läcker hakning.

Då var den avklarad, säsongens första match. ”Som vanligt” stod KB Knights för motståndet, Mr Anglebrant testade klockan före match, och musik höll bra klass. Kändes som det kunde bli en trevlig söndagsafton när man gled runt på uppvärmningen, och det får vi väl säga att det blev.Period 1.

KB startar piggt, och är klart bättre än oss. De åker mer skridskor, och har ett förvånansvärt högt och bra passningstempo för att vara såhär tidigt på säsongen
.
Vi däremot spelar rätt taffligt, rörigt och svårt
. Vi står upp totalt fel och KB får göra lite som de vill i uppspelen, och kommer många gånger i bra anfall .
Jim får direkt visa upp lite parader och dylikt fint målvaktsspel och det är han som ser till att inte KB tar ledningen.
Vi kommer dock sakta in i matchen och smått orättvist gör vi 0-1 på en bra spelvändning – jag tror det är nya Stefan som bryter i mittzon, släpper puck till Hebbe som kommer i 2mot1 tillsammans med Emil, som efter lite skridskolattj får in pucken bakom en något darrig KB-målvakt.

Tycker KB fortsätter äga första perioden, och när vi drar på oss två läckra och solklara hakningar kort efter varandra gör KB 1-1 i PP. Helt rättvist, kort och gott.
KB gör sedan även 2-1 och nu ska min lilla hjärna få tänka lite för att se om jag kan komma ihåg hur det målet begav sig- och vips, samtidigt som jag skrev kom jag på det.
Det var en något förlupen puck i mittzon som plockas upp av en KB-spelare som i 1mo1 med backen gör det snyggt, med en liten tunnel och sen ett bra avslut.

Vi reducerar innan periodpaus, och om första målet var turligt så var detta ren klass och väldigt välplanerat.
VB ska dumpa pucken och ta byta, och lossar stora slagskottsarmen, varvid pucken fladdrar iväg som ett yrväder likt när Kalmar spelar tv-spel och dricker öl och ibland måste gå på toa utan att för den delen missa att något i tv-spelet – då yr det till i lägenheten kan man säga. En syn alla bör få bevittna.
Nåväl. Pucken fladdrar iaf tillräckligt mycket för att ställa KB-målvakten rejält och via en lätt touch på denne fortsätter pucken in i krysset (nästintill iaf). Mycket snyggt, och ja, okej, väldigt turligt.

Första perioden slutar 2-2, men sett till spelet vann KB denna period klart.
Jag funderade lite över hur många ispass KB hade i benen, för det såg riktigt bra ut från deras sida i första, framförallt tycker jag de spelare riktigt bra över hela banan, till skillnad från oss som ex hade väldigt långt mellan lagdelarna ibland
.

Period2.

I andra hände det grejer, då det plötsligt blev mål till höger och vänster, även fast tempot succesivt sjunker. Det blir något/några tursamma mål, som då Viktor dumpar pucken mot mål, och målvakten gör en Roger och tappar bort pucken från sinnet helt och hållet, och Viktor åker helt sonika på sin egen retur och lägger in den i öppen kasse, men det blev även några snygga kassar.
Jeppes styrning var riktigt snygg, i både det faktum att han avslutar bra men framförallt tycker jag det är härligt att se att vi driver mot mål såpass bra.
Stefan gjorde 2 pytts i andra, och det finaste var nog ett 2mot1 läge tillsammans med Emil- snabbt och bra sidledspass och direktskott. Svårare än så behöver det ju inte vara.
Ordningen och vilka som gjorde alla mål minns jag inte riktigt, men vi gick upp till 2-4 innan KB reducerar till 3-4, då det var oehört virrigt i egen zon, men sedan rycker vi iväg igen med ett par mål.
Iom att vi får ett glapp på målsidan så börjar KB köra lite gammalt klassiskt toklir, utan någon direkt koll – man spelar ganska naivt framåt, ungefär som vi gjorde i början av period 1, och när vi spelar okej i försvaret får vi även lätta kontringar då KB inte alls är med hemåt i spelvändningarna
. V

2-6 slutar perioden och således 4-8 totalt efter 2 perioder.
Just ja- perioden avslutas ju med en indianare av högsta klass, som ju måste nämnas.
10 sekunder kvar på klockan och nyförvärvet Tingeling har burskydd, men sen bestämmer han sig visst för att skicka upp en pass rakt i banan, och ja, där stod ju då en KB-spelare som får fritt fram och dunkar dit pucken med ett välriktigt slagga.

Period3.

Oväntat nog talas det inför 3e om att vi ska se till att tajta till det bakåt och faktiskt se till att det inte blir några mer baklängesmål. Sällan har man väl hört sådant snack i en träningsmatch där vi leder klart, men det känns ju som det kan båda gott inför vad som komma skall i serien.

Därtill är det ju än mer imponerande att vi faktiskt försöker göra som vi sagt. Tempot sjunker väl ytterligare något, vilket väl inte är så konstigt med tanke på hur lite vi varit på is, men likväl så spelar vi bra bakåt. KB skapar mest i perioden, men det är bara vid ett par ggr Jim sätts på svåra prov och då visar han riktigt bra klass.
Framåt är det lite tunnsått med chanser, så perioden slutar 0-0.

4-8 totalt i en ganska bra första match, framförallt om man minns fjolårets premiär (mot samma lag) som jag minns som en riktigt riktigt trött historia.

Tummen upp till:

Nyförvärven

Utropstecken bakom Stefan Andersson (gud vad tråkigt att han inte fått något dåligt/roligt smeknamn än) som pyttsar in 2, och därtill minst 1 ass. Tror personligen han kan bli ett riktigt bra tillskott i vinter.
Tingeling spelar ett fullgott backspel, trots indianarn, och det syns att det finns mycket hockey i honom.
Jeppe verkar komma in mer i mer i det hela, och gör även han mål direkt, vilket ju såklart bådar gott.

Silverkällan – Pekka a.k.a Silverkällan bjuder på dagens byte, då det tar cirka 5-6 sekunder från att han äntrar isen första gången till att han åker ut för en vacker hakning.

Jim
– Mycket bra målvaktsspel direkt från Kallejankasjärten i kassen.
Capi- tycker Niklas börjar säsongen oväntat bra ( jämfört med när han tog ett matchstraff i en träningsmatch mot KB för några år sedan för att han kände sig lite trött och omotiverad), och bjuder på ett väldigt bra och rutinerat backspel.

Chrille tycker jag nästan alltid förtjänar beröm då han visar vägen med ett oerhört slitsamt och starkt jobb i nästintill varenda byte.

Nu kommer jag inte på mer, och tummen ner struntar vi.
Om man ska säga något mer om KB så tycker jag framförallt de började mycket bra och som jag sa så var de klart bättre än oss i första. Dock försvann orken i andra, men det kan ju berott en del på att vi fick in ett helt gäng puckar. De saknade väl även sitt bästa kort i målet, och är det samma goalie som förra året så har de ju en riktig klassmålvakt att ta till framöver. Insåg nu att jag ju inte sa något mer utöver det jag redan skrivit, så då slutar vi med ett tack för träningsmatchen

alpha-adrenergic blocking agent with both central and cheap viagra • ”Could you describe your sexual problem?”.

.

Får be om ursäkt för en möjligen hafsig och rörig text, men det är ringrostigt även i reff-hjärnan.

Ses ikväll mysisar.

3 svar

12-09-03 | 13:45

han gör en roger:)

12-09-03 | 13:58

Det är liknelse med mkt kärlek i från mitt håll:)

12-09-03 | 14:01

Det var mycket Roger-snack mellan första och andra perioden för övrigt. Du är en vandrande legend Roger 🙂

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2