Ramberget HC segrare Rambergscupen 2012

Efter en mäktig vändning och en oerhört spännande avslutning i finalen kunde till slut Ramberget HC titulera sig som segrare i Rambergscupen 2012 efter 6-5 mot KB Knights.KB Knights, som spelade sin första Rambergscup, lyckades ta sig igenom sin grupp obesegrade. En tuff gruppfinal mot Jönköping Vikings precis innan finalen innebar garanterat trötta ben på Kungälsvgrabbarna inför finalen
.

Period 1

Trots detta kunde det inte börjat bättre för KB Knights. Ramberget är inte alls med på noterna och blir utspelade
. 0-1 kommer efter 7 minuter genom den mycket duktige Patrik Flodin. Samma Flodin gör även 0-2 tre minuter senare genom att bryta sig fri och stänka upp pucken i krysset bakom Jim Ivarsson i Rambergsmålet. Men kallduschen var inte över än, bara elva sekunder efter nedsläpp åker KB Knights Thum Segwall igenom RHC-försvaret och sätter 0-3. Jim i buren får nog och ersätts av Niklas ”Bullen” Wiltman .

Ramberget, som kommit helt snett in i finalen, skärper till sig och får ordning på sitt spel. Ett konststycke av Dan Adolfsson i RHC i form av ett snärtigt backhandsslagskott leder till reduceringen 1-3. Nu är det helt plötsligt Ramberget som fått momentum och bara minuten efter reduceringen kommer nästa mål, 2-3 görs av den mycket duktiga backen Mika Tajpalus (som gör sina två första matcher med RHC i cupen). Ramberget spinner vidare på sitt fina spel och innan periodpaus hinner man också göra 3-3 genom David Pettersson som mycket snyggt kliver in och sätter den högt bakom den annars otroligt duktiga KB-målvakten Daniel Fyrqvist.

Period 2

Efter att ha vänt 0-3 till 3-3 var machen nu helt öppen igen. Ramberget HC har helt klart det mesta av spelet men KB Knights är som vanligt livsfarliga i sina kontringar och har 2-3 riktigt duktiga hockeyspelare som på egen hand verkligen kan ställa till det. En av dom duktiga spelarna är tidigare nämnd Patrik Flodin som efter två minuter in i andra perioden gör 3-4 till riddarna. Men den här perioden är Ramberget mer på tårna och svarar snabbt med en kvittering två minuter senare genom Kristoffer ”Cobra” Hansson. Detta efter ett fint förhandsarbete av Crille Gustafsson.

Samma Gustafsson ligger bakom Rambergets ledningsmål. Med 18.56 på klockan jobbar Crille fram pucken som sedan Dany Adolfsson sätter

inability, for at least 3 months duration, to achieve and/ordosages (2mg and 4 mg). Other adverse effects are What is sildenafil?.

. Nu var det bara till att hålla ut den sista minuten tänker ni, men dom som känner Ramberget HC vet att så är det aldrig. KB Knights vinner tekningen direkt och forcerar framåt, efter lite tumult lyckas KB:s Magnus Olofsson sätta kvitteringen och därmed ta finalen till förlängning.

Förlängning

Kort innan slutsignalen blir KB Knights Anton Bryntesson utvisad för Puck Out och när förlängningen skall inledas uppstår mycket diskussion kring huruvida man skall spela 3 mot 4 eller 4 mot 5. Domarna har koll på reglerna och mycket riktigt inleds förlängningen i spel 3 mot 4 (detta är dubbelkollat mot regelboken). Ramberget HC är snabba på att utnyttja det numerära överläget och bara 55 sekunder in i förlängningen sätter slaggarn Cobra avgörande 6-5 till Ramberget HC.

Sammanfattning

Finalen började knackigt spelmässigt. KB Knights duktiga spelare tog till vara på det och avgjorde nästan finalen i första perioden. Men Ramberget hämtade sig och med det blev spelet mycket bättre. Målvakterna i de båda lagen spelade riktigt bra, trots att 11 mål gjordes på 40 minuter. Till slut drog Ramberget HC det längsta strået, rättvist får man ändå säga. Matchens lirare i KB Knights gick till Patrik Flodin och i Ramberget HC fick Dan Adolfsson priset. En underhållande final fick avsluta en väldigt rolig cup. En cupsammanfattning kommer i ett separat inlägg.

Grattis Ramberget HC!

/Pontan

13 svar

12-03-12 | 12:05

Fint och mysigt! Och bra skrivet, som alltid.

12-03-12 | 13:32

Ok, men de gamla tröjorna var 10 grr snyggare.

12-03-13 | 15:13

Finns det någon skytteliga från Cupen?

12-03-13 | 15:24

Det kommer tillsammans med bilderna från cupen. Förhoppningsvis imorgon

12-03-13 | 22:57

Helt underbart!
Förra året blev vi historiska som första laget att vinna rambergscupen två år i rad.
I år skapar vi historia ännu en gång.
3 år i rad. Frågan är om detta rekord kommer att slås någonsin.
Det satt långt inne. Vi reste oss på nio sen vacklade vi och snubblade till men vi tog oss upp igen.
Tack till alla mysiga Rambergare, spelarfruar och motståndare för en väl genomförd cup.

12-03-14 | 18:06

Fantastiskt trevlig tunering och bankett
Ni ordnar! Lika bra varje år!

12-03-14 | 21:46

Danne, det var andra året i rad i år. 2010 vann vi inte. Men två år i rad är ju inte direkt dåligt:-)

12-03-16 | 13:28

Där ser man!
Jag var rätt säker på att jag läste det på bucklan men nu när jag tittar på vår moderna hemsida så ser jag ju att törnsberg vann för 2 år sedan..
Vi blev historiska iallafall..
2 år i rad.

12-03-18 | 23:37

När kommer bilderna från cupen??

12-03-19 | 2:24

Är upplagda nu.

12-03-19 | 15:59

Kommer lagbilderna oxå upp?

12-03-19 | 16:10

Var försiktiga med att stressa Pontan nu. Han gör så gott han kan! Jag råkade anmärka på att inga bilder togs under Kba-matchen (jag hade ju velat se någon bild i mig i matchtröjan. Fick ju inte ens vara med på lagbilden) men då blev Pontan alldeles rasande, så som kungen som berättas om i klippet här nedan.

http://www.youtube.com/watch?v=3m-WHNSOJWs

12-03-20 | 21:24

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2