Oerhört skönt, uppdaterad.

Att slå Chalmers är inte alltid så lätt, men sett över hela matchen idag var det inte så mycket snack om vilka som skulle vinna. Med två femmor avgår vi med en 7-4 vinst (eller var det 8-4?).Vi tar det kort ikväll, med en ev fortsättning i helgen
.

Vi gör mål, och väldigt positivt är att vi gör mål i viktiga lägen av matchen, som ex gör vi 3-1 kort efter deras första mål, och likaså kommer 5-2 inte långt efter att de fått känslan av kontakt. Mycket bra.
Vailto stänker dit 3 mål. Underbart gött att se.
De flesta gör fullgoda insatser, och lite därtill, och de namn som ploppar upp på toppen nu rent spontant är, förutom ovan nämnde hattrick-kille, Hebbe och Bengan.

Stundtals skällde jag en del under matchen, men detta får ni spelare inte ta alltför personligt. Eller nåt.
Ber delvis om ursäkt, för många gånger är det inte direkt befogat, kan jag resonera fram såhär i efterhand.
Mer om detta och matchen senare. Kanske imorgon . Kanske i övermorgon.

Under min studietid uttryckte sig en gång min goda vän Pär med ett motto som jag tog åt mig direkt-
Det man kan skjuta upp till imorgon, kan man även skjuta upp till i övermorgon.

______________________________________________________________________________________________________
Jaha, vad ska vi då säga mer om matchen igår?
Jag tror jag blivit ringrostig/sämre på att minnas matcher, men jag ska försöka komma på något att skriva iaf.

Period1
Chalmers startar av någon anledning väldigt optimistiskt, kanske för att de såg att även vi var kort om folk. De mönstrades cirkum 4 femmor totalt i matchen, jämnt fördelade på de båda lagen.
Chalmers gick rätt högt upp i banan direkt, men vi är ett bättre lag, och vi vet ju själva hur det brukar gå för oss när vi kör huvudlöst i anfallszon mot bättre lag.
Spelvändning.
Våra första 3 mål, dvs alla i period1 kommer till genom snabba och väldigt effektiva spelvändningar, och det är väl via två frilägen och ett 2mot1-läge om jag inte missminner mig.
I övrigt äger vi spelet, men jag tycker inte vi skapar något jättetryck och inte heller några superchanser, och Chalmers målvakt tycker jag spelar stabilt.
Chalmers mål tillkommer efter ett dåligt tek utanför vår f-zon, där en Chalmerskille i fart får sno åt sig pucken, och med lätthet kan runda vår stillastående back, och sen alldeles alldeles för enkelt får bryta in och runda undertecknad i målet.
Ett mål där varken chansen skall uppkomma så lätt, och likväl skall inte jag rea ut mig så totalt i målet. Själva avslutet är helt och hållet mitt. Visst hade det kunnat bli mål, även om jag var mer följsam, men då hade det varit mer acceptabelt än nu när jag fryser fast totalt vid stolpen och att lägga in en puck i öppet mål klarar många.
Mest positivt i första tycker jag det är att vi gör 3-1, och hela tiden visar att vi håller i taktpinnen, samt att Big Mac fortsätter producera.

Period 2.
Vi börjar period 2 med PP, som går någorlunda, och det som fungerar bäst är att vi har en heltaggad Vailto inne, som vid en chanspuck mot mål, som målvakten försöker gå ut och vispa undan med klubban, är först på pucken, och lyckas med ett konststycka att först skarva förbi målvakten och sedan slå in pucken på volley.
Kämpainsats och väldigt snyggt. Gillas starkt.
Tycker sedan vi tappar väldigt mycket under mittendelen av perioden, med otroligt chansartat spel, ofokuserat över hela banan och väldigt mycket slarv.
Vi droppar och har oss i anfallszon när vi inte vet vad vi har bakom oss, slänger in puckar från hörnen på chans och ger Chalmers gott om möjligheter till spelvändningar.
Likaså är det petigt i närkamperna och mittzonen är som Gallerian i Mantorp, jävligt tom på folk, och även om Chalmers kommer 1mot3 så står vi inte upp.
Dock skall sägas att de skapar ganska få riktigt heta chanser, så väl nere i försvarszon reder vi ut det mest, både genom att vi löser problem, och för att Chalmers helt enkelt är ganska dåliga.
De får dock in 2-4 i en tilltrasslad situation, där jag inte riktigt vet vad som händer. Ett 2mot2-läge slutat med en fladderpuck som hamnar någonstans framförmål, och någonstans får en C-spelare in pucken.
Åter igen visar vi dock att vi kan vända en negativ period till positiv, då vi ganska omgående gör 5-2 efter ett behärskat avslut av Övik D.Y, efter ett Bremberg-pass på 1,5 meter av den Hebbe, numera även kallas Assistkungen.
Vi spelar upp oss och äger sista 5 minuterna av perioden.

Period3.
Tycker vi höjer oss igen i 3e och på vissa är det en rejäl scenförändring i närkamperna.
Stundtals är spelet sådär, men vi hjälper många ggr varandra på ett fint sätt, och jag minns ett par tillfällen då jag tänkte ”ajdå, nu går båda backarna bort sig rejält” men då kom en forward till undsättning.
Jag minns en sekvens tydligt, men nu när jag tänkte på forwarden som kom till undsättning, så slog det mig att det ju var Davva, vilket ju innebär att han lämnat någon av sina forwards som back, och han helt enkelt kom tillbaka och gjorde det han skulle.:)

6-2, 6-3, 7-3, 7-4.
Så tror jag målen faller i 3e och det visar ju återigen att vi faktiskt aldrig ger Chalmers någon riktigt chans att få någon kontaktkänning.
Deras mål går till genom att vi helt enkelt missar/inte riktigt orkar hålla markeringarna.
3an är ett skott från slottet som får styras av en gubbe framför, och 4an tillkommer efter ett höstlöv som inte jag ser ett smack av. Skottet avlossas helt enkelt precis då jag inte har koll på pucken. Hade det avlossats en sekund senare hade jag nog kunnat jobba fram fri syn, så det är också delvis mitt mål.

Våra mål då?
Ja, jag minns ju inte dem lika bra som dem jag släpper in.
Fast nu kom jag ju på dem, för det tillkommer ju bara 2 mål från oss i denna period, och båda kommer från Vailtos klubba.
Vid det första kommer han och Hebbe i 2mot1-läge och Assistkungen levererar ett fint pass som Valtornet trycker dit, och sitt hattrickmål trycker han in från kanten med ett distinkt skott. Målvaktsmiss, kanske?
Vi skapar x antal till bra chanser, men ibland är avsluten lite sådär, och vid några tillfällen gör Chalmers målvakt riktigt bra räddningar.
Sett över hela matchen tycker jag vi väl gör en solid insats.
Vi spelar på lite folk, och vi saknar ju några sådannadära som orkar hur mycket som helst, ex som Gräsmyr, Mr 85 och Jonte, och att vi då missar från och till är rätt förklarligt.

Nu måste jag avsluta, men jag kommer uppdatera denna text förhoppningsvis en gång till.
Har några till saker att säga. Oväntat att jag har något att säga. Noo.

Info

Matchinfo: Ramberget HC – Chalmers BMcR 7-4

1-0 B. Sundström | M. Hedeberg
2-0 J. Broström | D
. Pettersson
3-1 M. Hedeberg | J. Broström, D. Pettersson
4-1 M. Vailto | N. Hedberg, B. Sundström
5-2 S

and their partnerIntermediate generic viagra online.

. Wikner | N. Hedberg
6-2 M. Vailto | N. Hedberg, B. Sundstöm
7-3 M. Vailto

Utvisningar: RHC: 4x2min, 1x20min | CBM: 5x2min
Skott på mål: RHC: 30 | CBM: 28

6 svar

10-10-30 | 8:31

Bra kämpat gubbar! Gott med en första seger…

10-10-30 | 8:41

Skönt att se att någon mer än jag fått gå upp tidigt denna lördagsmorgon!
Och ja, jävligt skönt med första segern. När ska ditt lilla sår efter titthålsoperationen vara läkt?

10-10-30 | 12:54

Jävligt skönt med vinst igår, strong insats med bara 10 utespelare…. Idag får man betala priset, bekräftat är att kroppen inte är gjord för så mycket istid….. lagom med en 5 min per match återhämtningen går en aning långsamt nu för tiden…. Stor eloge till samtliga spelare igår…..

10-10-30 | 13:42

japp gott me 3 poäng!! men nästa blir tuffare se till o träna på mån ALLA 6 femmor !! d kommer vara + liga även i år o svar på cap elias inlägg ,så har pontan porta mig från hemsidan så jag har inte kunnat skriva =)! d kommer iaf men från gårdagen kan ni få nu
4+ martin v
3+ johan g – erik- lillen- björte- pontan- bros- benga- ö-vik- kristian- hebbe-davva- danne (stark danne lag moral ) !! från dom andra matcherna kommer när pontan ger tillstånd igen ! ses tjejer/Tich

10-10-30 | 16:30

Fan vad gott med första segern! Bra jobbat allihopa! Jag är ledsen att jag klev av när vi var så lite folk men jag ligger i sängen med hög feber idag så det var ändå helt rätt beslut att inte spela. Återhämta er snabbt nu så får vi hoppas på att vi är fler gubbar på onsdag

10-10-31 | 13:30

@ Otränade Karlsson: Återkomsten närmar sig med stormsteg. Sjukgymnastiken blir bättre och bättre så snart så… (lite mer än sår som skall läka, du vet 🙂

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2