Tung förlust, men samtidigt en jävligt bra insats.

En målvakt. Elva utespelare. Bara 2 backar. Ni hör- förutsättningarna hade kunnat vara något bättre inför den tuffa bortamatchen mot serietvåan Trollhättan Goblins. När matchen sedan drar igång stod det redan efter ca 10 min 2-0 på tavlan, vilket ledde till att åtminstone jag fick känslan av att det kunde bli en riktigt tung kväll, men ja, vi är ju ett rätt härlig lag, som aldrig ger upp.Trollhättan satte full fart från början, och vi hängde väl helt enkelt inte riktigt med. Redan i första bytet skapar de bra chanser, där bland annat stolpen får rycka in och rädda oss.
Det märks att vi inte riktigt fått upp farten och vi ligger lite långt ifrån varandra över hela banan, men framförallt straffas vi av att mittzon är öppen. Trollhättan spelar väldigt mycket på en eller två spelare som gått upp högt i banan tidigt, och deras första mål kommer till efter att det varit lite autobahn i mittzon och mellan backarna. Visserligen offrar sig någon av våra backar sig fint, och river ner den fria spelaren, men han får ändå iväg något slags skott, som tyvärr jag släpper en dålig retur på, och med en liten drös liggande spelare i famnen så blir det enkelt för nästa Trollhättespelare att trycka in 1-0 i det relativt öppna målet.
Trollhättan forsätter skapa bra chanser, och efter att vi tappat puck bakom mål och gett en T-spelare fritt läge i skottet lämnas ännu en retur, och tyvärr så kan ju även bra returer (dvs åt hörnen) hamna där det står spelare, och då blir det ju, ja, inte någon jättebra retur
.
I detta läge hann jag tänka att ”fan, ska det bli tusen mål på mig ikväll?”, men som tur var blev det ju inte riktigt så.
Vi tar oss sakta men säkert in i matchen, och även om Trollhättan väl kanske är bättre än oss hela första stannar det hela på 2-0 när signalen för periodvila ljuder. Fast det stämmer ju inte alls, kommer jag på efter att ha skrivit en stund.
Jag var inne på andra perioden, och tänkte komma till vårt reduceringsmål, men då kom jag på att det ju tillkom i första perioden. Så tokigt det kan bli, säger ni!
Det var iaf en fin uppåkning av Mr Cåbrastajl, som går ner runt kassen och lägger in en fin passning vid först stolpen där Krikk står och snyggt vinklar in pucken.

Inför andra gör vi några små förändringar, som visar sig göra susen, samtidigt som det även känns som alla får upp farten i kroppen på ett helt annat sätt än i första. Att vi täpper till mittzonen och att backarna spelar närmare varandra, samt att kedjan ligger på bra framåt, gör att Trollhättan får svårt med sina uppspel, och spelbilden blir totalt förändrad.
Vi äger det mesta i andra perioden, och egentligen är det bara målen som saknas.
Vi spelar bra över hela banan, skapar bra chanser och bakåt släpper vi till väldigt lite. Tror de bara har en-två bra chanser på hela perioden, medan vi har ett otal. I andra kunde vi med lätthet gått ifatt och gått om, men skärpan/siktet är väl lite sådär ibland, men framförallt spelar Trollhättans målvakt riktigt bra.
2-1 står sig perioden ut, men det känns ju helt klart som vi har en god chans i tredje, åtminstone om vi skulle orka bibehålla samma spel som i andra.

Trollhättan jämnat ut spelet något, men jag tycker ändå det är vi som är något bättre och vi fortsätter nöta på framåt, men utdelningen lyser med sin frånvaro, och såklart skulle det bli än jobbigare.
Vid ett inspel framför vårt mål styrs pucken på Jockes skridsko, vilket helt ställer mig i mål, och plötsligt ligger pucken retsamt bortom mållinjen och 3-1 är ett faktum.
När vi sedan missar öppet mål, eller rättare sagt så gör Trollhättegoalien en fantastisk räddning, ja, då kändes det som det inte ville sig denna eftermiddag/kväll.
Nu är vi ju dock ett så underbart mysigt gäng, och trots att vi fått många nya spelare genom åren, och så även i år, så består den där viljan att inte ge upp, oavsett vad som står på tavlan.
Jag har genom säsongerna ex sett spelare täcka skott med några sekunder kvar på tavlan, trots att vi ligger under med kanske 1-5, och denna kväll fick jag se er utespelare nöta och nöta, och tillslut gav det resultat.
Det var tydligen lite halvdana lägen vi behövde för att göra mål. Klara lägen missade vi, men när det blev en halvchans från snäv vinkel, ja, då var pucken plötsligt i nätet.
När sedan Björte fick ett bra läge och laddade för ytterligare ett slagga, ja, då var det på returen han gjorde mål, och det såg inte ut som det var någon höjdarvinkel då heller.

Matchen går till sudden, och där skapar båda lagen bra chanser, där bland annat Davva får ett jätteläge, men tyvärr tror jag det tog ut sin rätt att vi spelade på lite folk, för orken att ha den där riktigt heta skärpan i avsluten fanns kanske inte riktigt där.
Tyvärr kanske inte riktigt orken/skärpan fanns hos en annan i mål heller, för visserligen tar sig en Trollhättespelare igenom till ett ganska bra läge, men jag tycker nog skottet blir sådär (misstänkt felträff, vilket ställer mig lite, jag tror) men det är nog en puck jag tycker jag ska ha.
Mål blev det i alla fall, och för en stund känns det bara jävligt surt.

Man kan ju dock sammanfatta det hela väldigt positivt, trots att vi minst lika gärna kunde vunnit matchen.

Det fanns väldigt mycket som var bra från vår sida i denna match . Vi är lite folk, men ändå lyckas vi ännu en gång vände en tuff inledning och ta oss in i matchen. Detta tycker jag är något man skulle kunna ta med i en eventuell säsongs-sammanfattning, för vi har helt klart tagit ett kliv framåt just på den punkten, att kunna vända tillbaka matcherna. Ta tillbaka the momentum, som Tortarellisen skulle sagt. För övrigt tycker jag Anton Strålman är helt urusel på NHL12, men det kanske inte riktigt har med något alls att göra. Ville bara berätta det för någon.
Nu känns allt lite lättare i livet
.
Vidare om matchen i lördags kan man ju säga att vi inte bara tar oss tillbaka in i matchen- vi tar över den.
Den andre perioden är grym, kort och gott, och att se oss jobba så bra över hela banan var en fröjd, alltifrån fina kombinationer i anfallsväg till det enkla men rejäla försvarsspelet alla bidrog till/med

of ED can significantly affect the quality of life, but it is notcommon usage. Injection therapy with alprostadil or a How does cialis work?.

.
Vad ska vi säga mer? Ska man säga något om Trollhättan?
De började ju väldigt bra, och fick rejält snurr på oss, och med bra fart och bra passningsspel skapade de riktigt bra med chanser. I andra vet jag inte om de plötsligt blev väldigt trötta (de bortamatch mot KB kvällen innan), eller om de trodde att allt var klart redan, för då fungerade inget för dem. Det var som att de bara hade ett uppspel (långa pass) och när inte de gick, så hittade de inga nya lösningar.
Tycker de generellt är ett rätt bra lag, med ett par riktigt bra spelare, och matchen kändes som en ganska bra och välspelad match, med lagom med gruff och inte något direkt fult spel, iaf inget jag tänkte på.
Lite till om oss då, innan jag får försöka sätta punkt.
Denna match förtjänar verkligen alla beröm, men jag slänger ändå iväg en liten extra stjärna till Davva, som ju får en del gliringar för sina indianare och dylikt. Denna match var han lysande, kort och gott, och hans uppoffrande spel fredade mig i målet ett antal gånger.
Ett litet extraberöm bör väl kanske även Viktor och Jocke får som går ner och lirar backar, och gör det galant.
Dock, som sagt- alla förtjänar stort stort beröm, alltifrån Tich och Pontan i båset till den sargade Linus på läktaren.

Inför sista matchen på torsdag, SH84, på bortaplan har vi faktiskt fortfarande chans på en tredjeplats i serien, och vinner vi är vi minst 4a. Så jag håller tummarna för att vi kanske har en något bredare trupp på torsdag, men framförallt att alla sliter, kämpar, och spelar sådan hockey som vi spelade i lördags.

Må väl, hatten i låset.

Slutligen ryktas det om att det kanske snart är dags för lottningen inför cupen. Själv är man såklart laddad, men det gäller ju att få den numera så upptagne och ofta krassliga Kalmar att få tid till ett glas rött, lite ost och hockeysnack.

/

7 svar

12-02-21 | 14:32

Mycket välskrivet. All heder åt alla gubbar på isen som verkligen gjorde ett grymt arbete. Andraperioden var bland det bästa jag sett, vi borde gjort 5-6 mål där. Stor eloge till Davva och Ö-vik som är bäst på plan, fullkomligt strålande. Ett stort plus till Crille också som, enligt mig, vänder matchen åt oss när vi ligger under med 2-0.

Syns torsdag!

12-02-21 | 23:14

Eftersom Pontan redan gått ut o tyckt får väl d gälla ;D resten får 2+
Bra kämpat boys

12-02-21 | 23:34

wooops, vankas fight kring vem som basar kring plusligan här hör jag. Synd att inte Pontan är med på nästa internmatch för det hade kunnat bli en bra fight. På tal om interna stridigheter, vem vann utav eliasson the machine och mangan mankan the ghostwhisperer på fighten som skulle äga rum på eliassons hemmaplan på festen? Varken sett eller hört något om den fighten, men det dök inte upp någon på mölndalsakuten så det kanske inte blev så blodigt som det förutspåddes?

12-02-22 | 10:30

kan bekräfta att dom inte dök upp på sahlgrenska heller.

12-02-22 | 17:17

Var är årets poängliga??

12-02-22 | 23:09

Washington Capitals vinstsång:

http://www.youtube.com/watch?v=o1zOl9jna9s

Philadelphia Flyers vinstsång:

http://www.youtube.com/watch?v=L3__p9j261g

Ramberget Psychos vinstsång:

http://www.youtube.com/watch?v=XKMoVAObbhE&ob=av3e

12-02-23 | 11:27

Linus jag vann på WO.

Gött kämpat gubbar.

Lämna ett svar

* Namn, e-post och kommentar är obligatoriskt

Herrings

Ramberget HC

Torsdag 3 mars 1 - 2