Tuffa tag i cupen, tredje plats för RHC

Endagarscupen i Valhamra under söndagen slutade med en tredjeplats för oss efter en förlust och två vinster. Här kommer en kort liten sammanfattning.Det var ett trevligt initiativ av Duells som ledde till denna försäsongscup i Valhamra ishall, Partille. En perfekt uppvärmningscup inför säsongen som vi hoppas kunna komma tillbaka till nästa år. En kort sammanfattning av de tre matcher vi spelade kommer här.

Match 1: IK Raid

Matchstart 09.10 är inte kul, så är det bara. Det är inte mycket i kroppen som fungerar så tidigt och att då klämma ihop sig i ett fotbollsomklädningsrum, byta om under stress och sedan ge sig ut och prestera på isen är inte så lätt. Att sedan två av lagets kuggar missar första matchen pga av lite otur kvällen innan gjorde ju inte saken bättre såklart
. Vi kommer till start med tre femmor, två backpar plus en extrakedja om jag minns rätt. På saknade-listan hittar vi Dany, Niklas L, Anders, Magnus, Jim, Daniel, Eliasson, Höna, Houkko osv.

Matchen börjar i hyfsat tempo men avtar ganska snabbt. Raid spelar fult och grinigt och vi är inte bättre än att falla ner i deras tempo, precis vad dom vill vilket slutligen leder till att dom gör 0-1 på oss också

anginaDefinition: ”Erectile Dysfunction” is defined as the little blue pill.

. I andra perioden då den rullande tiden övergått till korrekt effektiv tid lyckas vi få lite ordning på laget. Alla börjar kom in i matchen och vi lyckas helt rättvist göra både 1-1 och 2-1 genom en glödhet Crille innan matchen är slut. Hade detta varit den enda matchen vi spelat hade jag sagt att Raid nog är det fulaste laget man kan spela mot, men nu visade det sig att dom har ett lag som är ännu värre . Mer om det senare (läs Match 3).

Match 2: Partille J20

Bengan som lyckats vakna efter 72 missade samtal var tillsammans med Kalmar på plats inför nästa match, Bengan kändes sig dock lite raspig i halsen och stod över spel för dagen (sunt val). Med Peter borta och Kalmar + Anders in i laget hade vi nu 3 fulla femmor till start plus en extrakedja. Partillegrabbarna satte som väntat full fart från början och vi var inte alls på tårna från början. En massa mål slinker in tidigt i matchen och luften går ur laget. Bella ger upp i målet och Johan kliver in (och gör en riktigt bra match). Vi lyckas till slut jobba oss in i matchen och spelar stundtals ganska bra. J20-grabbarna är verkligen inget speciellt bra lag, det är vi som är riktigt dåliga. Många individuella misstag leder till baklängesmål medan matchbilden är ganska jämn. Jag kommer inte ens ihåg vad slutresultatet blev, typ 2-6 eller nåt sånt.

Match 3: Flyers

Match om tredje pris mot Flyers och vi spelar med precis hela truppen som är på plats, 4 kedjor och 3 backpar. Flyers är långsamma och hänger inte med alls, istället börjar de spela riktigt fult vilket leder till många PP för oss. Vi sätter ett par puckar ganska tidigt och matchen är klar. Vi spelar stundtals riktigt bra och får ofta till fina PP:s vilket var trevligt att se
. Flyers spelar fulare och fulare och gnäller mer och mer ju längre matchen går, som tur är spelar vi bara två perioder. Jag får väl vara ordentlig och inte gå in på namn men om vi säger såhär, jag är jävligt glad att slippa möta lag som Flyers i vår serie. Jag minns inte hur denna matchen slutade heller, 6-1 till oss kanske?

Sammanfattning

Vi fick spela våra tre första matcher för säsongen och även om det finns mycket att putsa på så ser det riktigt trevligt ut. Inte minst med tanke på den bredd vi har i truppen i år. Johan G visade upp sig i mål och skall ha beröm för många fina ingripande. Våra nya spelare tog chansen och visade upp ett mycket bra spel. Nu fortsätter vi träna och framöver väntar träningsmatcher mot Div3-lag. Då måste vi vara mer på tårna!

Tack till Duells för en trevlig cup också, Erik går och väntar otåligt på diplom från er…

3 svar

10-09-24 | 10:11

Gott att läsa Pontan!
Fan vad bra ni är!
Du som matchreporter och Erik som Idrottsfilosof och bloggdrottning,
Det är fantastiskt!

10-09-24 | 16:50

idrottsfilosof lät fantastiskt fint, även om jag inte riktigt vet vad det innebär och kommer från.
något matchref kanske jag också kan klara av, så inte pontan får alltför mycket att göra:)

10-09-24 | 17:06

Ja tack, hemskt gärna 🙂

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2